Gjør seg klare til nyttårsaften

Gjør seg klare til nyttårsaften

FIN MIKS: På denne tiden åpner alltid Arild Holt dørene for sitt barnebarn Markus Holt. Da fylles butikken, som vanligvis består av blomster, frukt og egg, med raketter.

Bestefar Arild Holt og barnebarn Markus Holt har gjort hyllene klare for den store fargefesten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:47

På Linderud blomster, frukt og grønt tar de fram kruttet når det nærmer seg nyttårsaften. Med barnebarn som har greie på fyrverkeri får Arild Holt en fin miks med blomster, frukt, egg og raketter i sin butikk på Linderud.

Her er vi tre generasjoner som driver. Det er uten tvil fyrverkeri som gjelder nå, spesielt de to siste dagene før nyttårsaften. Da blir det kaos, lange køer og hyllene blir tømt, sier Holt.

Familien har solgt fyrverkeri de siste årene, men det utvikler seg mer og mer for hvert år.

– Vi samarbeider med andre som driver med fyrverkeri i Oslo. Linderud er en fin plassering ettersom det er sentralt, sier Markus Holt.

– Selv om vi har vært her en stund tar det litt tid før man blir godt etablert. Vi merker at vi blir større og mer kjent for hvert år, sier han.

Best i test

Alt fra små til store raketter blir sakte, men sikkert tatt ned fra hyllene dagene før nyttårsaften. Likevel kan Markus skrive under på at det er de største rakettbatteriene som er mest populære.

– Det er rakettene som er kåret til bestselgerne de fleste vil ha, noe som er ganske vanlig.

Neste år skal de få tak i enda flere produkter.

– Vi er overraskende godt i gang med salget. Det kommer bare flere og flere innom, smiler han.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.