Gir stafettpinnen videre

Gir stafettpinnen videre

OVERTAR: I september gir Morten Hansen stafettpinnen videre til sin datter Heidi Hansen.

Morten Hansen føler tiden inne for å overlate Mortens Kro til sin datter, Heidi Hansen. Dermed blir hun tredje generasjon som fører familiebedriften videre.

Skrevet av:

Fra midten av september er det Heidi Hansen som skal overta roret. Hennes far, Morten Hansen, har bestemt seg for å gå av med pensjon.

- Hva betyr det for deg at kroa drives videre av familien?

- Det er jeg veldig stolt av, svarer Morten Hansen.

Jeg blir jo da tredje generasjon som driver bedriften. Jeg gleder meg som en unge. Det er veldig stort. Jeg er oppvokst her, vært her siden jeg var baby. Det ligger i huden, sier Heidi Hansen som også er mor til to små gutter.

- Tror du Mortens Kro etter hvert vil videreføres av familiens fjerde generasjon?

- Så absolutt. De vokser også opp her, så jeg håper de overtar kroa etter meg igjen, svarer hun.

Slik startet eventyret

I 1963 kjøpte Kaare Hansen opp Solvang Café, som til da hadde vært en sommerkafé, i yngstesønnens navn. Etter to byggeår sto Mortens Kro åpningsklar i mai 1965. Planen var å leie ut stedet til konditoriet Møllhausen, men planene ble skrinlagt. Anne-Lise Andresen, senere Nygård, ble så headhuntet fra Mekki Snackbar som lå i en murbygning mot Rathkesgate ved Rodes plass.

- Det var en rørlegger som tipset min far om henne, sier Morten Hansen.

Anne-Lise Andresen ble så vertinne på Mortens Kro fra åpningsdatoen og fram til 1979. Ett år tidligere, i 1978, døde Kaare Hansen, som sammen med Bjarne Dysvik hadde etablert kjeden «Hansen & Dysvik». Etter farens død tok Morten Hansen over driften av kroa.

Overtok som 23-åring

- Jeg hadde nettopp mistet faren min, og hun som leide Mortens Kro sa at det nå var tide at jeg overtok. Senere gikk jeg inn i Hansen & Dysvik, og så kom jeg tilbake hit på kroa i 2004.

I den perioden hvor jeg var ute, bygde vi om hele kroa. Det store tilbygget kom på plass, blant annet. Fra 2004 og fram til i dag har jeg lært mye, forteller Morten Hansen.

- Da motorveien kom var det mange som spådde oss nord og ned, men vi har jo klart det veldig få spisesteder langs veien har klart. Det er jo snart ikke ordentlige spisesteder igjen langs norske veier, sier Morten Hansen.

Satser på norsk mat

- Hva har du gjort som sørger for at Mortens Kro er blant dem som har klart seg?

- Jeg tror jeg har vært veldig lojal til menyen, til menyvalget. Det er sentralt. Når jeg sier kjøttkaker, så er ikke det så oppsiktsvekkende, men det er veldig mange mennesker som vil ha vanlig mat, svarer Morten Hansen.

Samtidig som kroer langs veien forsvant, poppet den ene bensinstasjonen etter den andre opp. Menyen her er svært annerledes.

- Vi har vært i en tid hvor vi har spist mye junkfood og dårlig mat. Det finnes ikke lenger noen gode alternativer på mat som er lett tilgjengelig. Derfor har vi forsøkt å holde konseptet og egentlig bare spisset det mer og mer over tid ved å servere norsk mat gjennom sesonger.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Drivhus i vinden

Drivhus i vinden

  • Hus og hjem

Det blir stadig mer populært å dyrke selv. Derfor har også drivhuset fått sin renessanse. Grønt Fokus følger opp med å utvide butikken med en utendørs drivhus-utstilling.

Bok på Veitvet flytter<BR> inn i Idrettens Hus

Bok på Veitvet flytter
inn i Idrettens Hus

  • Bok på Veitvet

Idrettens Hus Nordbyen har kapret til seg kunstprosjektet «Bok på Veitvet».

Feiret matfestival <BR>med 50-talls vri

Feiret matfestival
med 50-talls vri

Undertøyskjeden Change på Linderud senter bestemte seg for å gjøre det ordentlig når det først arrangeres matfestival på sentret.

 
Nå skal det bruse godt <BR>igjen i Grorud kirke

Nå skal det bruse godt
igjen i Grorud kirke

  • Grorud kirke

Kirkens orgel renoveres og rengjøres i disse dager.

En oase på Rødtvet

En oase på Rødtvet

  • Hus og hjem

Randi Johansen var en av innflytterne da Vesletjern borettslag sto ferdig. På den tiden var det bare fjell og jord mellom blokkene. Det er det ikke i dag.

IKEA kom for å «rydde opp»

IKEA kom for å «rydde opp»

  • Hus og hjem

Mens Eyvind Hellstrøm røsker tak i både restaurantbransjen og middagsplanene til Ola Nordmann, rydder IKEA vei for klimaeffektive og fleksible løsninger - selv i et drivhus.

 
- Mot alle odds

Nordtvet bibliotek fyller 50 år:

- Mot alle odds

  • Nordtvet bibliotek

Nordtvet bibliotek skal feire halvveis til hundre med en hel kulturuke. Det har ikke bare vært lett å forsvare institusjonen mot nedleggelsesspøkelset - hele tre ganger.

Hageparty på Haugenstua

Hageparty på Haugenstua

  • Festival

Ungdommen på Haugenstua har fortsatt ikke fått klubben sin, men det hindret dem ikke i å lage lek og moro for en dag - hvor de selv fikk gjøre alt.

Groruddalen fra A til Å

Oslo Åpne Hus:

Groruddalen fra A til Å

  • Arrangement

Nok en gang skal folket bli bedre kjent med byens arkitektoniske skatter. I helga åpnes mange bygg i Groruddalen. Et av dem er Arveset gård - som for øvrig er blitt verdenskjent.

 
Friluftsskole i høstferien

Friluftsskole i høstferien

I høstferien arrangeres det Friluftsskole for barn og unge på Isdammen på Årvoll.

Konfirmasjonstiden er over

Konfirmasjonstiden er over

Alle konfirmasjonene i Groruddalen er nå over. Sist helg ble 59 ungdommer konfirmert i Tonsen kirke.

Fra Bærum til festmåltid <BR>på Linderud gård

Fra Bærum til festmåltid
på Linderud gård

I forbindelse med bydyrk-festivalen ble det også i år arrangert en festaften og restaurantopplevelse utenom det vanlige på Linderud gård.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!