Åpen dag – Natur videregående skole:

En innholdsrik skoledag

En innholdsrik skoledag

ANNERLEDES HVERDAG: På Natur vgs. får Fride V. Larsson (18) og Celine Heide (18) drive med interessene sine samtidig som de har vanlig skole. Foto: Martine Myhre

Fride V. Larsson (18) og Celine Heide (18) var sikre på sitt valg da de begynte på Natur videregående skole. Det er nemlig en skole som skiller seg ut jentene er ute etter.

Skrevet av:

Med programfag innen alt fra landbruk til hund får du kompetansen du trenger på Natur videregående skole, samtidig som du får et avbrekk fra den vanlige skolebenken. Larsson og Heide går begge siste året på Natur.

– Jeg tar nå realfag og det siste året er derfor litt tungt, men de to første årene har jeg fått prøve litt av alt og jeg fikk litt avbrekk i skolehverdagen, sier Heide.

– Hva vil du si er det beste med Natur vgs.?

At vi er på mange turer. Da skaper vi bånd og blir kjent med hverandre, sier hun.

Engasjerte lærere

Jentene trives med å gå på en skole som er litt utenom det vanlige.

– Vi er mye ute i praksis og får være med dyr. Det gjør skoledagen lettere, og siden vi har muligheten til å få studiekompetanse kan vi bygge videre på det, sier Heide.

For Larsson er det et godt miljø som er det viktigste for at hun skal trives.

– Det må være godt miljø både mellom elevene og mellom elevene og lærerne. Ikke minst er det viktig for meg at lærerne er engasjerte i det de skal lære bort, sier hun.

Får være seg selv

På åpen dag er Larsson opptatt av å formidle mulighetene man får på skolen og at alle blir sett.

Vi har flere flotte programfag å velge mellom. I tillegg setter jeg veldig pris på at man kan være seg selv og siden vi er en liten skole har lærerne tid til alle, sier hun.

– Hvordan ser veien videre ut?

– Jeg har søkt på folkehøyskole i Bergen hvor de tilbyr å dra til Afrika og Israel. Hensikten er å kunne fortsette å ha det gøy samtidig som jeg lærer noe nytt. Mine hovedinteresser er foto og dyr, og her vil jeg få muligheten til å ta bilder av større dyr, sier Larsson.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!