Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

50 ÅR: Smalvollskogen barnehage på Tveita feiret 50-årsdagen med BU-nestleder Monique Nyberget Hiller, bydelsdirektør Tore Olsen Pran og den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Og selvfølgelig alle barna.

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.12.2016 kl 12:40

Bjørg Dahl er glad for å være tilbake i barnehagen hun tilbrakte så mye tid i.

- Da jeg var ferdig her, var jeg veldig sliten. Og så ble jeg pensjonist og da går man vekk fra posisjonen. Men tiden jeg hadde her var veldig utviklende og berikende, sier hun.

Nestleder i bydelsutvalget, Monique Nyberget Hiller (Ap), tok med seg en historie fra Dahls «gamle dager» da hun fikk æren av å gratulere Smalvollskogen barnehage på bydelens vegne sammen med bydelsdirektør Tore Olsen Pran.

- Smalvollskogen daginstitusjon åpnet for barna den 24.november 1966. Dette var den andre barnehagen på Tveita, kun Sørhellinga åpnet før. Alle barna kom samtidig denne dagen. Før de kunne starte skulle Dr. Bang Hansen undersøke hver og en, og mødrene satt med barna på fanget i garderobene og ventet inntil de ble ropt inn i tur og orden, forteller Nyberget Hiller.

Fikk miljøpris

Historien handler om den første tiden til barnehagen.

- Barnehagen skulle være hjemmekoselig den gangen, og det ble lagt stor vekt på at det skulle være hyggelig der, forteller hun.

Da barnehagen åpnet hadde den 56 barn på tre avdelinger.

- Barnehagen fikk Bydel Alnas første arbeidsmiljøpris som ble delt ut i 2008. I dag har barnehagen fremdeles tre avdelinger, men med færre barn og flere voksne enn i 1966, sier nestlederen.

- Det er rart å tenke på hvor mye som har forandret seg siden barnehagen ble født, men også mye er det samme. Da som nå forstår jeg at bestyrerinnen er dame som ordner opp og gjør det lille ekstra for at barnehagen skal være et godt sted å være for både ansatte men ikke minst barna våre.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Kultur

Hverdagshelten inviterte <BR>til fest på hjemmet

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager bruker pengene hun mottak sammen med prisen «Groruddalens hverdagshelt 2016» på fest for beboerne og ansatte på Furusethjemmet.

Bygg fordelingskryss <BR>mellom tre tunneler

Debatten rundt den planlagte Manglerudtunnelen med utløp i Breivollveien, som så skal gjøres om til en del av E6, pågår for fullt.

 
Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!