Full fest for 100-åringen

Full fest for 100-åringen

100 ÅR: Rakel Kitty Ekeberg feiret 100-årsdagen med venner, familie og beboere på Ammerudhjemmet. Ingrid Trygg (t.h.) satte seg ned for å mimre med jubilanten. Foto: Martine Myhre


Da Rakel Kitty Ekeberg feiret sine 100 år fylte det seg fort opp på Ammerudhjemmet. I tillegg til beboere og familie stilte koret til Metodistkirken på Grünerløkka opp med sang.

Skrevet av:

Selv om 100-åringen er litt usikker på hvordan det føles å bli såpass gammel, synes hun det er hyggelig å bli feiret.

Nå skal vi kose oss med kaffe og kake. Å ha bursdag er ikke like stas nå som før, men det er fint å se at så mange stiller opp, sier Ekeberg.

Før hun kom til Ammerudhjemmet gikk turen fra Lillestrøm til St. Hanshaugen.

– Jeg har vært her i tre år og trives veldig godt, smiler hun.

Ansatte på Ammerudhjemmet vartet opp med dobbel feiring, først med familie og beboere og så med kormiljøet hun har vært en stor del av.

Flere feiringer

Likevel stopper det ikke der, for til helgen blir det enda en feiring med flere venner og familiemedlemmer. Det var spesielt to gjester som hadde gledet seg til å feire Ekeberg sitt jubileum.

Rakel var veldig trofast i kirken og alltid vennlig. Vi er noen år yngre, så vi kjørte henne alltid til korøvelse. Vi måtte komme å feire henne i dag, sier Ingrid Trygg, som tok turen med mannen sin Gudmund Trygg.

Det er tydelig at det er mange som synes det er hyggelig å møte Ekeberg i dag, og det er flere som kommenterer hvor flott det er at hun har fylt 100 år.

– Vi har samme planer, vi, ler Trygg.

Etterlengtet brev

Etter hvert som årene går er det ikke like lett å holde styr på årstall. Jubilanten trodde nemlig at den store dagen var i fjor.

– Hun trodde hun ble 100 i året som var, så hun ble litt skuffet. Men da sa hun at hun måtte vente ett år til slik at hun får brev fra kongen, og nå har hun fått det, sier Vigdis Broberg, som er gift med barnebarnet Jan Ole Broberg.

Selv om nærmeste familie var innom på selve dagen, skal de også feire stort i helgen. Da kommer det hele 20 personer som skal feire.

– Vi synes det er så koselig og fantastisk at hun endelig er 100 år, selv om hun synes det er litt rart selv ville bursdagsbarnet ha feiring, sier Broberg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!