Haugerud seniorsenter

Et senter for alle

Et senter for alle

PÅ BESØK: Varaordfører Khamshajiny Gunaratnam sammen med noen av brukerne av Haugerud seniorsenter. FOTO: Rikke Stener

Daglig leder på Haugerud Seniorsenter, Sverre Dahle, ønsker at flere skal se at senteret er et sted for sosiale sammenkomster og hygge, og ikke et sted du kommer til bare fordi du er gammel.

Tekst:

Publisert:

Som et sosialt møtested for pensjonister og trygdede i alderen 50 pluss, er seniorsenteret en populær møteplass med i snitt 89 besøk hver eneste dag. Likevel opplever Dahle at folk ofte sitter og venter og ikke kommer på besøk.

Vi er for alle som er mentalt og fysisk i form, vi er egentlig som en ungdomsklubb, bare for en annen aldersgruppe, ler han

Senteret er laget for å forebygge isolasjon og ensomhet. Her får man alt fra trim, dans, frisør og treskjærerverksted.

– Vi har flere ulike aktiviteter for de som velger å besøke oss. Musikkcafé og turer blir arrangert. Du får også rimelig frisør og fotpleie her hver dag, sier Dahle.

Nytt prosjekt

I tillegg til å være et sted for de som ønsker en sosial sammenkomst, har senteret bestemt seg for å prøve et forsøksprosjekt.

– Vi og seniorsenteret på Furuset har nå begynt å få besøk av de som er lett demente. Da har vi egen terapeut her, forteller Dahle.

Prosjektet er fortsatt nytt, men hittil har det vært vellykket på Haugerud. De har også kveldsarrangementer hvor de skiller seg ut fra de andre seniorsentrene.

– Vi er en av få som har jevnlige kveldsaktiviteter. Som for eksempel på Sankthans, da begynte vi klokken fem, for det er jo tross alt på kvelden man feirer og ikke klokken elleve på formiddagen som andre gjorde.

– Vi har også hatt lutefisk- og rakørretlag, og snart skal vi ha rekeaften. Det er populære sammenkomster som skjer etter dagtid, sier den daglige lederen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.