Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

50 ÅR: Smalvollskogen barnehage på Tveita feiret 50-årsdagen med BU-nestleder Monique Nyberget Hiller, bydelsdirektør Tore Olsen Pran og den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Og selvfølgelig alle barna.

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.12.2016 kl 12:40

Bjørg Dahl er glad for å være tilbake i barnehagen hun tilbrakte så mye tid i.

- Da jeg var ferdig her, var jeg veldig sliten. Og så ble jeg pensjonist og da går man vekk fra posisjonen. Men tiden jeg hadde her var veldig utviklende og berikende, sier hun.

Nestleder i bydelsutvalget, Monique Nyberget Hiller (Ap), tok med seg en historie fra Dahls «gamle dager» da hun fikk æren av å gratulere Smalvollskogen barnehage på bydelens vegne sammen med bydelsdirektør Tore Olsen Pran.

- Smalvollskogen daginstitusjon åpnet for barna den 24.november 1966. Dette var den andre barnehagen på Tveita, kun Sørhellinga åpnet før. Alle barna kom samtidig denne dagen. Før de kunne starte skulle Dr. Bang Hansen undersøke hver og en, og mødrene satt med barna på fanget i garderobene og ventet inntil de ble ropt inn i tur og orden, forteller Nyberget Hiller.

Fikk miljøpris

Historien handler om den første tiden til barnehagen.

- Barnehagen skulle være hjemmekoselig den gangen, og det ble lagt stor vekt på at det skulle være hyggelig der, forteller hun.

Da barnehagen åpnet hadde den 56 barn på tre avdelinger.

- Barnehagen fikk Bydel Alnas første arbeidsmiljøpris som ble delt ut i 2008. I dag har barnehagen fremdeles tre avdelinger, men med færre barn og flere voksne enn i 1966, sier nestlederen.

- Det er rart å tenke på hvor mye som har forandret seg siden barnehagen ble født, men også mye er det samme. Da som nå forstår jeg at bestyrerinnen er dame som ordner opp og gjør det lille ekstra for at barnehagen skal være et godt sted å være for både ansatte men ikke minst barna våre.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!