Gir stafettpinnen videre

Gir stafettpinnen videre

OVERTAR: I september gir Morten Hansen stafettpinnen videre til sin datter Heidi Hansen.

Morten Hansen føler tiden inne for å overlate Mortens Kro til sin datter, Heidi Hansen. Dermed blir hun tredje generasjon som fører familiebedriften videre.

Tekst:

Publisert:

Fra midten av september er det Heidi Hansen som skal overta roret. Hennes far, Morten Hansen, har bestemt seg for å gå av med pensjon.

- Hva betyr det for deg at kroa drives videre av familien?

- Det er jeg veldig stolt av, svarer Morten Hansen.

Jeg blir jo da tredje generasjon som driver bedriften. Jeg gleder meg som en unge. Det er veldig stort. Jeg er oppvokst her, vært her siden jeg var baby. Det ligger i huden, sier Heidi Hansen som også er mor til to små gutter.

- Tror du Mortens Kro etter hvert vil videreføres av familiens fjerde generasjon?

- Så absolutt. De vokser også opp her, så jeg håper de overtar kroa etter meg igjen, svarer hun.

Slik startet eventyret

I 1963 kjøpte Kaare Hansen opp Solvang Café, som til da hadde vært en sommerkafé, i yngstesønnens navn. Etter to byggeår sto Mortens Kro åpningsklar i mai 1965. Planen var å leie ut stedet til konditoriet Møllhausen, men planene ble skrinlagt. Anne-Lise Andresen, senere Nygård, ble så headhuntet fra Mekki Snackbar som lå i en murbygning mot Rathkesgate ved Rodes plass.

- Det var en rørlegger som tipset min far om henne, sier Morten Hansen.

Anne-Lise Andresen ble så vertinne på Mortens Kro fra åpningsdatoen og fram til 1979. Ett år tidligere, i 1978, døde Kaare Hansen, som sammen med Bjarne Dysvik hadde etablert kjeden «Hansen & Dysvik». Etter farens død tok Morten Hansen over driften av kroa.

Overtok som 23-åring

- Jeg hadde nettopp mistet faren min, og hun som leide Mortens Kro sa at det nå var tide at jeg overtok. Senere gikk jeg inn i Hansen & Dysvik, og så kom jeg tilbake hit på kroa i 2004.

I den perioden hvor jeg var ute, bygde vi om hele kroa. Det store tilbygget kom på plass, blant annet. Fra 2004 og fram til i dag har jeg lært mye, forteller Morten Hansen.

- Da motorveien kom var det mange som spådde oss nord og ned, men vi har jo klart det veldig få spisesteder langs veien har klart. Det er jo snart ikke ordentlige spisesteder igjen langs norske veier, sier Morten Hansen.

Satser på norsk mat

- Hva har du gjort som sørger for at Mortens Kro er blant dem som har klart seg?

- Jeg tror jeg har vært veldig lojal til menyen, til menyvalget. Det er sentralt. Når jeg sier kjøttkaker, så er ikke det så oppsiktsvekkende, men det er veldig mange mennesker som vil ha vanlig mat, svarer Morten Hansen.

Samtidig som kroer langs veien forsvant, poppet den ene bensinstasjonen etter den andre opp. Menyen her er svært annerledes.

- Vi har vært i en tid hvor vi har spist mye junkfood og dårlig mat. Det finnes ikke lenger noen gode alternativer på mat som er lett tilgjengelig. Derfor har vi forsøkt å holde konseptet og egentlig bare spisset det mer og mer over tid ved å servere norsk mat gjennom sesonger.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.