Første juletrefest
med nytt navn

Første juletrefest <BR>med nytt navn

STORE SMIL: Det er ikke vanskelig å se at Mary Andersen og Solveig Andresen koser seg når det er juletrefest på Furusethjemmet.

Høsten 2016 byttet Furuset sykehjem navn til Furusethjemmet, men navnendring og flere beboere stopper ikke sykehjemmet fra å holde på tradisjonene sine.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

PÅ BESØK: Hamna (16), Yumna (16), Aisha (15), Mariam (15), Anette (15) og Saniye (15) setter pris på å være sammen med de eldre på Furusethjemmet. Her sammen med lærer Gunn Tove Johansen (t.h.).

Elever fra Granstangen skole startet det hele med julesanger i ledelse av musikkterapi-student Mette Østby Madsen på Furusethjemmet. Mer sang ble det da sanghefter ble delt ut og de som ville kunne riste løs rundt juletreet.

Beboerne Mary Andersen og Solveig Andresen er noen av de eldre som ikke lot denne sjansen gå fra seg.

Jeg synes det er hyggelig å danse rundt treet. Det er mange år siden jeg har gjort det nå. Jeg synger til alle sangene, for disse kan jeg, smiler Andersen.

Hun synes det er fint å ha besøk av ungdommene på sykehjemmet.

– Jeg setter pris på å ha dem her. I tillegg er de alle flinke til å synge.

Blitt mange juletrefester

Venninnen Solveig Andresen er også glad i denne tradisjonen hun er godt kjent med.

– Dette er veldig koselig. Jeg har vært med på juletrefest flere ganger. Jeg er såpass gammel at jeg har vært gjennom mange av dem, ler hun.

Furusethjemmet er et sted hun trives godt, og at de arrangerer ting som juletrefest, setter hun pris på.

– Her har jeg det hyggelig. Jeg har hatt en fin jul, som vi nå legger bak oss, sier Andresen.

Fullt sykehjem igjen

Stemningen ble ikke noe dårligere av at snøen begynte å dale utenfor. Inne sang både unge og eldre «På låven sitter nissen». Likevel kom ikke nissen. Og hva gjør man da. Jo, man roper på nissefar, som stakk hodet fram etter hvert.

Da var enda en juletrefest overstått, men det skal sies at det er første på Furusethjemmet. Vi byttet navn i høst, da Lille Tøyen sykehjem flyttet hit. Så nå er vi nå et fullt sykehjem igjen, sier sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager.

– Det er like hyggelig med juletrefest hver gang. De eldre setter pris på det og det gjør vi også, sier hun.

Nye ungdommer på besøk

Granstangen skole var også på plass på Furusethjemmet. Denne gangen med en ny gjeng med ungdommer.

– I dag har jeg med meg de som begynte på dette valgfaget i høst. Nå er det en kombinasjon av internasjonal samarbeid og innsats for andre.

– Vi måtte avvikle det valgfaget vi hadde i fjor på grunn av endringene her på sykehjemmet. De kunne ikke ha oss på besøk like ofte, sier lærer Gunn Tove Johansen på Granstangen skole.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.