Gjør seg klare til nyttårsaften

Gjør seg klare til nyttårsaften

FIN MIKS: På denne tiden åpner alltid Arild Holt dørene for sitt barnebarn Markus Holt. Da fylles butikken, som vanligvis består av blomster, frukt og egg, med raketter.

Bestefar Arild Holt og barnebarn Markus Holt har gjort hyllene klare for den store fargefesten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:47

På Linderud blomster, frukt og grønt tar de fram kruttet når det nærmer seg nyttårsaften. Med barnebarn som har greie på fyrverkeri får Arild Holt en fin miks med blomster, frukt, egg og raketter i sin butikk på Linderud.

Her er vi tre generasjoner som driver. Det er uten tvil fyrverkeri som gjelder nå, spesielt de to siste dagene før nyttårsaften. Da blir det kaos, lange køer og hyllene blir tømt, sier Holt.

Familien har solgt fyrverkeri de siste årene, men det utvikler seg mer og mer for hvert år.

– Vi samarbeider med andre som driver med fyrverkeri i Oslo. Linderud er en fin plassering ettersom det er sentralt, sier Markus Holt.

– Selv om vi har vært her en stund tar det litt tid før man blir godt etablert. Vi merker at vi blir større og mer kjent for hvert år, sier han.

Best i test

Alt fra små til store raketter blir sakte, men sikkert tatt ned fra hyllene dagene før nyttårsaften. Likevel kan Markus skrive under på at det er de største rakettbatteriene som er mest populære.

– Det er rakettene som er kåret til bestselgerne de fleste vil ha, noe som er ganske vanlig.

Neste år skal de få tak i enda flere produkter.

– Vi er overraskende godt i gang med salget. Det kommer bare flere og flere innom, smiler han.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.