Frimurerbrødrene hyllet 100-åring

Frimurerbrødrene hyllet 100-åring

 

Trygve Johannes E. Wigmostad fylte nylig 100 år. Den gamle skreddermesteren har lang fartstid i frimurerlosjen, og ble tatt opp allerede i mars 1948.

Skrevet av:

Det vil si at Wigmostad, som i dag holder til på Ammerudlunden sykehjem, har vært med i losjen i nærmere 62 år. 100-åringen er medlem av Johannes-losjen Haakon og den høyere losjen, Den Norske Store Landsloge. Han har graden X, som betyr: Høyt opplyst St. Johannesloges betrodde bror, ridder av Purpurbåndet. Faren til Wigmostad var også frimurer og ble tatt opp i 1918. Han var med og stiftet avdelingen Haakon til de tre Lys.

Og når Akers Avis Groruddalen kommer innom Ammerudlunden i anledning bursdagen til Wigmostad, har han besøk av de tre «losjebrødrene»; Øyvind Anker Syversen, Per Schulze og Kai Korsvoll. Sistnevnte var også tidligere svigersønn av jubilanten og besøker sin gamle venn jevnlig.

De tre kan fortelle at Wigmostad er et høyst respektert medlem av frimurerlosjen, og at de er stolte av å ha ham med i foreningen.

- Trygve var med på honnørlosjemøte kun for et par måneder siden, forteller Schulze, som selv er redaktør av Frimurerbladet.

Utdannelse fra London

Av andre interesser har den nybakte 100-åringen alltid vært, og er fremdeles, interessert i foto og filming.

- Jeg var tidligere med i smalfilmklubben, forteller Trygve, og legger til at filmingen var en kjær hobby for han.

Videre drev den oppegående 100-åringen skredderforretningen Engelsk Compani i Nedre Slottsgate fram til han gikk av med pensjon i 1977. Han videreutdannet seg innen skredderfaget i London og var oldermann i Oslo skredderlaug i to perioder i løpet av sin yrkeskarriere.

Av familie har han en sønn på 65 år og en datter på 62. Kona hans døde i 1985.

Trygve bodde tidligere i Skøyenbakken, før han kjøpte seg en lettvint leilighet på Tveita i 1994. Der bodde han og klarte seg selv fram til han var hele 98 år gammel.

- Nå har jeg bodd her på Ammerudlunden de siste to årene. Det er deilig at jeg har kommet hit, og jeg må si at jeg trives godt. Jeg forstår ikke hvordan jeg skulle klart meg uten den flotte hjelpen jeg får her, roser han.

Forbløffende utvikling

Han er fremdeles krystallklar i hodet, og han tenker ofte tilbake på fortiden og hvilke omveltninger han har vært vitne til gjennom livet.

- Jeg har fått med meg en kolossal utvikling, konstaterer han.

- Liker du den?

- Jeg vet ikke. Selv føler jeg meg «hundre år tilbake». Jeg forstår lite av det som foregår i dag. Jeg husker da det første mennesket gikk på månen: Dét var helt utrolig. Mens nå bærer man med seg en liten mobiltelefon som man tar bilder med og som man kan vise fram med det samme. Det er ikke til å tro, sier Trygve og nikker mot Syversen som sitter med en iPhone som han nettopp har brukt til å dokumentere den lille feiringen.

 - Har alltid lekt med sport

Rundt det å fylle 100 år har ikke Trygve så mange tanker.

- Jeg skjønner at det er spesielt, men jeg tenker ikke så mye over det. For meg er dette bare en bursdag, sier han.

 - Har du gjort noe spesielt for å bli så gammel?

- Morfaren min ble 99 år og flere andre i familien nådde en høy alder før de døde. Mange ble langt opp i nittiårene, så jeg har nok sterke gener, konkluderer han.

- Videre spilte jeg bandy da jeg var ung, og jeg har lekt med diverse former for sport i hele mitt liv.

- Ja, og så har han brukt trimrommet her på hjemmet, skyter Korsvoll inn, og legger til at han ikke tror at det er så mange andre som bruker det.

Nå har vi fått en lang og hyggelig prat med jubilanten inne på det koselige rommet hans på Ammerudlunden. Det er tid for å hvile seg litt, for senere på dagen skal Trygve feire med hele familien, og får besøk av 15-20 gjester.

- Tusen takk for alle gratulasjonene og for all oppmerksomheten. Det har vært veldig hyggelig å ha dere på besøk her i dag, smiler 100-åringen mildt før han sier adjø.

 

Siste nytt i Kultur

Samler butikksjefene <BR>til julelunsj

Samler butikksjefene
til julelunsj

Tradisjonen tro inviterte senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg, samtlige butikksjefer ved senteret til hyggelig julelunsj. Han kunne samtidig slå fast at senteret er i en positiv utvikling.

Iris (5) ga sin <BR>ønskeliste til nissen

Iris (5) ga sin
ønskeliste til nissen

Køen var lang foran julenissens «midlertidige kontor» da det ble arrangert «Jul på Veitvet». Ikke så rart, for nissefar tok imot ønskelister i forbindelse med jul.

Ønsker brukte klær <BR>til skoleballet

Ønsker brukte klær
til skoleballet

Avgangselevene ved Frydenberg ungdomsskole arrangerer byttedag førstkommende mandag i forbindelse med årets skoleball. Har du en ballkjole eller en dress du kanskje bare har brukt én gang som andre kan få glede av?

 
Juleshow på isen

Juleshow på isen

Tradisjonen tro vil Oslo Skøiteklubb (OSK) også i år innta isen i Furuset Forum med sitt fantastiske juleshow.

Øker lesegleden

Øker lesegleden

  • Skole

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

Krohg og damene

Krohg og damene

  • Kunst

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

 
Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

  • Hest

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

  • konsert

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

  • konsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

 
Skapte nye minner

Skapte nye minner

  • jul

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

Lansering i en pub

Lansering i en pub

  • Pilen

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Nok er nok <BR>for Standing Rock

Nok er nok
for Standing Rock

  • Pilen

Den siste tiden har det vært snakket mye om Standing Rock, og at de amerikanske mydighetene skal «innvadere» Dakota/Lakota/siouxindianernes reservat. De skal nemlig legge et veldig omdiskutert oljerør gjennom indianerreservatet Standing Rock i Nord-Dakota i USA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!