Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

SYKKELEN: Halvard Lillevik sammen med Christianiabikes. Foto: Privat

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Tekst:

Publisert:

I 1997, når Halvard var 21-åring, flyttet han fra Rødtvet til København for en kort periode. Der ble han betatt av dansk sykkeltur, og da spesielt kassesykkelen Christianiabikes.

– Jeg gjorde om tanker til handling tilbake i 2008 og har siden hatt agenturet på disse syklene, sier Lillevik.

De første årene hadde han agenturet sammen med en annen Rødtvet-gutt, men de siste årene har han hatt det alene.

– Jeg bor nå i Trondheim, det har jeg gjort siden 2007, og jeg driver Halvard Sykkelsentralen herfra. Likevel er størstedelen av privatmarkedet i Oslo, sier han.

Sykler som fulltid

Syklene til Halvard er de orginale Christianiabikes som blir regnet som orginalen i produktkategorien.

– I København er det fullt av slike sykler, og først og fremst av Christianiabikes. De er laget av høy kvalitet, sier han.

Christianiabikes er kassesykler, også kalt transport- og varesykler.

– Målet vårt er å bli en like kjent aktør i Norge som syklene er i Danmark. Markedet vokser, sier Lillevik.

Selv om han nå bor i Trondheim bringer sykkelsalg, venner og familie han til mange Oslo-turer, og han ønsker at flere skal bruke elsykler.

– Miljøet spares og transportkostnader i det lange løp vil gå ned da elsykler er betydelig billigere enn bil og bensin, forteller han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.