ANNONSE

Fra SFO til europatoppen

Fra SFO til europatoppen

PÅ NYBEGYNNERGRUNN: Marthe Buer (t. v.) og Jenny Medora Viken utførte sine første dansetrinn innen riverdans på Nye Løren skole (nå Refstad skole) som en aktivitet på SFO som åtteringer. I løpet av 11 år har det blitt en del pokaler og medaljer - samt Europamesterskap.

Da, den gang, skolefritidsordningen (SFO) på Nye Løren skole (i dag Refstad) fikk riverdans på programmet, ble Marthe (19) og Jenny (19) hekta. I dag er de i europatoppen.

Tekst:

Publisert:

Det var Silvana Jugo og Pål Eriksen som fikk ideen om at den tradisjonsrike irske danseformen riverdans, kunne bli en populær aktivitet på SFO rundt 2005. Dermed satte man i gang.

- Jenny og jeg var med fra første stund, og har holdt på siden, smiler Marthe Buer.

Holder sammen

Hun bor rett over veien for skolen som i dag har skiftet navn til Refstad, og er litt stolt over at hun en gang i tiden kunne skryte over å ha den korteste skoleveien av samtlige elever. Men barndomsvenninnen Jenny Medora Viken bodde kun noen få meter unna. De har holdt sammen i tykt og tynt på skole og i dans siden.

- Silvana og Pål sluttet etter hvert på skolen, men tok med seg sine mange kunstneriske ideer videre til Kulturhuset Påbanen hvor de fremdeles holder på for fullt. Vi har mye å takke de for. Fra fjerde- til syvendeklasse var det foreldrene som fortsatte å drive riverdanstilbudet - med veldig god hjelp av Astrid S. Jacobsen. Etter at vi gikk ut av skolen begynte vi på våre egne karrierer, forteller Jenny.

Også konkurrenter

Selv om Marthe og Jenny er verdens beste venninner, er de også konkurrenter.

- Jeg glemmer ikke at Jenny tok en tredjeplass i solo/reel under nordisk i Stockholm 2006. Da var vi bare åtte år gamle. Jeg ble uplassert, men tok det som en utfordring og inspirasjon. Jeg bestemte meg for å bli bedre og slo henne da jeg gikk til topps i nordisk i 2008 i klasse solo/jig. To år senere ble jeg nordisk mester i solo championship (sammenlagt alle kategorier), humrer Marthe.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Best på sentret

Årets butikk på Alna senter for 2016 er kåret. Det ble Oslo Dyrebutikk.

ANNONSE
Siste skoleavslutning på Gran

I forbindelse med nedleggelsen av Gran skole holdt skolen en stor avslutningskonsert i skolegården nest siste skoledag. Etter sommerferien flytter elevene over til Haugen skole.

 
Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
ANNONSE