Furusetspeiderne
lager dragefestival

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

KLAR FOR DRAGEFEST: Gunnar Hirsch inviterer til dragefestival.

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.

Tekst:

Publisert:

23. april er på en måte speidernes høytidsdag. Det er dagen hvor speiderne samles og feirer legenden om Sankt Georg. Legenden forteller om Sankt Georg som kjempet mot en ildsprutende drage, og vant - og dermed reddet en hel by. Nå tar Furusetspeiderne sagnet, og gjør det om til en fest.

– Lørdag samles jeg, 30 speidere og ledere i Furuset kirke. Her skal vi sove, i og utenfor kirka. Vi gjorde noe lignende for to år siden da vi hadde jubileum, sier Gunnar Hirsch, speiderleder og leder av menighetsrådet.

- På søndagen blir speiderne med på gudstjenesten klokka 11.00. Etter tjenesten blir det en dag full av drager.

Hirsch innrømmer at det blir andre typer drager enn den ildsprutende typen.

- Her skal vi sende opp drager utenfor kirka. Vi får besøk av en dragemester, som er tilgjengelig for å hjelpe alle barn med å sende opp sin drage. Dette er for alle. Vi håper mange kommer. Det er gratis, og ingen trenger å kjøpe sin egen drage.

Gratis bok

Festivalen er også på den samme dagen hvor kirka deler ut en gratis bok til alle skolestartere.

- Kirka deler ut én bok til hvert barn som skal starte på skolen til høsten. Det er en bok med fortellinger som passer for seksåringer, sier Hirsch og avslutter:

- Det blir en begivenhetsrik søndag. Vi gleder oss. Det er gøy å kunne samle folk, og vi håper på å se mange der.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

«Løvenes Konge» <BR>på Granstangen

Elevene fra sal og scene på 9. trinn sørget for at «Simba» og «Mufasa» inntok Granstangen skole da de tok for seg «Løvenes Konge» på skolens egen teaterfestival.