Full fest for 100-åringen

Full fest for 100-åringen

100 ÅR: Rakel Kitty Ekeberg feiret 100-årsdagen med venner, familie og beboere på Ammerudhjemmet. Ingrid Trygg (t.h.) satte seg ned for å mimre med jubilanten. Foto: Martine Myhre


Da Rakel Kitty Ekeberg feiret sine 100 år fylte det seg fort opp på Ammerudhjemmet. I tillegg til beboere og familie stilte koret til Metodistkirken på Grünerløkka opp med sang.

Tekst:

Publisert:

Selv om 100-åringen er litt usikker på hvordan det føles å bli såpass gammel, synes hun det er hyggelig å bli feiret.

Nå skal vi kose oss med kaffe og kake. Å ha bursdag er ikke like stas nå som før, men det er fint å se at så mange stiller opp, sier Ekeberg.

Før hun kom til Ammerudhjemmet gikk turen fra Lillestrøm til St. Hanshaugen.

– Jeg har vært her i tre år og trives veldig godt, smiler hun.

Ansatte på Ammerudhjemmet vartet opp med dobbel feiring, først med familie og beboere og så med kormiljøet hun har vært en stor del av.

Flere feiringer

Likevel stopper det ikke der, for til helgen blir det enda en feiring med flere venner og familiemedlemmer. Det var spesielt to gjester som hadde gledet seg til å feire Ekeberg sitt jubileum.

Rakel var veldig trofast i kirken og alltid vennlig. Vi er noen år yngre, så vi kjørte henne alltid til korøvelse. Vi måtte komme å feire henne i dag, sier Ingrid Trygg, som tok turen med mannen sin Gudmund Trygg.

Det er tydelig at det er mange som synes det er hyggelig å møte Ekeberg i dag, og det er flere som kommenterer hvor flott det er at hun har fylt 100 år.

– Vi har samme planer, vi, ler Trygg.

Etterlengtet brev

Etter hvert som årene går er det ikke like lett å holde styr på årstall. Jubilanten trodde nemlig at den store dagen var i fjor.

– Hun trodde hun ble 100 i året som var, så hun ble litt skuffet. Men da sa hun at hun måtte vente ett år til slik at hun får brev fra kongen, og nå har hun fått det, sier Vigdis Broberg, som er gift med barnebarnet Jan Ole Broberg.

Selv om nærmeste familie var innom på selve dagen, skal de også feire stort i helgen. Da kommer det hele 20 personer som skal feire.

– Vi synes det er så koselig og fantastisk at hun endelig er 100 år, selv om hun synes det er litt rart selv ville bursdagsbarnet ha feiring, sier Broberg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.