Fikk drømmen oppfylt

Fikk drømmen oppfylt

 

I flere år har kokken Henning Moen drømt å drifte sitt eget spisested. Nå har han tatt over driften av Golfkroa på Rommen, og det bare i en alder av 26 år.

26-åringen begynte å arbeide som postbud da han var 12 år gammel. Siden den tid har han utdannet seg som kokk og jobbet på veikro og andre spisesteder. Drømmen om å være selvstendig næringsdrivende har alltid vært til stede, og for to år siden ble den realisert.

- Jeg jobbet som fast ansatt på en annen golfkro i Oslo sammen med blant annet Hanna Thurell, som også er utdannet kokk. Etter en lang periode med dårlig drifting av kroa, så foreslo Hanna og jeg å overta driften. Det falt i god jord hos styret av golfklubben der, smiler Henning Moen.

Tre golfkroer

Det var slik drømmen for norske Henning og svenske Hanna (24) ble virkelighet. I dag drifter de én golfkro på Hauger og én på Grønmo. Siden juni er de også blitt det nye vertskapet på Golfkroa på Rommen, som ligger vis-á-vis Groruddalen Golfklubb.

- Det var klubben som henvende seg til oss. I den perioden hadde vi fått mange tilbud om å drifte golfkroer, men det var potensialet som fikk oss hit. Det bor mange folk i området her, og så har kroa store lokaler som kan brukes til flere anledninger, forteller Henning.

- Aktiviteten på kroa har ikke vært så stor i det siste, men det har tatt seg opp veldig nå. Når det er pent vær er dette et helt fantastisk sted å ha uteservering på, fortsetter han.

Golfer ikke

Til tross for drifting av tre ulike golfkroer, og lang arbeidserfaring i golfbransjen, så er ikke golfaktiviteten til de to arbeidskollegaene særlig stor.

- Golfutstyr har jeg, men det er sjeldent jeg får brukt det, innrømmer Henning.

Selv om det ikke er lange veien til å teste ut ferdighetene på golfbanen, er det likevel ikke mye tid til rådighet.

- Det er veldig hektisk å drive tre ulike steder. Samtidig er det morsomt og utfordrende. Det er spennende å møte nye mennesker. Men selv om dette er en golfkro, så er den åpen for alle. Det er ikke mulig å overleve på golfere som kunder alene, fastslår Henning.

Store planer

Golfkroa på Rommen har alltid basert åpningstider på golfsesongen. Det ønsker Henning og Hanna å gjøre noe med.

- Vi har store planer for dette stedet. Lokalene kan brukes til bryllup, konfirmasjoner, fester, catering, som bar og mye annet. Det har aldri vært åpent her om vinteren, men vi ønsker å drifte det på helårsbasis. Jeg tror også det er fint for befolkningen å ha flere tilbud i sitt nærmiljø, og dette er jo et veldig trivelig og pent sted med flott beliggenhet, mener Moen.

Satser sunt

Fordi golfkroa naturlig nok får en del golfere innom, satses det på rask mat som kan serveres fort.

- Golferne vil jo gjerne ut og spille mer. Men samtidig har vi et fokus på god og sunn mat. Vi har ferske råvarer og serverer buffet, har salatbar og smakfulle retter. Skulle man drevet med á la carte, så hadde det tatt mye lengre tid, poengterer Henning.

- Det er viktig for oss å få fornøyde kunder, og så fort vi har tid prater vi med gjestene våre. Dette er et veldig sosialt arbeid, og man blir aldri lei av å prate med mennesker, fortsetter Hanna.

Ingen ferie

Sommeren er gjerne perioden da folk flest gleder seg til å ta ferie i tre eller fire uker. For Henning og Hanna er situasjonen helt motsatt.

- Vi jobber døgnet rundt. Til og med når du sover, så drømmer du om jobben, ler Hanna.

- Noen sommerferie blir det ikke på oss, i hvert fall ikke særlig mye. Men det blir roligere i januar, så da tar vi nok litt ferie, fortsetter Henning.

Han innrømmer at han nesten føler seg litt avhengig av å jobbe.

- Har jeg litt fri, så kjenner jeg det klør i fingrene etter å jobbe igjen. Jeg synes jo det er veldig morsomt det jeg driver med, så det kan absolutt bli drifting av enda flere golfkroer i fremtiden.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

 
Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.