Åpen dag – Natur videregående skole:

En innholdsrik skoledag

En innholdsrik skoledag

ANNERLEDES HVERDAG: På Natur vgs. får Fride V. Larsson (18) og Celine Heide (18) drive med interessene sine samtidig som de har vanlig skole. FOTO: Martine Myhre

Fride V. Larsson (18) og Celine Heide (18) var sikre på sitt valg da de begynte på Natur videregående skole. Det er nemlig en skole som skiller seg ut jentene er ute etter.

Tekst:

Publisert:

Med programfag innen alt fra landbruk til hund får du kompetansen du trenger på Natur videregående skole, samtidig som du får et avbrekk fra den vanlige skolebenken. Larsson og Heide går begge siste året på Natur.

– Jeg tar nå realfag og det siste året er derfor litt tungt, men de to første årene har jeg fått prøve litt av alt og jeg fikk litt avbrekk i skolehverdagen, sier Heide.

– Hva vil du si er det beste med Natur vgs.?

At vi er på mange turer. Da skaper vi bånd og blir kjent med hverandre, sier hun.

Engasjerte lærere

Jentene trives med å gå på en skole som er litt utenom det vanlige.

– Vi er mye ute i praksis og får være med dyr. Det gjør skoledagen lettere, og siden vi har muligheten til å få studiekompetanse kan vi bygge videre på det, sier Heide.

For Larsson er det et godt miljø som er det viktigste for at hun skal trives.

– Det må være godt miljø både mellom elevene og mellom elevene og lærerne. Ikke minst er det viktig for meg at lærerne er engasjerte i det de skal lære bort, sier hun.

Får være seg selv

På åpen dag er Larsson opptatt av å formidle mulighetene man får på skolen og at alle blir sett.

Vi har flere flotte programfag å velge mellom. I tillegg setter jeg veldig pris på at man kan være seg selv og siden vi er en liten skole har lærerne tid til alle, sier hun.

– Hvordan ser veien videre ut?

– Jeg har søkt på folkehøyskole i Bergen hvor de tilbyr å dra til Afrika og Israel. Hensikten er å kunne fortsette å ha det gøy samtidig som jeg lærer noe nytt. Mine hovedinteresser er foto og dyr, og her vil jeg få muligheten til å ta bilder av større dyr, sier Larsson.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.