Fremhever skolen
med festival

Fremhever skolen <BR>med festival

LAGET AV ELEVENE: Festivalsjef Sheis Iqbal (16) mener det kommer mye positivt ut av å ha en festival på skolen.

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2017 kl 11:32

Se bildet større

FESTIVAL PÅ SKOLEN: Unge «up and coming» artister, musikere og dansere fra Oslo og bydelen sto på scenen da Kuben arrangerte festival.

Kubenfestivalen er en elevdrevet festival der overskuddet går til Norsk Nødhjelps skole- og mikrofinansieringsprosjekt i Kenya.

De arrangerte festival for første gang i fjor, og nå er målet å ha det som en tradisjon.

Dette er en festival som representerer Kuben. Gjennom festivalen ser man at dette er en kul skole med ulike aktiviteter, sier festivalsjef Sheis Iqbal (16).

– Skolen har samarbeidet med Norsk Nødhjelp før, og jeg tror viten om at det går til en bra sak tiltrekker flere folk, sier han.

Et godt formål

Med Kubenfestivalen ønsker de å hjelpe de som ikke har like mye som dem selv. Ved å samarbeide med Norsk Nødhjelp bidrar de til finansiering av tiltak som gjøre andre menneskers hverdag bedre.

– Vi som bor i Norge har utrolig mye og er heldige som har det vi har. Det vi tar for gitt er det mange rundt om i verden som strever etter, sier festivalsjefen.

Tanken med festivalen er at mange kommer for å høre på artistene, men også for å vise omsorg og hjelpe andre, sier han.

Gir mestringsfølelse

Årets program består av unge artister, musikere og dansere fra Oslo og bydelen.

– Vi har invitert kjente artister i lokalmiljøet, og det er flere som kommer for å høre akkurat dem. Vi har vært opptatt av å få blant annet Nalband, Yomi, Hkeem og Youssef hit, smiler Iqbal.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.