En smak av marka

En smak av marka

INSPIRASJON TIL Å BRUKE NATUREN: Arrangørene bak «En smak av naturen» vil at flere skal skal lære om naturens spiselige skatter og alt naturen kan brueks til.


Barnas Turlag Oslo arrangerte «En smak av naturen» ved badedammen på Grorud. Alle som tok turen kunne lære mer om hva som finnes i marka – og smake på det.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

SPISELIGE PLANTER: Forfatter, Edle Chatarina Norman vise fram flere spiselige arter.


Det var drop-in og alle som var ute på tur i området kunne ta en tur i hinderløpa, delta på quiz, fiske, smake på god mat og lære om alt som finnes i naturen.

Det er fokus på sanking. Vi vil inspirere folk til å bruke naturen og alt den byr på mer. Det er første gangen vi arrangerer dette. Vi ville prøve nå i høstferien og vise at det ikke må være søndag for å gå på tur, sier Maren Ekeland, fagsjef for barneaktiviteter i DNT Oslo og Omegn.

Kokken Henrik Furuholt serverte suppe og bruchetta lagd av traktekantarell, kantarell og steinsopp. Norges jeger- og fiskerforbund hadde med fiskestenger og alle som ville kunne prøve lykken ved Steinbruvann.

– Det er mye som skjer her i dag. Skogen er populær blant barna og det er derfor fint at de lærer mer om hva som finnes og hva som kan gjøres. Det serves også sveler med hjemmelaget blåbærsyltetøy, smiler Ekeland.

Spiselige blomster

Oikos, bedre kjent som Økologiske Norge, utfordret turgåere med quiz om grønnsaker og økologisk mat. Olliwer Young Bjerke (8) var på besøk hos sin tante på Årvoll. Da passet det perfekt å ta turen opp til badedammen for å lære mer om naturen.

– Jeg synes det er fint å være ute. Det er spennende å finne ting i naturen og jeg skal begynne i speideren. Det er morsomt med quiz. Jeg kan litt om grønnsaker, men jeg klarte ikke å svare på alt, sier Bjerke.

Forfatteren av «Norges spiselige planter og bær», Edle Catharina Norman, hadde med seg noen av de hundre artene som finnes i naturen.

– Det er mer spennende å gå på tur når man vet litt mer om det som finnes. Man glemmer litt at man er ute å går tur og målet blir å finne noe å spise. Det er mange som vet at blåklokker er blomster, men det er ikke så mange som vet at de er spiselige. Mange av artene kan brukes som bordpynt og det blir fort et samtaleemne rundt bordet, sier Norman.

Les mer i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

 
Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.