Frivilligsentralen vokser
med årene

Frivilligsentralen vokser <BR>med årene

TRAVELT ÅR: Konsulent Mohamed Dheeg Aagane på Stovner frivilligsentral, prosjektleder Solveig Holmedal Ottesen i prosjekt inkludering, koordinator Bjørg Engebretsen og koordinator Gudrun Jansson i Home-Start Familiekontakten, legger et godt år bak seg og ser fram til et nytt spennende og innholdsrikt år i 2017.

Gjengen på Stovner frivilligsentral har nettopp lagt et innholdsrikt år bak seg. Inn i det nye året tar de med seg enda flere folk, og mange av fjorårets prosjekter blir også med.

Tekst:

Publisert:

Når konsulent Mohamed Dheeg Aagane på frivilligsentralen skal oppsummere året som har vært, er det bare ett ord som skal til.

Travelt. Det har vært et veldig travelt år med mye som har skjedd. Året har vært fullt av nye aktiviteter, samtidig som vi har utvidet de faste tingene vi har her, som aktiviteter for ungdom, sier han.

Med alt fra jobbsøkerkurs for ungdom, som er et samarbeid med Gjensidigestiftelsen, til aktiviteter for jenter til cateringkurs for ungdom og kreativt verksted rett før jul, som er et samarbeid med Høybråten maleklubb, er det to ting han ser på som årets høydepunkter.

– Vi har hatt to åpne dager med lag og foreninger i bydelen, og det samarbeidet vi har fått med dem er noe jeg virkelig setter pris på. Kontakten oss i mellom har aldri vært sånn som den er nå, smiler han.

– For ikke å glemme 10-årsjubileumet til Stovner frivilligsentral. Det var en veldig fin feiring.

Blitt mer mangfold

Likevel er han ikke alene om å ha flere høydepunkter fra året som nettopp har vært.

Det er to ting jeg synes er ekstra spesielle. Vi har fått flere unge frivillige og fått en mer flerkulturell Stovner frivilligsentral. Det har rett og slett blir mer mangfold her, sier prosjektleder Solveig Holmedal Ottesen i prosjekt inkludering, som er et nytt prosjekt.

De er begge enige om at de ønsker å fortsette der de slapp i 2016, men samtidig utvikle og utvide de prosjektene de allerede har.

– I starten av oktober startet vi opp «Prosjekt inkludering». Det fortsetter vi med for fullt nå. Prosjektet går ut på å skaffe språkpraksisplasser i kirkens bymisjons virksomheter, hjelpe til å skaffe arbeidspraksisplasser og arrangere sosiale kollektive aktiviteter for deltakerne, sier Holmedal Ottesen.

Stor pågang på aktivitetene

Mange av aktivitetene de har startet opp i 2016, har vist seg å være veldig populære.

– På jobbsøkerkurset hadde vi egentlig kapasitet til 12 deltakere, men måtte øke det til 16. Vi har også en del faste aktiviteter om sommeren, og på turen til Hudøy reiste vi med 100 familiedeltakere fordelt på 20 familier. Vi måtte begrense det og si at vi bare tar med familier som ikke har vært der før, sier konsulent Mohamed Dheeg Aagane.

– På aktivitetene vi har hatt for jenter i høstferien, er også noe vi ser på som et vellykket prosjekt. Alle som var med ønsker at dette er noe vi fortsetter med. De fire ungdommene som var med på cateringkurset bidro på 10-årsjubileumet vårt med å lage mat og servere. Det har uten tvil vært et bra år, og mange som har vært med kommer tilbake for å hjelpe til som frivillig, sier han.

Nye på Stovner

De ønsker å fortsette og ta med de fleste aktivitetene de har hatt inn i 2017, men er avhengig av en ungdomskoordinator og midler. Nå nylig flyttet Home-Start Familiekontakten inn i lokalene til Stovner frivilligsentral. Det er et hjelpetiltak til familier.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.