Furusetspeiderne
lager dragefestival

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

KLAR FOR DRAGEFEST: Gunnar Hirsch inviterer til dragefestival.

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.

Tekst:

Publisert:

23. april er på en måte speidernes høytidsdag. Det er dagen hvor speiderne samles og feirer legenden om Sankt Georg. Legenden forteller om Sankt Georg som kjempet mot en ildsprutende drage, og vant - og dermed reddet en hel by. Nå tar Furusetspeiderne sagnet, og gjør det om til en fest.

– Lørdag samles jeg, 30 speidere og ledere i Furuset kirke. Her skal vi sove, i og utenfor kirka. Vi gjorde noe lignende for to år siden da vi hadde jubileum, sier Gunnar Hirsch, speiderleder og leder av menighetsrådet.

- På søndagen blir speiderne med på gudstjenesten klokka 11.00. Etter tjenesten blir det en dag full av drager.

Hirsch innrømmer at det blir andre typer drager enn den ildsprutende typen.

- Her skal vi sende opp drager utenfor kirka. Vi får besøk av en dragemester, som er tilgjengelig for å hjelpe alle barn med å sende opp sin drage. Dette er for alle. Vi håper mange kommer. Det er gratis, og ingen trenger å kjøpe sin egen drage.

Gratis bok

Festivalen er også på den samme dagen hvor kirka deler ut en gratis bok til alle skolestartere.

- Kirka deler ut én bok til hvert barn som skal starte på skolen til høsten. Det er en bok med fortellinger som passer for seksåringer, sier Hirsch og avslutter:

- Det blir en begivenhetsrik søndag. Vi gleder oss. Det er gøy å kunne samle folk, og vi håper på å se mange der.

Siste nytt i Kultur

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

 
Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.