Lindebergfestivalen til sommeren:

Festivalprogrammet tar form

Festivalprogrammet tar form

Stor stemning på sletta under en tidligere festival. Her spilles fotballkamp på kunstgresset. FOTO: Tom Evensen

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.03.2017 kl 09:57

Se bildet større

Benedicte Adrian og hennes band kommer til Lindeberg kulturfestival. Her skal hun sørge for god stemning. Dette bildet er fra hennes comeback på Rommen i fjor. FOTO: Tom Evensen

Se bildet større

Arne Storøy gleder seg til festivalen og lover publikum en flott opplevelse som viser fram Lindebergs mangfold.


– Det blir flere nye låter på norsk fra Benedicte, i tillegg til utdrag fra hennes karriere med Ingrid Bjørnov. Kate Bush står også på repertoaret. Det blir til og med smakebiter fra Which Witch og Phantom of the Opera i en mer rocka versjon, sier Storøy.

Arne Storøy og resten av Lindebergkulturens venner er i full gang med å forberede årets kulturfestival på Lindeberg. Flere godbiter er allerede klar – blant annet Groruddalens stolthet Benedicte Adrian.

– Uttrykket blir rocka med improvisasjoner som grenser til jazz, forteller Storøy.

Adrian som nylig flyttet til Høybråten er atter en gang aktuell – nå med nytt band. Adrian er kjent som operastemmen fra «Nattens Dronning», og har representert Norge i «Eurovision Song Contest» og på «London West End». Nå er hun altså tilbake med eget band, som består av fire håndplukkede musikere.

Mer å røpe

Også Arne Garvang og Kaia Huuse er planlagt å komme. Mens Huuse er en av Norges mest kjente artister innen singer/songwriter-tradisjonen, er Garvang best husket som Pelle Parafin fra Tramteatret.

Huuse har gitt ut ti soloskiver, fått én Spellemannpris og skrevet musikken til barnesuksessen «Magiske Milla» av Fredrik Skavland og Unni Lindell. I november 2016 slapp hun sin første bok – diktsamlingen «En liten bok om kjærlighet». I februar 2017 hadde hun premiere på forestillingen «Kjærlighetens bakgater» med professor og samlivsterapeut Frode Thuen på Den Nasjonale Scene i Bergen.

Samtidig har Garvang våknet som soloartist. Nå er han klar for å ta med seg gitaren til en av dalens store festivaler.

– Garvang skal synge kjente og kjære viser fra den norske viseskatten. Dessuten kommer han selvfølgelig ikke forbi låtene fra Tramteatrets tid.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.