Frivilligsentralen vokser
med årene

Frivilligsentralen vokser <BR>med årene

TRAVELT ÅR: Konsulent Mohamed Dheeg Aagane på Stovner frivilligsentral, prosjektleder Solveig Holmedal Ottesen i prosjekt inkludering, koordinator Bjørg Engebretsen og koordinator Gudrun Jansson i Home-Start Familiekontakten, legger et godt år bak seg og ser fram til et nytt spennende og innholdsrikt år i 2017.

Gjengen på Stovner frivilligsentral har nettopp lagt et innholdsrikt år bak seg. Inn i det nye året tar de med seg enda flere folk, og mange av fjorårets prosjekter blir også med.

Skrevet av:

Når konsulent Mohamed Dheeg Aagane på frivilligsentralen skal oppsummere året som har vært, er det bare ett ord som skal til.

Travelt. Det har vært et veldig travelt år med mye som har skjedd. Året har vært fullt av nye aktiviteter, samtidig som vi har utvidet de faste tingene vi har her, som aktiviteter for ungdom, sier han.

Med alt fra jobbsøkerkurs for ungdom, som er et samarbeid med Gjensidigestiftelsen, til aktiviteter for jenter til cateringkurs for ungdom og kreativt verksted rett før jul, som er et samarbeid med Høybråten maleklubb, er det to ting han ser på som årets høydepunkter.

– Vi har hatt to åpne dager med lag og foreninger i bydelen, og det samarbeidet vi har fått med dem er noe jeg virkelig setter pris på. Kontakten oss i mellom har aldri vært sånn som den er nå, smiler han.

– For ikke å glemme 10-årsjubileumet til Stovner frivilligsentral. Det var en veldig fin feiring.

Blitt mer mangfold

Likevel er han ikke alene om å ha flere høydepunkter fra året som nettopp har vært.

Det er to ting jeg synes er ekstra spesielle. Vi har fått flere unge frivillige og fått en mer flerkulturell Stovner frivilligsentral. Det har rett og slett blir mer mangfold her, sier prosjektleder Solveig Holmedal Ottesen i prosjekt inkludering, som er et nytt prosjekt.

De er begge enige om at de ønsker å fortsette der de slapp i 2016, men samtidig utvikle og utvide de prosjektene de allerede har.

– I starten av oktober startet vi opp «Prosjekt inkludering». Det fortsetter vi med for fullt nå. Prosjektet går ut på å skaffe språkpraksisplasser i kirkens bymisjons virksomheter, hjelpe til å skaffe arbeidspraksisplasser og arrangere sosiale kollektive aktiviteter for deltakerne, sier Holmedal Ottesen.

Stor pågang på aktivitetene

Mange av aktivitetene de har startet opp i 2016, har vist seg å være veldig populære.

– På jobbsøkerkurset hadde vi egentlig kapasitet til 12 deltakere, men måtte øke det til 16. Vi har også en del faste aktiviteter om sommeren, og på turen til Hudøy reiste vi med 100 familiedeltakere fordelt på 20 familier. Vi måtte begrense det og si at vi bare tar med familier som ikke har vært der før, sier konsulent Mohamed Dheeg Aagane.

– På aktivitetene vi har hatt for jenter i høstferien, er også noe vi ser på som et vellykket prosjekt. Alle som var med ønsker at dette er noe vi fortsetter med. De fire ungdommene som var med på cateringkurset bidro på 10-årsjubileumet vårt med å lage mat og servere. Det har uten tvil vært et bra år, og mange som har vært med kommer tilbake for å hjelpe til som frivillig, sier han.

Nye på Stovner

De ønsker å fortsette og ta med de fleste aktivitetene de har hatt inn i 2017, men er avhengig av en ungdomskoordinator og midler. Nå nylig flyttet Home-Start Familiekontakten inn i lokalene til Stovner frivilligsentral. Det er et hjelpetiltak til familier.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!