ANNONSE

Fylte Jesperudjordet
med barnehagebarn

Fylte Jesperudjordet <BR>med barnehagebarn

FIN DAG: Malak (5) og Zuzanna (5) fra Smedstua gård barnehage trives på Jesperudjordet, spesielt når det er så mange barn der.

Barn fra alle barnehagene i Bydel Stovner samlet seg på Jesperudjordet da det var tid for årets markedsdag.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

SKAPER SAMHOLD: Irene Høgberg fra Stovnerbarnehagenes kulturgruppe og seksjonssjef Lene Låge Sivertsen for barnehagene i Bydel Stovner er opptatt av å stå sammen som en bydel.

Se bildet større

FELLES DAG: Stovnerbarnehagenes kulturgruppe samles alle barnehagebarna i bydelen til markedsdag.

I en årrekke har Stovnerbarnehagenes kulturgruppe arrangert markedsdag for alle barnehagene i bydelen. En tradisjon de har hatt i mange år, men noen endringer har det blitt. Tidligere var det en hel uke, men de siste årene har det gått over til å være tre dager.

Før alle barna samlet seg på Jesperudjordet sist fredag, har de nemlig vært på skogsteater og sett på «Hakkebakkeskogen» i Liaskogen og Stigskogen. Malak (5) og Zuzanna (5) fra Smedstua gård barnehage synes det er fint å kunne møte alle de andre barna.

Det er veldig gøy å være her. Jeg synes det morsomste er å bli malt i ansiktet, smiler Zuzanna.

Mange aktiviteter

Med mange forskjellige aktiviteter å være med på, har de to jentene noen favoritter.

– Det er mye man kan gjøre her, som å blåse såpebobler, synge i åpen mikrofon, hinderløype og hoppe på trampoline. Jeg synes det er trampolinene som er det beste, men det er også gøy å synge og godt med all den frukten som er her, sier Malak.

Stovners Megakor åpnet dagen med sang og det hele avsluttet med vennskapsring der barna dannet en ring rundt hele fotballbanen.

– Jeg liker meg her, og jeg har vært her flere ganger. Det er fint at det er mange barn her og at vi kan være ute og leke, sier hun.

Viktig med samhold

Det er første gang markedsdagen er på nye Jesperudjordet, og alle barnehagene på Stovner er med - både private og kommunale.

– Barna får gå fritt og det er mye å være med på. Vi prøver å gjøre det enkelt uten å ha med så mye medbrakt utstyr, sier Irene Høgberg fra Stovnerbarnehagenes kulturgruppe.

På spørsmål om hva som er viktig med en slik dag, er svart klart og tydelig.

– Samholdet. Vi står sammen som en bydel. Dette er et kulturtilbud alle barnehagene får ta del i, og både store og små er med, smiler hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

ANNONSE
Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

 
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
ANNONSE