Fra Åmodt til
Stovner - hvert år

Fra Åmodt til <BR>Stovner - hvert år

TIL PYNT: Målfrid (7) og Åshild (7) drar fra Åmodt til Stovner hvert år for å besøke bestemor og bestefar og være med på julemessa i Stovner kirke. De har bestemt seg for å male på glass som de skal ha til pynt.

Søstrene Åshild (9) og Målfrid (7) reiser til bestemor og bestefar på Stovner hvert år for å være med på julemessa i Stovner kirke.

Skrevet av:

- Vi er fra Åmodt i Modum, men vi reiser hit til Stovner kirke hvert år før jul for å være med på julemessa. Julen blir ikke den samme uten, sier Åshild.

Hun og Målfrid koser seg hos bestemor Borgny og bestefar Olav, som har bodd i Johnny Svorkmos vei siden det var helt nytt.

- Vi maler på glass. Jeg tror jeg skal ha de til pynt, og ikke gi dem bort i julegave, smiler Åshild.

- Jeg har laget lys og magnet også, legger Målfrid til.

Jentene stortrives i kjelleren til Stovner kirke, der det er juleverksted for barn.

Ingen jul uten

I kirkerommet selges det håndarbeid. Beate Langtind er leder for julemessa for andre gang.

- Det er et veldig godt oppmøte her og god stemning. Julemessa i Stovner kirke er viktig for mange, og det blir ikke jul uten, smiler hun.

Tradisjonen tro tok St. Laurentius-koret turen innom kirka for å synge julen inn. Denne gangen hadde de med seg aspirantene som nytt av året. Sangene «Jeg er så glad hver julekveld» og «Reisen til julestjernen» ble sunget av full hals.

- Stovner skolekor har også vært her, på fredagen. Det var veldig stas. Det er alltid koselig på julemessa, smiler Langtind.

Følg med i avisen fremover for reportasjer fra utallige julemarkeder, messer og julegrantenninger.

Siste nytt i Kultur

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

 
Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

 
Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Elevene heklet vennskapsbånd

Elevene heklet vennskapsbånd

Refstad skole markerer alltid BlimE-dagen med dans, men i år har de tatt det litt lenger og heklet en lenke som gikk rundt skolen to ganger.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Allsang-generalen tilbake

Allsang-generalen tilbake

Kreftsyke Rolf Nicolaisen tar alltid utgangspunkt i et tema når han arrangerer sine allsang-konserter. Når han nå omsider kommer tilbake til Grorud med «Allsang i kjerka» er temaet «livsglede».

Kåret til årets tegning

Kåret til årets tegning

Fra 7. klasse på Nordtvet skole ble tegningen til Tiaba Banaras Iqbal (12) kåret til årets vinner i Lions tegnekonkurranse. Det er noe som kom overraskende på.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!