Gir stafettpinnen videre

Gir stafettpinnen videre

OVERTAR: I september gir Morten Hansen stafettpinnen videre til sin datter Heidi Hansen.

Morten Hansen føler tiden inne for å overlate Mortens Kro til sin datter, Heidi Hansen. Dermed blir hun tredje generasjon som fører familiebedriften videre.

Tekst:

Publisert:

Fra midten av september er det Heidi Hansen som skal overta roret. Hennes far, Morten Hansen, har bestemt seg for å gå av med pensjon.

- Hva betyr det for deg at kroa drives videre av familien?

- Det er jeg veldig stolt av, svarer Morten Hansen.

Jeg blir jo da tredje generasjon som driver bedriften. Jeg gleder meg som en unge. Det er veldig stort. Jeg er oppvokst her, vært her siden jeg var baby. Det ligger i huden, sier Heidi Hansen som også er mor til to små gutter.

- Tror du Mortens Kro etter hvert vil videreføres av familiens fjerde generasjon?

- Så absolutt. De vokser også opp her, så jeg håper de overtar kroa etter meg igjen, svarer hun.

Slik startet eventyret

I 1963 kjøpte Kaare Hansen opp Solvang Café, som til da hadde vært en sommerkafé, i yngstesønnens navn. Etter to byggeår sto Mortens Kro åpningsklar i mai 1965. Planen var å leie ut stedet til konditoriet Møllhausen, men planene ble skrinlagt. Anne-Lise Andresen, senere Nygård, ble så headhuntet fra Mekki Snackbar som lå i en murbygning mot Rathkesgate ved Rodes plass.

- Det var en rørlegger som tipset min far om henne, sier Morten Hansen.

Anne-Lise Andresen ble så vertinne på Mortens Kro fra åpningsdatoen og fram til 1979. Ett år tidligere, i 1978, døde Kaare Hansen, som sammen med Bjarne Dysvik hadde etablert kjeden «Hansen & Dysvik». Etter farens død tok Morten Hansen over driften av kroa.

Overtok som 23-åring

- Jeg hadde nettopp mistet faren min, og hun som leide Mortens Kro sa at det nå var tide at jeg overtok. Senere gikk jeg inn i Hansen & Dysvik, og så kom jeg tilbake hit på kroa i 2004.

I den perioden hvor jeg var ute, bygde vi om hele kroa. Det store tilbygget kom på plass, blant annet. Fra 2004 og fram til i dag har jeg lært mye, forteller Morten Hansen.

- Da motorveien kom var det mange som spådde oss nord og ned, men vi har jo klart det veldig få spisesteder langs veien har klart. Det er jo snart ikke ordentlige spisesteder igjen langs norske veier, sier Morten Hansen.

Satser på norsk mat

- Hva har du gjort som sørger for at Mortens Kro er blant dem som har klart seg?

- Jeg tror jeg har vært veldig lojal til menyen, til menyvalget. Det er sentralt. Når jeg sier kjøttkaker, så er ikke det så oppsiktsvekkende, men det er veldig mange mennesker som vil ha vanlig mat, svarer Morten Hansen.

Samtidig som kroer langs veien forsvant, poppet den ene bensinstasjonen etter den andre opp. Menyen her er svært annerledes.

- Vi har vært i en tid hvor vi har spist mye junkfood og dårlig mat. Det finnes ikke lenger noen gode alternativer på mat som er lett tilgjengelig. Derfor har vi forsøkt å holde konseptet og egentlig bare spisset det mer og mer over tid ved å servere norsk mat gjennom sesonger.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.