ANNONSE

Haugerud seniorsenter

Et senter for alle

Et senter for alle

PÅ BESØK: Varaordfører Khamshajiny Gunaratnam sammen med noen av brukerne av Haugerud seniorsenter. FOTO: Rikke Stener

Daglig leder på Haugerud Seniorsenter, Sverre Dahle, ønsker at flere skal se at senteret er et sted for sosiale sammenkomster og hygge, og ikke et sted du kommer til bare fordi du er gammel.

Tekst:

Publisert:

Som et sosialt møtested for pensjonister og trygdede i alderen 50 pluss, er seniorsenteret en populær møteplass med i snitt 89 besøk hver eneste dag. Likevel opplever Dahle at folk ofte sitter og venter og ikke kommer på besøk.

Vi er for alle som er mentalt og fysisk i form, vi er egentlig som en ungdomsklubb, bare for en annen aldersgruppe, ler han

Senteret er laget for å forebygge isolasjon og ensomhet. Her får man alt fra trim, dans, frisør og treskjærerverksted.

– Vi har flere ulike aktiviteter for de som velger å besøke oss. Musikkcafé og turer blir arrangert. Du får også rimelig frisør og fotpleie her hver dag, sier Dahle.

Nytt prosjekt

I tillegg til å være et sted for de som ønsker en sosial sammenkomst, har senteret bestemt seg for å prøve et forsøksprosjekt.

– Vi og seniorsenteret på Furuset har nå begynt å få besøk av de som er lett demente. Da har vi egen terapeut her, forteller Dahle.

Prosjektet er fortsatt nytt, men hittil har det vært vellykket på Haugerud. De har også kveldsarrangementer hvor de skiller seg ut fra de andre seniorsentrene.

– Vi er en av få som har jevnlige kveldsaktiviteter. Som for eksempel på Sankthans, da begynte vi klokken fem, for det er jo tross alt på kvelden man feirer og ikke klokken elleve på formiddagen som andre gjorde.

– Vi har også hatt lutefisk- og rakørretlag, og snart skal vi ha rekeaften. Det er populære sammenkomster som skjer etter dagtid, sier den daglige lederen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE