ANNONSE

Åpen dag – Natur videregående skole:

En innholdsrik skoledag

En innholdsrik skoledag

ANNERLEDES HVERDAG: På Natur vgs. får Fride V. Larsson (18) og Celine Heide (18) drive med interessene sine samtidig som de har vanlig skole. FOTO: Martine Myhre

Fride V. Larsson (18) og Celine Heide (18) var sikre på sitt valg da de begynte på Natur videregående skole. Det er nemlig en skole som skiller seg ut jentene er ute etter.

Tekst:

Publisert:

Med programfag innen alt fra landbruk til hund får du kompetansen du trenger på Natur videregående skole, samtidig som du får et avbrekk fra den vanlige skolebenken. Larsson og Heide går begge siste året på Natur.

– Jeg tar nå realfag og det siste året er derfor litt tungt, men de to første årene har jeg fått prøve litt av alt og jeg fikk litt avbrekk i skolehverdagen, sier Heide.

– Hva vil du si er det beste med Natur vgs.?

At vi er på mange turer. Da skaper vi bånd og blir kjent med hverandre, sier hun.

Engasjerte lærere

Jentene trives med å gå på en skole som er litt utenom det vanlige.

– Vi er mye ute i praksis og får være med dyr. Det gjør skoledagen lettere, og siden vi har muligheten til å få studiekompetanse kan vi bygge videre på det, sier Heide.

For Larsson er det et godt miljø som er det viktigste for at hun skal trives.

– Det må være godt miljø både mellom elevene og mellom elevene og lærerne. Ikke minst er det viktig for meg at lærerne er engasjerte i det de skal lære bort, sier hun.

Får være seg selv

På åpen dag er Larsson opptatt av å formidle mulighetene man får på skolen og at alle blir sett.

Vi har flere flotte programfag å velge mellom. I tillegg setter jeg veldig pris på at man kan være seg selv og siden vi er en liten skole har lærerne tid til alle, sier hun.

– Hvordan ser veien videre ut?

– Jeg har søkt på folkehøyskole i Bergen hvor de tilbyr å dra til Afrika og Israel. Hensikten er å kunne fortsette å ha det gøy samtidig som jeg lærer noe nytt. Mine hovedinteresser er foto og dyr, og her vil jeg få muligheten til å ta bilder av større dyr, sier Larsson.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE