Lindebergfestivalen til sommeren:

Festivalprogrammet tar form

Festivalprogrammet tar form

Stor stemning på sletta under en tidligere festival. Her spilles fotballkamp på kunstgresset. Foto: Tom Evensen

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Skrevet av:

Oppdatert:
21.03.2017 kl 09:57

– Det blir flere nye låter på norsk fra Benedicte, i tillegg til utdrag fra hennes karriere med Ingrid Bjørnov. Kate Bush står også på repertoaret. Det blir til og med smakebiter fra Which Witch og Phantom of the Opera i en mer rocka versjon, sier Storøy.

Arne Storøy og resten av Lindebergkulturens venner er i full gang med å forberede årets kulturfestival på Lindeberg. Flere godbiter er allerede klar – blant annet Groruddalens stolthet Benedicte Adrian.

– Uttrykket blir rocka med improvisasjoner som grenser til jazz, forteller Storøy.

Adrian som nylig flyttet til Høybråten er atter en gang aktuell – nå med nytt band. Adrian er kjent som operastemmen fra «Nattens Dronning», og har representert Norge i «Eurovision Song Contest» og på «London West End». Nå er hun altså tilbake med eget band, som består av fire håndplukkede musikere.

Mer å røpe

Også Arne Garvang og Kaia Huuse er planlagt å komme. Mens Huuse er en av Norges mest kjente artister innen singer/songwriter-tradisjonen, er Garvang best husket som Pelle Parafin fra Tramteatret.

Huuse har gitt ut ti soloskiver, fått én Spellemannpris og skrevet musikken til barnesuksessen «Magiske Milla» av Fredrik Skavland og Unni Lindell. I november 2016 slapp hun sin første bok – diktsamlingen «En liten bok om kjærlighet». I februar 2017 hadde hun premiere på forestillingen «Kjærlighetens bakgater» med professor og samlivsterapeut Frode Thuen på Den Nasjonale Scene i Bergen.

Samtidig har Garvang våknet som soloartist. Nå er han klar for å ta med seg gitaren til en av dalens store festivaler.

– Garvang skal synge kjente og kjære viser fra den norske viseskatten. Dessuten kommer han selvfølgelig ikke forbi låtene fra Tramteatrets tid.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

 • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!