Fra SFO til europatoppen

Fra SFO til europatoppen

PÅ NYBEGYNNERGRUNN: Marthe Buer (t. v.) og Jenny Medora Viken utførte sine første dansetrinn innen riverdans på Nye Løren skole (nå Refstad skole) som en aktivitet på SFO som åtteringer. I løpet av 11 år har det blitt en del pokaler og medaljer - samt Europamesterskap.

Da, den gang, skolefritidsordningen (SFO) på Nye Løren skole (i dag Refstad) fikk riverdans på programmet, ble Marthe (19) og Jenny (19) hekta. I dag er de i europatoppen.

Tekst:

Publisert:

Det var Silvana Jugo og Pål Eriksen som fikk ideen om at den tradisjonsrike irske danseformen riverdans, kunne bli en populær aktivitet på SFO rundt 2005. Dermed satte man i gang.

- Jenny og jeg var med fra første stund, og har holdt på siden, smiler Marthe Buer.

Holder sammen

Hun bor rett over veien for skolen som i dag har skiftet navn til Refstad, og er litt stolt over at hun en gang i tiden kunne skryte over å ha den korteste skoleveien av samtlige elever. Men barndomsvenninnen Jenny Medora Viken bodde kun noen få meter unna. De har holdt sammen i tykt og tynt på skole og i dans siden.

- Silvana og Pål sluttet etter hvert på skolen, men tok med seg sine mange kunstneriske ideer videre til Kulturhuset Påbanen hvor de fremdeles holder på for fullt. Vi har mye å takke de for. Fra fjerde- til syvendeklasse var det foreldrene som fortsatte å drive riverdanstilbudet - med veldig god hjelp av Astrid S. Jacobsen. Etter at vi gikk ut av skolen begynte vi på våre egne karrierer, forteller Jenny.

Også konkurrenter

Selv om Marthe og Jenny er verdens beste venninner, er de også konkurrenter.

- Jeg glemmer ikke at Jenny tok en tredjeplass i solo/reel under nordisk i Stockholm 2006. Da var vi bare åtte år gamle. Jeg ble uplassert, men tok det som en utfordring og inspirasjon. Jeg bestemte meg for å bli bedre og slo henne da jeg gikk til topps i nordisk i 2008 i klasse solo/jig. To år senere ble jeg nordisk mester i solo championship (sammenlagt alle kategorier), humrer Marthe.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.