Haugerud seniorsenter

Et senter for alle

Et senter for alle

PÅ BESØK: Varaordfører Khamshajiny Gunaratnam sammen med noen av brukerne av Haugerud seniorsenter. FOTO: Rikke Stener

Daglig leder på Haugerud Seniorsenter, Sverre Dahle, ønsker at flere skal se at senteret er et sted for sosiale sammenkomster og hygge, og ikke et sted du kommer til bare fordi du er gammel.

Tekst:

Publisert:

Som et sosialt møtested for pensjonister og trygdede i alderen 50 pluss, er seniorsenteret en populær møteplass med i snitt 89 besøk hver eneste dag. Likevel opplever Dahle at folk ofte sitter og venter og ikke kommer på besøk.

Vi er for alle som er mentalt og fysisk i form, vi er egentlig som en ungdomsklubb, bare for en annen aldersgruppe, ler han

Senteret er laget for å forebygge isolasjon og ensomhet. Her får man alt fra trim, dans, frisør og treskjærerverksted.

– Vi har flere ulike aktiviteter for de som velger å besøke oss. Musikkcafé og turer blir arrangert. Du får også rimelig frisør og fotpleie her hver dag, sier Dahle.

Nytt prosjekt

I tillegg til å være et sted for de som ønsker en sosial sammenkomst, har senteret bestemt seg for å prøve et forsøksprosjekt.

– Vi og seniorsenteret på Furuset har nå begynt å få besøk av de som er lett demente. Da har vi egen terapeut her, forteller Dahle.

Prosjektet er fortsatt nytt, men hittil har det vært vellykket på Haugerud. De har også kveldsarrangementer hvor de skiller seg ut fra de andre seniorsentrene.

– Vi er en av få som har jevnlige kveldsaktiviteter. Som for eksempel på Sankthans, da begynte vi klokken fem, for det er jo tross alt på kvelden man feirer og ikke klokken elleve på formiddagen som andre gjorde.

– Vi har også hatt lutefisk- og rakørretlag, og snart skal vi ha rekeaften. Det er populære sammenkomster som skjer etter dagtid, sier den daglige lederen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.