Lindebergfestivalen til sommeren:

Festivalprogrammet tar form

Festivalprogrammet tar form

Stor stemning på sletta under en tidligere festival. Her spilles fotballkamp på kunstgresset. FOTO: Tom Evensen

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.03.2017 kl 09:57

Se bildet større

Benedicte Adrian og hennes band kommer til Lindeberg kulturfestival. Her skal hun sørge for god stemning. Dette bildet er fra hennes comeback på Rommen i fjor. FOTO: Tom Evensen

Se bildet større

Arne Storøy gleder seg til festivalen og lover publikum en flott opplevelse som viser fram Lindebergs mangfold.


– Det blir flere nye låter på norsk fra Benedicte, i tillegg til utdrag fra hennes karriere med Ingrid Bjørnov. Kate Bush står også på repertoaret. Det blir til og med smakebiter fra Which Witch og Phantom of the Opera i en mer rocka versjon, sier Storøy.

Arne Storøy og resten av Lindebergkulturens venner er i full gang med å forberede årets kulturfestival på Lindeberg. Flere godbiter er allerede klar – blant annet Groruddalens stolthet Benedicte Adrian.

– Uttrykket blir rocka med improvisasjoner som grenser til jazz, forteller Storøy.

Adrian som nylig flyttet til Høybråten er atter en gang aktuell – nå med nytt band. Adrian er kjent som operastemmen fra «Nattens Dronning», og har representert Norge i «Eurovision Song Contest» og på «London West End». Nå er hun altså tilbake med eget band, som består av fire håndplukkede musikere.

Mer å røpe

Også Arne Garvang og Kaia Huuse er planlagt å komme. Mens Huuse er en av Norges mest kjente artister innen singer/songwriter-tradisjonen, er Garvang best husket som Pelle Parafin fra Tramteatret.

Huuse har gitt ut ti soloskiver, fått én Spellemannpris og skrevet musikken til barnesuksessen «Magiske Milla» av Fredrik Skavland og Unni Lindell. I november 2016 slapp hun sin første bok – diktsamlingen «En liten bok om kjærlighet». I februar 2017 hadde hun premiere på forestillingen «Kjærlighetens bakgater» med professor og samlivsterapeut Frode Thuen på Den Nasjonale Scene i Bergen.

Samtidig har Garvang våknet som soloartist. Nå er han klar for å ta med seg gitaren til en av dalens store festivaler.

– Garvang skal synge kjente og kjære viser fra den norske viseskatten. Dessuten kommer han selvfølgelig ikke forbi låtene fra Tramteatrets tid.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.