Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

SYKKELEN: Halvard Lillevik sammen med Christianiabikes. Foto: Privat

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Tekst:

Publisert:

I 1997, når Halvard var 21-åring, flyttet han fra Rødtvet til København for en kort periode. Der ble han betatt av dansk sykkeltur, og da spesielt kassesykkelen Christianiabikes.

– Jeg gjorde om tanker til handling tilbake i 2008 og har siden hatt agenturet på disse syklene, sier Lillevik.

De første årene hadde han agenturet sammen med en annen Rødtvet-gutt, men de siste årene har han hatt det alene.

– Jeg bor nå i Trondheim, det har jeg gjort siden 2007, og jeg driver Halvard Sykkelsentralen herfra. Likevel er størstedelen av privatmarkedet i Oslo, sier han.

Sykler som fulltid

Syklene til Halvard er de orginale Christianiabikes som blir regnet som orginalen i produktkategorien.

– I København er det fullt av slike sykler, og først og fremst av Christianiabikes. De er laget av høy kvalitet, sier han.

Christianiabikes er kassesykler, også kalt transport- og varesykler.

– Målet vårt er å bli en like kjent aktør i Norge som syklene er i Danmark. Markedet vokser, sier Lillevik.

Selv om han nå bor i Trondheim bringer sykkelsalg, venner og familie han til mange Oslo-turer, og han ønsker at flere skal bruke elsykler.

– Miljøet spares og transportkostnader i det lange løp vil gå ned da elsykler er betydelig billigere enn bil og bensin, forteller han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

 
Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.