ANNONSE

Falkberget på Ellingsrud

Falkberget på Ellingsrud

Foto: Erik Mathisen

Også i år ble det 1. mai arrangert en Falkbergetmesse i en velfylt Ellingsrud kirke i samarbeid mellom Ellingsrud Arbeiderpartilag og Ellingsrud og Furuset menighet.

Tekst:

Publisert:

Dette samarbeidet om en solidaritetsgudstjeneste med fokus på arbeiderdikteren og forfatteren Johan Falkberget er blitt en tradisjon på Ellingsrud.

Selvsagt var det også i år Falkbergetspesialisten Sturle Kojen som holdt appell hvor han på en levende og gripende måte fortalte om Falkberget og flere av skikkelsene i hans diktning. Kapellan Annette Dreyer medvirket med en meget god preken om betydningen av fortsatt å markere 1. mai som en dag for solidaritet og samhold.

Fra Ellingsrud Arbeiderpartilag medvirket blant annet Gunnar Flaa og leder Lena Sæterli. Bjørn E. Engstrøm leste to av Falkbergets dikt, «Isløsning» og «I denne jord», begge fra diktsamlingen «Vers fra Rugelsjøen». Ellers medvirket Wenche Skjollby som kirketjener og Torstein Hagen som organist. Bjarne Hjeltnes og Kari Gladtvedt medvirket med opplesning av bønn, og ellers medvirket forsangere fra sangkoret Korelli og fra Furuset.

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE