Feirer 100 dager på skolen

Feirer 100 dager på skolen

100 skoledager: Førsteklassingene på Tonsenhagen skole jubler for 100 dager på skolebenken.

100 dager på skolebenken må selvfølgelig markeres. Det er noe alle førsteklassingene på Tonsenhagen skole har gledet seg til.

Tekst:

Publisert:

Ansatte på Tonsenhagen skole har sett andre skoler markere at førsteklassingene har gått på skolen i 100 dager. Det er noe de ønsker å være en del av. Derfor møtte alle elevene på 1. trinn opp til en skoledag fylt med ulike aktiviteter der tallet 100 er i fokus.

– I dag har vi gått 100 dager på skolen, smiler Ellinor (6).

Det er morsomt at vi gjør litt ekstra ut av det. Jeg trives veldig godt her og synes det er fint å være på skolen, sier hun

For elevene på 1. trinn er det alfabetet som er det beste med å gå på skolen.

– Vi lærer alle bokstavene, slik at vi kan lære å lese. På den måten blir bøker mer spennende, for da skjønner vi hva som står, sier Erle (6).

Låner bøker

Som en del av markeringen tok alle førsteklassingene sin første tur innom biblioteket.

– Det er første gang jeg er her og første gang vi får låne med en bok hjem, smiler hun.

Seksåringene startet dagen med å danse i 100 sekunder, før de skulle stå helt stille i 100 sekunder.

– Å danse var det morsomste. Det gikk veldig fort, mens da vi sto helt stille føltes det ut som om det tok 274 timer, sier Alfred (6).

Lærer Anne Magnetun på 1. trinn på Tonsenhagen skole synes det er hyggelig å kunne gjøre litt ekstra stas på elevene.

Morsom feiring

De har hatt nedtelling de siste dagene. Når du er førsteklassing er tallet 100 litt spesielt, så det er morsomt med en slik dag, sier hun.

– Vi har hatt ulike aktiviteter og vært innom biblioteket. Etterpå skal vi være i klasserommet hvor elevene skal gjennom fem stasjoner, sier Magnetun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.