ANNONSE

Demontert og remontert:

Flyttet opp lysthuset

Flyttet opp lysthuset

– VÆRSÅGOD!: Terje Johansen smiler bredt etter at Lions klarte å flytte lysthuset fra Lindeberg omsorgssenter til Ellingsrudhjemmet.

Da Lindeberg omsorgssenter flyttet opp til Ellingsrudhjemmet, sto det hvite lysthuset igjen på plenen. Det ville ikke Lions ha noe av, så de flyttet rett og slett hele greia opp til Ellingsrud.

– Hadde jo vært utrolig synd å skulle kaste det, holder jo uten problemer i 20 år til, sier president i Furuset Lions, Terje Johansen.

– Spesielt når vi vet hvor fornøyde de har vært med lysthuset nede på Lindeberg, så følte vi at det her kunne vi bidra med!

Lions-klubbene har jo sine soner, så det ble Lions Tveita (som i sin tid ga huset i gave til omsorgssenteret) som demonterte hele stasen og gjorde den klar til frakt. Da var det vel bare å sette det sammen igjen på Ellingsrud?

Et lite puslespill

– Alt kan jo ikke gå knirkefritt, så vi begynte med at huset ble levert feil sted, ler Johansen.

Snart var det likevel på riktig plass, og remonteringa kunne begynne.

– Da dukket det raskt opp en liten utfordring til, for Tveita-karene hadde ikke lagd ved noen skisse. Det gikk med noen timer på å få oversikt over det puslespillet, for å si det sånn.

Men gutta fra Lions Furuset ga seg ikke så lett, og etter drøye 100 arbeidstimer sto herligheten ferdig montert i bakhagen på Ellingsrudhjemmet.

– Er du sikker på at dere har montert alt på rett plass igjen?

– Absolutt. Det siste vi satt inn var døra, og den smatt rett på plass. Da skal det stemme bra, smiler Johansen.

– Ser fin ut

Når Akers Avis Groruddalen er på besøk på Ellingsrudhjemmet steiker fremdeles vårsola noe voldsomt, så det var ikke helt riktig tidspunkt for å teste ut lysthuset. Ekteparet Frank og Eva Steffensen bor på hjemmet, og syns paviljongen ser ordentlig fin ut der den ligger.

– Jeg syns det har blitt fint her oppe, men det er jo veldig mye stein. Da er det trivelig med et trebygg som bryter litt med dette, sier Eva.

Hun tror fort lysthuset kan være veldig ålreit å sitte i på litt regntunge dager, mens ektemannen Frank innrømmer at han nok kommer til å nøye seg med å se på bygget utenfra.

Inntil videre er det uansett vanskelig å sette seg ned i huset, for benker og stoler har ikke ankommet helt enda.

– Det er på papiret, lover Terje Johansen.

– Vi skal fortsette å pusle og ordne på lysthuset til det er helt ferdig, med sitteplasser, nytt strøk maling og alt annet som må til.

Han nevner samtidig at siden Ellingsrudhjemmet nå ligger innenfor Lions Furuset sin sone, så vil de dra i gang en del aktiviteter på hjemmet.

– Vi har hatt mye suksess med «ut i det grønne»-turer og den slags tidligere, så det har vi store planer om å få til her oppe også.

Siste nytt i Kultur

Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

ANNONSE
Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

 
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
ANNONSE