Gjør seg klare til nyttårsaften

Gjør seg klare til nyttårsaften

FIN MIKS: På denne tiden åpner alltid Arild Holt dørene for sitt barnebarn Markus Holt. Da fylles butikken, som vanligvis består av blomster, frukt og egg, med raketter.

Bestefar Arild Holt og barnebarn Markus Holt har gjort hyllene klare for den store fargefesten.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:47

På Linderud blomster, frukt og grønt tar de fram kruttet når det nærmer seg nyttårsaften. Med barnebarn som har greie på fyrverkeri får Arild Holt en fin miks med blomster, frukt, egg og raketter i sin butikk på Linderud.

Her er vi tre generasjoner som driver. Det er uten tvil fyrverkeri som gjelder nå, spesielt de to siste dagene før nyttårsaften. Da blir det kaos, lange køer og hyllene blir tømt, sier Holt.

Familien har solgt fyrverkeri de siste årene, men det utvikler seg mer og mer for hvert år.

– Vi samarbeider med andre som driver med fyrverkeri i Oslo. Linderud er en fin plassering ettersom det er sentralt, sier Markus Holt.

– Selv om vi har vært her en stund tar det litt tid før man blir godt etablert. Vi merker at vi blir større og mer kjent for hvert år, sier han.

Best i test

Alt fra små til store raketter blir sakte, men sikkert tatt ned fra hyllene dagene før nyttårsaften. Likevel kan Markus skrive under på at det er de største rakettbatteriene som er mest populære.

– Det er rakettene som er kåret til bestselgerne de fleste vil ha, noe som er ganske vanlig.

Neste år skal de få tak i enda flere produkter.

– Vi er overraskende godt i gang med salget. Det kommer bare flere og flere innom, smiler han.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!