Forrykende hett jubileumsshow

Forrykende hett jubileumsshow

 

Veitvet skoles elever sparte ikke på kruttet under sitt jubileumsshow. Både Elvis og Titten Tei skapte stor ståhei på scenen.

Tekst:

Publisert:

Fra forestillingens start til slutt imponerte Veitvet skoles elever med fantastisk sang, spennende dans og profesjonelt skuespill.

Tilbake satt et målbundet publikum. Både bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen, utdanningsdirektør Astrid Søgnen, byråd for kultur og utdanning Torger Ødegaard (H) og nestleder i bystyrets kultur- og utdanningskomité Kjell Veivåg (V) var mektig imponerte.

- Dette er den mest fantastiske skoleforestillingen jeg har vært med på, og jeg har vært på mange. Dette er utrolig bra, dere er Norges framtid, sier Ødegaard.

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen var kjempestolt over å ha Veitvet skole i sin bydel.

- Jeg er ikke overrasket over hvor bra dette er, for jeg var her i fjor, og har siden gledet meg til dette jubileumsnummeret. På denne skolen er det virkelig mange flinke elever, sier bydelsdirektør Mathisen.

Av utdanningsdirektør Astrid Søgnen fikk skolen 15.000 kroner til å kjøpe inn kunst.

- Dette har vært en fantastisk kveld, og det var en strålende jubileumskonsert. I kveld vil vi fra Utdanningsetaten gi dere et gavekort til å kjøpe inn kunst til skolen som dere kan ha når den nye skolen står klar, sier Søgnen, og røper at hun falt helt klart for den unge gutten som spilte Titten Tei.Mange bidragsytere


Også Akers Avis Groruddalens redaktør Hjalmar Kielland var imponert over Veitvet-guttens mekaniske dukkedans.

- Titten Tei var helt fantastisk, han blir det noe stort av, sier redaktør Kielland.

Selv forteller Arun Kathirgamadas som spilte Titten Tei at han alltid har likt å danse, og synes det er hyggelig at dansen falt i smak.

- Det er kontaktlæreren min, Hege, som har lært meg dansen. Jeg synes det er veldig hyggelig at jeg nå får mye skryt, for da vi fordelte oppgaver og jeg ble tildelt rollen som Titten Tei begynte de andre bare å le. Nå har jeg bevist at jeg kan spille en dukke, sier Arun.

Med på arrangementet var 350 elever involvert og 250 av dem sto på scenen.

Gjennom den to timer lange forestillingen ble publikum servert både Elvis, Backstreet boys, Spice girls, Kaptein Sabeltann, ABBA, hip-hop-dans, Michael Jackson, Bollywood-dans, Titten Tei, Prøysen, og skuespill basert på Guri Børrehaug Hagens bok Veitvetspanerne.

Med seg hadde også skolen fått Veitvet eldresenters kor Rustne Røster og sang-gutta Jesper og Roy Borgen. Også foreldrene hadde fått sitt eget nummer.

- Det er så utrolig fint å se hvordan alle i nærmiljøet har stilt opp til 50-årsjubileet. På scenen ser vi et kjempebra samarbeid, og det er veldig fint å se at alle elvene er med på scenen og har en rolle hver. Det er som et lite FN, sier utdanningsdirektør Astrid Søgnen.

Gamle travere

Flere tidligere lærere samt rektor Reidar Waaltorp hadde funnet veien tilbake til skolen denne kvelden.

- Det er veldig artig å være tilbake på skolen som jeg var på i 24 år. Elevene er kjempeflinke og jeg er veldig imponert, sier tidligere rektor Waaltorp.

Etter forestillingens avslutning ble lærer Unni Monclair bedt opp på scenen, og sammen jublet hun med skolens gamle travere.

Også regiansvarlig Marit Nøst og Veitvet Story 2-ansvarlig Trude-Mette Johansen høstet mye ros og jubel.

- Dette har vært en ubeskrivelig kveld. Vi er kjempestolte, sier Johansen og Nøst.

 

Siste nytt i Kultur

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.

«Løvenes Konge» <BR>på Granstangen

Elevene fra sal og scene på 9. trinn sørget for at «Simba» og «Mufasa» inntok Granstangen skole da de tok for seg «Løvenes Konge» på skolens egen teaterfestival.

 
Utviklet egen app - vil nå toppen

Ungdommene Thomas Aleksander, Luveen, Henrik og Toralf er klare for NM i Ungdomsbedriftstyring, som en del av Ungt Entreprenørskaps Oslolag. De skal stille med appen «Stovner Hub».

Barnas store sjakkturnering

For tredje år på rad arrangerte Rødtvet sjakk Barnas Grand Prix-turnering på Rødtvet skole.

Musikalske talenter <BR>i Grorud kirke

Da Smutten musikkstue arrangerte sin første vårkonsert i Grorud kirke, ble musikalske venner invitert.