Et begeistret gjenferd

Et begeistret gjenferd

SKUER UT: Gjenferdet til Marte Beate Monsen står ved vinduet i ballsalen i andre etasje på Linderud gård. Selv om det er lite med følelser i det kritthvite ansiktet er hun kjempefornøyd med at nesten 3000 personer kom til gården for å feire Halloween.

Nærmere 3000 personer tilbrakte Halloween-kvelden på Linderud gård. Det gikk frysninger nedover ryggen på dem da de oppdaget «Den hvite dame» i vinduene i andre etasje.

Bildeserie

Halloween på Linderud gård

LEVENDE LIK: Mange sier at de har sett og hørt gjenferdet til Marte Beate Monsen på Linderud gård. På Halloween var det flere tusener som kunne se henne i vinduet. Hun bestemte seg for å vise dem alle at hun virkelig eksisterer på en kveld som dette. Og nå skjønner alle hvorfor hun kalles «Den hvite dame». Foto: Rolf E. Wulff
SKUMMELT MØTE: Disse var blant flere som vandret hvileløst rundt i hageanlegget til Linderud gård - og skremte vettet av folk! Foto: Rolf E. Wulff
BØ: «Den hvite dame» skremte vettet av de mange gjestene på Linderud gård Halloween-kvelden. Foto: Rolf E. Wulff
TITTET UT: «Den hvite dame» holder oversikten. Foto: Rolf E. Wulff
FULL FORDØMMELSE: Gjenferdet til Marte Beate Monsen insisterte på å vise Akers Avis Groruddalens utskremte portrettet av Haagen Mathiesen. Hun hadde ikke mye godt å si om ektemannen som forlot henne, og som var årsaken til at hun senere drakk seg i hjel ensom og forlatt på Linderud gård. Foto: Rolf E. Wulff
BITTERT GJENFERD: Marte Beate Monsen er fremdeles ensom. I spisesalen på Linderud gård sitter hun helt alene kveld etter kveld. Derfor satte hun så stor pris på at så mange besøkte gården på Halloween. Men hun holdt seg inne og viste seg kun i vinduet. Foto: Rolf E. Wulff
SKUMMELT: Det var ekkel stemning på gården. Foto: Rolf E. Wulff
TØRST: Våger du å drikke litt heksebrygg? Foto: Rolf E. Wulff
WÆÆÆ: Det er ikke hver dag man møter på gårdsjenter som hun her. Foto: Rolf E. Wulff
SKUMMEL FORTELLER: Dette individet fortalte med stor opplevelse om skjebnen til Marte Beate Monsen på Linderud gård. Foto: Rolf E. Wulff
UNGE SPØKELSER: Hannah Baccolod (t. v) og Teshina Shaheen er begge 12 år og går på Linderud skole. På Halloween kledde de seg ut som skjeletter for å skremme andre, men ble selv skremt da de gikk rundt på Linderud gård. De innrømmer at det var som å være midt i en skrekkfilm da de tok turen rundt i hagen - og at de løp løypa i stedet for å gå! Foto: Rolf E. Wulff

Akers Avis Groruddalens utskremte var den eneste som fikk et personlig møte med gjenferdet til den ulykkelige Marte Beate Monsen. Hun vandret likblek alene oppe i ballsalen. Sto ved vinduet og skuet ut.

- Dette har jeg ventet på i 191 år, sier hun stille.

Så kommer det et smil fra gjenferdet.

Endelig er jeg ikke alene og forlatt på Halloween lenger, konstaterer Marte Beate.

SJEKK UT DE GRUFULLE BILDENE I GALLERIET TIL HØYRE I ARTIKKELEN.

Vandret hvileløst

Hun fryder seg over at Linderud gård, i samarbeid med aktører i Bydel Bjerke, har tatt initiativet til å markere Halloween på gården.

Jeg skjønner ikke at de har ventet så lenge med å feire Halloween her. Det vakre 300 år gamle hageanlegget og parken med vannet er mektig skummelt på sene høstkvelder som dette. Tenk deg katakombene på gården som er fylt av kjempeedderkopper. Linderud gård er det perfekte stedet å feire Halloween, slår Marte Beate fast.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

 
Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.