Fra Åmodt til
Stovner - hvert år

Fra Åmodt til <BR>Stovner - hvert år

TIL PYNT: Målfrid (7) og Åshild (7) drar fra Åmodt til Stovner hvert år for å besøke bestemor og bestefar og være med på julemessa i Stovner kirke. De har bestemt seg for å male på glass som de skal ha til pynt.

Søstrene Åshild (9) og Målfrid (7) reiser til bestemor og bestefar på Stovner hvert år for å være med på julemessa i Stovner kirke.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

ASPIRANTER: St. Laurentius-koret er et fast innslag i juletider i Stovner kirke. Nytt av året var at aspirantene var med å synge julen inn.

- Vi er fra Åmodt i Modum, men vi reiser hit til Stovner kirke hvert år før jul for å være med på julemessa. Julen blir ikke den samme uten, sier Åshild.

Hun og Målfrid koser seg hos bestemor Borgny og bestefar Olav, som har bodd i Johnny Svorkmos vei siden det var helt nytt.

- Vi maler på glass. Jeg tror jeg skal ha de til pynt, og ikke gi dem bort i julegave, smiler Åshild.

- Jeg har laget lys og magnet også, legger Målfrid til.

Jentene stortrives i kjelleren til Stovner kirke, der det er juleverksted for barn.

Ingen jul uten

I kirkerommet selges det håndarbeid. Beate Langtind er leder for julemessa for andre gang.

- Det er et veldig godt oppmøte her og god stemning. Julemessa i Stovner kirke er viktig for mange, og det blir ikke jul uten, smiler hun.

Tradisjonen tro tok St. Laurentius-koret turen innom kirka for å synge julen inn. Denne gangen hadde de med seg aspirantene som nytt av året. Sangene «Jeg er så glad hver julekveld» og «Reisen til julestjernen» ble sunget av full hals.

- Stovner skolekor har også vært her, på fredagen. Det var veldig stas. Det er alltid koselig på julemessa, smiler Langtind.

Følg med i avisen fremover for reportasjer fra utallige julemarkeder, messer og julegrantenninger.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.