Full fest for 100-åringen

Full fest for 100-åringen

100 ÅR: Rakel Kitty Ekeberg feiret 100-årsdagen med venner, familie og beboere på Ammerudhjemmet. Ingrid Trygg (t.h.) satte seg ned for å mimre med jubilanten. Foto: Martine Myhre


Da Rakel Kitty Ekeberg feiret sine 100 år fylte det seg fort opp på Ammerudhjemmet. I tillegg til beboere og familie stilte koret til Metodistkirken på Grünerløkka opp med sang.

Tekst:

Publisert:

Selv om 100-åringen er litt usikker på hvordan det føles å bli såpass gammel, synes hun det er hyggelig å bli feiret.

Nå skal vi kose oss med kaffe og kake. Å ha bursdag er ikke like stas nå som før, men det er fint å se at så mange stiller opp, sier Ekeberg.

Før hun kom til Ammerudhjemmet gikk turen fra Lillestrøm til St. Hanshaugen.

– Jeg har vært her i tre år og trives veldig godt, smiler hun.

Ansatte på Ammerudhjemmet vartet opp med dobbel feiring, først med familie og beboere og så med kormiljøet hun har vært en stor del av.

Flere feiringer

Likevel stopper det ikke der, for til helgen blir det enda en feiring med flere venner og familiemedlemmer. Det var spesielt to gjester som hadde gledet seg til å feire Ekeberg sitt jubileum.

Rakel var veldig trofast i kirken og alltid vennlig. Vi er noen år yngre, så vi kjørte henne alltid til korøvelse. Vi måtte komme å feire henne i dag, sier Ingrid Trygg, som tok turen med mannen sin Gudmund Trygg.

Det er tydelig at det er mange som synes det er hyggelig å møte Ekeberg i dag, og det er flere som kommenterer hvor flott det er at hun har fylt 100 år.

– Vi har samme planer, vi, ler Trygg.

Etterlengtet brev

Etter hvert som årene går er det ikke like lett å holde styr på årstall. Jubilanten trodde nemlig at den store dagen var i fjor.

– Hun trodde hun ble 100 i året som var, så hun ble litt skuffet. Men da sa hun at hun måtte vente ett år til slik at hun får brev fra kongen, og nå har hun fått det, sier Vigdis Broberg, som er gift med barnebarnet Jan Ole Broberg.

Selv om nærmeste familie var innom på selve dagen, skal de også feire stort i helgen. Da kommer det hele 20 personer som skal feire.

– Vi synes det er så koselig og fantastisk at hun endelig er 100 år, selv om hun synes det er litt rart selv ville bursdagsbarnet ha feiring, sier Broberg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.