Fra Høybråten til hovedrolle
i kjent musikal

Fra Høybråten til hovedrolle <BR>i kjent musikal

FØRSTE HOVEDROLLEN: I januar står Samantha Gurah fra Høybråten på scenen i Stockholm som den kvinnelige hovedrollen i «The book of mormon». Foto: Kristofer Sandberg

Samantha Gurah sto for underholdningen i Gran barnehage og på Stovner videregående ble det sang og musikk som valgfag. Nå skal hun stå på scenen som den kvinnelige hovedrollen i «The book of mormon».

Skrevet av:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:41

Det har gått noen år siden Samantha Gurah gikk i barnehagen og på skolen, og lista over opptrender hun har vært med på er lang. Oppveksten på Høybråten og Furuset besto stort sett av sang og dans. Fra Haugen skole gikk turen til en musikalteaterskole i Oslo, etterfulgt av jobb som frilans-korist og danser for ulike artister.

Jeg begynt å danse i en alder av 13-14 år, og da jeg begynte på utdanning innen musikalteater i 2006, begynte jeg å synge mer og traff en sanglærer jeg fremdeles har, sier hun.

At sang, dans og teater alltid har vært en viktig del av livet hennes kommer tydelig fram.

– I barnehagen sto jeg som regel for underholdningen da det var avslutninger og slikt. Jeg husker at jeg fikk spille jomfru Maria i en juleavslutning, noe jeg synes var veldig gøy. I førsteklasse hadde jeg en lærer som jobbet med revy. Han lærte oss mange sanger og vi sang hele tiden, smiler Gurah.

Premiere i Stockholm

26. januar 2017 blir hun å se på China Teatern i Stockholm, da det er premiere på «The book of mormon» i Sverige. Det er skaperne bak South Park som har laget denne suksessmusikalen som er blitt sett av over to million mennesker i London og New York.

– Det handler om to mormon misjonærer som skal ut i den store verden for å dele budskapet om Jesu Kristi. De blir sendt til Uganda og der treffer de Nabulungi Hatimbi (meg) og hennes landsby, som er vant med å få besøk av hvite misjonærer som lover at det tøffe livet vi lever blir bedre, om vi bare tror på Jesus.

– Det skjer etter hvert mye forviklinger og det blir gitt feil informasjon om religionen fra den ene misjonæren. Alt dette skjer sammen med bra humor og med veldig mye grov språkbruk, sier hun.

Skulle ha denne rollen

Selv synes hun musikalen er fantastisk, mye på grunn av at den utfordrer stereotypier, har en skjønn kjærlighetshistorie og har fantastisk musikk. Om en hovedrolle i musikalen ikke er nok i seg selv, ser hun på det å få snakke svensk, som et stort pluss.

– Det er spennende og lærerikt å jobbe med noen av Sveriges største stjerner innen teater og musikal. Språket jobber jeg masse med her borte. Hvem skulle tro at svensk var så vanskelig, det er jo nesten som norsk, ler Gurah.

– Hvordan endte du opp med hovedrolle i «The book of mormon»?

Jeg dro på audition, rett og slett. Denne musikalen så jeg i London med mamma i fjor, og det første jeg tenkte etter å ha sett den var; «den rollen der skal jeg ha om den noen gang kommer til Skandinavia!».

– Svenskene var først ut med å få tak i rettighetene, og det står det stor respekt av.

God dose med erfaring

Da det ble annonsert at det skulle holdes audition i Stockholm var det en utfordring som oppsto. Dama fra Høybråten hadde skadet sitt venstre kne i en danseteaterforestilling i Den Norske Opera.

– Jeg tvilte derfor på om det var noen vits å reise helt til Stockholm. Jeg hadde minimalt med energi på den tiden etter å ha gått på krykker i mange uker, og kunne så klart ikke danse.

– På en eller annen måte slepte jeg meg selv til Stockholm og kom meg gjennom tre dager med sang og prøve av spillescener, sier hun.

Da produksjonen ringte dagen etter med den gode nyheten, kom tårene. Det valgte de å ta som et ja.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!