Haugerud seniorsenter

Et senter for alle

Et senter for alle

PÅ BESØK: Varaordfører Khamshajiny Gunaratnam sammen med noen av brukerne av Haugerud seniorsenter. Foto: Rikke Stener

Daglig leder på Haugerud Seniorsenter, Sverre Dahle, ønsker at flere skal se at senteret er et sted for sosiale sammenkomster og hygge, og ikke et sted du kommer til bare fordi du er gammel.

Skrevet av:

Som et sosialt møtested for pensjonister og trygdede i alderen 50 pluss, er seniorsenteret en populær møteplass med i snitt 89 besøk hver eneste dag. Likevel opplever Dahle at folk ofte sitter og venter og ikke kommer på besøk.

Vi er for alle som er mentalt og fysisk i form, vi er egentlig som en ungdomsklubb, bare for en annen aldersgruppe, ler han

Senteret er laget for å forebygge isolasjon og ensomhet. Her får man alt fra trim, dans, frisør og treskjærerverksted.

– Vi har flere ulike aktiviteter for de som velger å besøke oss. Musikkcafé og turer blir arrangert. Du får også rimelig frisør og fotpleie her hver dag, sier Dahle.

Nytt prosjekt

I tillegg til å være et sted for de som ønsker en sosial sammenkomst, har senteret bestemt seg for å prøve et forsøksprosjekt.

– Vi og seniorsenteret på Furuset har nå begynt å få besøk av de som er lett demente. Da har vi egen terapeut her, forteller Dahle.

Prosjektet er fortsatt nytt, men hittil har det vært vellykket på Haugerud. De har også kveldsarrangementer hvor de skiller seg ut fra de andre seniorsentrene.

– Vi er en av få som har jevnlige kveldsaktiviteter. Som for eksempel på Sankthans, da begynte vi klokken fem, for det er jo tross alt på kvelden man feirer og ikke klokken elleve på formiddagen som andre gjorde.

– Vi har også hatt lutefisk- og rakørretlag, og snart skal vi ha rekeaften. Det er populære sammenkomster som skjer etter dagtid, sier den daglige lederen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!