ANNONSE

Full fest for 100-åringen

Full fest for 100-åringen

100 ÅR: Rakel Kitty Ekeberg feiret 100-årsdagen med venner, familie og beboere på Ammerudhjemmet. Ingrid Trygg (t.h.) satte seg ned for å mimre med jubilanten. Foto: Martine Myhre


Da Rakel Kitty Ekeberg feiret sine 100 år fylte det seg fort opp på Ammerudhjemmet. I tillegg til beboere og familie stilte koret til Metodistkirken på Grünerløkka opp med sang.

Tekst:

Publisert:

Selv om 100-åringen er litt usikker på hvordan det føles å bli såpass gammel, synes hun det er hyggelig å bli feiret.

Nå skal vi kose oss med kaffe og kake. Å ha bursdag er ikke like stas nå som før, men det er fint å se at så mange stiller opp, sier Ekeberg.

Før hun kom til Ammerudhjemmet gikk turen fra Lillestrøm til St. Hanshaugen.

– Jeg har vært her i tre år og trives veldig godt, smiler hun.

Ansatte på Ammerudhjemmet vartet opp med dobbel feiring, først med familie og beboere og så med kormiljøet hun har vært en stor del av.

Flere feiringer

Likevel stopper det ikke der, for til helgen blir det enda en feiring med flere venner og familiemedlemmer. Det var spesielt to gjester som hadde gledet seg til å feire Ekeberg sitt jubileum.

Rakel var veldig trofast i kirken og alltid vennlig. Vi er noen år yngre, så vi kjørte henne alltid til korøvelse. Vi måtte komme å feire henne i dag, sier Ingrid Trygg, som tok turen med mannen sin Gudmund Trygg.

Det er tydelig at det er mange som synes det er hyggelig å møte Ekeberg i dag, og det er flere som kommenterer hvor flott det er at hun har fylt 100 år.

– Vi har samme planer, vi, ler Trygg.

Etterlengtet brev

Etter hvert som årene går er det ikke like lett å holde styr på årstall. Jubilanten trodde nemlig at den store dagen var i fjor.

– Hun trodde hun ble 100 i året som var, så hun ble litt skuffet. Men da sa hun at hun måtte vente ett år til slik at hun får brev fra kongen, og nå har hun fått det, sier Vigdis Broberg, som er gift med barnebarnet Jan Ole Broberg.

Selv om nærmeste familie var innom på selve dagen, skal de også feire stort i helgen. Da kommer det hele 20 personer som skal feire.

– Vi synes det er så koselig og fantastisk at hun endelig er 100 år, selv om hun synes det er litt rart selv ville bursdagsbarnet ha feiring, sier Broberg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE