ANNONSE

Gode nyheter under årsmøtet:

Full klaff for
Fjellhus Hageby Vel

Full klaff for <BR>Fjellhus Hageby Vel

DA NYHETEN SPRAKK: Slik så det ut da medlemmene i Fjellhus Hageby Vel fikk nyss om bystyrevedtaket.

Midt under årsmøtet til Fjellhus Hageby Vel tikket det inn to strålende nyheter. Nå blir forhåpentligvis både buss- og bilutfordringene løst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.04.2017 kl 16:22

Se bildet større

LØSNINGSORIENTERTE: Michele Bonafede (t.v) og Geir Engebråten løste et par verdensproblemer over kanelsnurrene.

Faktaboks

Det nye (og gamle styret) i Fjellhus Hageby Vel ser slik ut:

Leder:
Michele Bonafede

Styremedlemmer:
Kari Beisland
Rigmor Fuglestad
Karstein Midthjell
Roger Pihl
Camilla Kolden Grue
Turid Farestvedt

- Da ble det god stemning på møtet, ler leder for velforeningen, Michele Bonafede.

Blant foreningens hjertesaker det siste året har både problematikken rundt bussrute 76 og beboerparkering vært høyt oppe. Underveis i onsdagens møte fikk man plutselig beskjed om at det hadde skjedd ting i Oslo rådhus.

- Et enstemmig bystyre vedtok at Ruter nå er nødt til å finne en løsning på 76-bussen som beboerne er fornøyd med. Og det var naturligvis meget populært.

I tillegg sa byrådet at beboerparkering vil bli innført på Teisen i 2018.

- Dette temaet har vi vært opptatt av en god stund, og det har vært litt ullent hele veien. Nå har vi endelig et konkret tidspunkt å forholde oss til, sier en lettet Bonafede.

Fornyet tillit


Michele Bonafede opplever at Fjellhus Hageby Vel har en god progresjon på de sakene som følges opp. Og det virker som om beboerne er enige i dette, for hele det sittende styret ble nemlig gjenvalgt.

- Da har vi forhåpentligvis tillit hos medlemmene våre, smiler Bonafede.

I tillegg til de gode nyhetene fra rådhuset, kunne velforeningen fortelle at de fortsetter arbeidet med å ivareta området i møte med den økende «hyblifiseringen».

- Dette er et tema som opptar veldig mange av medlemmene våre, for bebyggelsen og infrastrukturen i området er rett og slett ikke beregnet for det trykket som oppstår.

Derfor jobbes det nå videre opp mot plan- og bygningsetaten, der Fjellhus Hageby Vel forsøker å få i stand et dialogmøte, slik at man kan spille på lag og finne gode løsninger på denne utfordringen.

- Gnistrende innlegg

Etter generalforsamlingen, avstemning og de gode nyhetene fulgte Fjellhus Hageby Vel sin vanlige oppskrift og fortsatte kvelden med en gjestetaler. Denne gangen var det Geir Engebråten fra Huseiernes Landsforbund som hadde tatt turen. Han fortalte blant annet om eiendomsskatten, farer og feller ved utleie, klassiske nabotvister og hva man gjør ved skade på eiendommen.

- Rett og slett et gnistrende innlegg. Han hadde mange gode og morsomme eksempler fra virkeligheten, og kom samtidig med gode måter å finne ut av situasjonene og problemene på. Mye kan løses med en en god samtale, enten over en kopp kaffe eller en pils i hagen, sier Michele Bonafede.

Løser ting underveis

Rundt 30 medlemmer tok turen innom årets generalforsamling, og Bonafede sier seg meget godt fornøyd med årsmøtet.

- Vi har sett en økning i oppmøte de siste årene, det virker som om folk setter pris på foredragene i etterkant.

Bonafede tror den gode stemningen på årsmøtene har en annen forklaring i tillegg.

- Vi prøver å være flinke til å informere og ta opp ting fortløpende når de skjer. Med moderne kommunikasjon og sosiale medier er det lettere å få løst ting i hverdagen. Da blir det enda mindre venting og frustrasjon, selv om det ikke er så mye av det på Teisen fra før av.

PS: For de som er interesserte i bystyrets vedtak ord for ord, så lød det slik:
Bussrute 76 - Kjøremønster i Teisenveien. Innbyggerforslaget tas ikke til følge. I forbindelse med endring av kollektivruter og holdeplass-struktur bes byrådet sikre at Ruter har god dialog med lokale beboerorganisasjoner og aktuelle bydelsutvalg og at god medvirkning ivaretas før gjennomføringen.

Det er altså ikke snakk om at 76-bussen skal gjeninnføres, men at Ruter går i dialog med både bydel og beboerorganisasjoner om å finne en løsning på kollektivtrafikken.

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE