En saftig dag i skolehagen

En saftig dag i skolehagen

GLAD I EPLER: Martin (1) synes det var stas å smake på ferskpresset eplesaft med mamma Kristin Aadland.

Brobekk skolehage inviterte til åpen dag i forbindelse med helgens ByDyrk-festival. Der fikk Martin (1) smake på ferskpresset eplesaft.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2016 kl 14:25

Se bildet større

BERØMT: Turid Eftang viser fram sin berømte grønnsakssuppe til et entusiastisk publikum.

«Mmmm» utbryter Martin, mens han putter hele glasset med eplesaft i munnen. Han er i Brobekk skolehage sammen med mamma Kristin Aadland.

- Det var kjempegodt, og det ser ut som om Martin virkelig likte det, sier Aadland.

Selv har hun parsell i skolehagen.

- Vi er her hvert år på åpen dag. Det er så fint å kunne smake på ferske grønnsaker, også er det så fint vær. Det er deilig å ha parsell her, jeg er selv vokst opp på landet. Det at man bor i blokk uten hage gjør at det er så fint å dyrke ting her, sier hun.

Eplesaften ble presset på stedet av Torborg Galteland. Hun ble spesielt invitert av leder for skolehagen, Ruth Heggum.

Omfattende prosess

Galteland kaller seg selv for en «eplepress-entusiast».

- Det jeg gjør er å male eplene. Jeg kan ikke presse dem direkte, jeg må mose de først. Så legger jeg det lagvis i et klede med planker imellom. Deretter presses alt ned med en jekk, smiler hun.

Hun selger ikke produktene sine, men får glede av å vise fram prosessen til andre.

- Det er så fint å kunne gjøre det hjemme og putte på flaske.

- Det er kjempemoro, og så blir det så innmari godt. Det er fint å komme til en så fin skolehage som på Brobekk, og parsell i byen er et godt tiltak. Det er viktig med slike grønne lunger der folk med all slags bakgrunn kan samles, sier hun.

Godt innhold

Heggum er fornøyd med åpen dag.

- Det har vært en jevn strøm av folk, selv om det er færre enn ifjor. Det kommer nok av at det er mye som skjer på denne tiden. Allikevel synes jeg vi har fått til et godt arrangement. Vi har mye å tilby her, smiler hun.

Hun mener det er viktig å ta vare på de grønne oasene i bydelen.

- Vi kommer sammen sosialt som under åpen dag. Turid Eftang er som vanlig på plass for å dele ut sin berømte grønnsaksuppe. Det er en fin dag.

Ingrid Grønli og Trond Bjerget har tatt turen innom for å handle grønnsaker. De har kjøpt smakstilsetningen «portulakk» av Eftang.

- Det blir spennende å prøve ut dette, jeg gleder meg, sier Grønli.

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.