Falkberget på Ellingsrud

Falkberget på Ellingsrud

Foto: Erik Mathisen

Også i år ble det 1. mai arrangert en Falkbergetmesse i en velfylt Ellingsrud kirke i samarbeid mellom Ellingsrud Arbeiderpartilag og Ellingsrud og Furuset menighet.

Tekst:

Publisert:

Dette samarbeidet om en solidaritetsgudstjeneste med fokus på arbeiderdikteren og forfatteren Johan Falkberget er blitt en tradisjon på Ellingsrud.

Selvsagt var det også i år Falkbergetspesialisten Sturle Kojen som holdt appell hvor han på en levende og gripende måte fortalte om Falkberget og flere av skikkelsene i hans diktning. Kapellan Annette Dreyer medvirket med en meget god preken om betydningen av fortsatt å markere 1. mai som en dag for solidaritet og samhold.

Fra Ellingsrud Arbeiderpartilag medvirket blant annet Gunnar Flaa og leder Lena Sæterli. Bjørn E. Engstrøm leste to av Falkbergets dikt, «Isløsning» og «I denne jord», begge fra diktsamlingen «Vers fra Rugelsjøen». Ellers medvirket Wenche Skjollby som kirketjener og Torstein Hagen som organist. Bjarne Hjeltnes og Kari Gladtvedt medvirket med opplesning av bønn, og ellers medvirket forsangere fra sangkoret Korelli og fra Furuset.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.