Hva skal kjendisene i jula?

For bydelsdirektøren
skal pulsen ned

For bydelsdirektøren <BR>skal pulsen ned

TAR DET ROLIG: Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide i Bydel Grorud skal nå konsentrere seg om å senke skuldrene og være sammen med familien.

Med hektiske dager bak seg ser bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide i Bydel Grorud fram til noen rolige dager.

Skrevet av:

Selv er han fornøyd med egen innsats på gaveinnkjøpet i år. Det er noen år hvor han har vært ute på julaften for å kjøpe de siste gavene, men det prøver han å unngå i år.

– Jeg tenkte det er smart å være tidlig ute, så det har jeg prøvd på i år. Jeg har bare noen få ting igjen nå. Innen lille julaften er jeg i mål, smiler Eriksen Søreide.

Samtidig er han opptatt av å ikke overdrive når det kommer til gaver. Planene for jula er å tilbringe tid med familien.

– Jeg skal treffe foreldrene mine og søsteren min, men jeg blir i Oslo og østlandsområdet hele julen.

Samhold, vennskap og nærhet med familie er jul for meg. Når du kjenner lukten fra kjøkkenet, ser julepynten og hører Sølvguttene på TV klokka 17, er det vanskelig å ikke få julestemning.

Går i julemodus

Den siste tiden har vært preget av planer og budsjett. På årets siste møte til bydelsutvalget satte politikerne sitt preg på budsjettet, men alt i alt er han fornøyd.

– Dette året har vært litt nytt for meg. Jeg begynte som bydelsdirektør i mars og har nå vært ni måneder i bydelen. Det har vært nok å gjøre, men absolutt spennende, sier han.

Samme kveld som budsjettet ble vedtatt, var det avslutning med politikerne.

– Det har også vært avslutning med lederne og de som jobber i bydelsadministrasjonen. Da var det grøt som sto på menyen og jeg leste en gammel klassiker på Stavangersk – «De små armane» av Andreas «Ajax» Jacobsen.

Viser takknemlighet

Om dette blir en ny tradisjon er han usikker på, men han er i hvert fall opptatt av å vise sin takknemlighet til alle som står på for bydelen.

Jeg har sendt ut en julehilsen til alle tjenestestedene i bydelen. Selv har jeg trivdes fra dag én. Det er en meningsfull jobb og jeg har blitt godt mottatt, sier han.

Ifølge bydelsdirektøren bli det godt med litt fri. Jobbe har han ikke tenkt til å gjøre i romjulen.

– Likevel er man alltid tilgengelig i min rolle, men forhåpentligvis blir det en rolig periode.

Viktig med omtanke

Lite overraskende er det pinnekjøtt som gjelder for mannen fra Stavanger.

– Det blir ikke jul uten pinnekjøtt. Ine er oppvokst med ribbe på julaften, så det blir nok en liten ribbebit til henne, ler han.

– Hvordan er ditt forhold til julen?

Jeg er glad i julen på den måten at jeg synes det er en fin tid å være med de nærmeste og roe ned. Samtidig liker jeg budskapet som hører hører julen til.

– Ingen skal ha dårlig samvittighet for det de har, men litt omtanke for de som savner noen eller som kan trenge at du slår på tråden, er fint å ha.

Les mer om hvordan Groruddalens kjendiser feirer jul i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!