Fra SFO til europatoppen

Fra SFO til europatoppen

PÅ NYBEGYNNERGRUNN: Marthe Buer (t. v.) og Jenny Medora Viken utførte sine første dansetrinn innen riverdans på Nye Løren skole (nå Refstad skole) som en aktivitet på SFO som åtteringer. I løpet av 11 år har det blitt en del pokaler og medaljer - samt Europamesterskap.

Da, den gang, skolefritidsordningen (SFO) på Nye Løren skole (i dag Refstad) fikk riverdans på programmet, ble Marthe (19) og Jenny (19) hekta. I dag er de i europatoppen.

Skrevet av:

Det var Silvana Jugo og Pål Eriksen som fikk ideen om at den tradisjonsrike irske danseformen riverdans, kunne bli en populær aktivitet på SFO rundt 2005. Dermed satte man i gang.

- Jenny og jeg var med fra første stund, og har holdt på siden, smiler Marthe Buer.

Holder sammen

Hun bor rett over veien for skolen som i dag har skiftet navn til Refstad, og er litt stolt over at hun en gang i tiden kunne skryte over å ha den korteste skoleveien av samtlige elever. Men barndomsvenninnen Jenny Medora Viken bodde kun noen få meter unna. De har holdt sammen i tykt og tynt på skole og i dans siden.

- Silvana og Pål sluttet etter hvert på skolen, men tok med seg sine mange kunstneriske ideer videre til Kulturhuset Påbanen hvor de fremdeles holder på for fullt. Vi har mye å takke de for. Fra fjerde- til syvendeklasse var det foreldrene som fortsatte å drive riverdanstilbudet - med veldig god hjelp av Astrid S. Jacobsen. Etter at vi gikk ut av skolen begynte vi på våre egne karrierer, forteller Jenny.

Også konkurrenter

Selv om Marthe og Jenny er verdens beste venninner, er de også konkurrenter.

- Jeg glemmer ikke at Jenny tok en tredjeplass i solo/reel under nordisk i Stockholm 2006. Da var vi bare åtte år gamle. Jeg ble uplassert, men tok det som en utfordring og inspirasjon. Jeg bestemte meg for å bli bedre og slo henne da jeg gikk til topps i nordisk i 2008 i klasse solo/jig. To år senere ble jeg nordisk mester i solo championship (sammenlagt alle kategorier), humrer Marthe.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barns bevegelse og
kosthold tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!