Godbiter fra hele verden

Godbiter fra hele verden

 

I regi av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) på Veitvet skole ble det servert mat fra alle verdenshjørner under internasjonal matfestival.

Arrangementet er en del av uka på Veitvet & Sletteløkka, og aulaen på Veitvet skole representerer mat fra alle verdensdeler. For Selvaratah og Sinegan Muralitharan og Umakathan Kanagaratnam står det europeisk mat på menyen.

- Det her er fårikål og kjempegodt, smiler en matglad Selvaratah.

Sammen med sin sønn på 15 måneder og kameraten Umakathan, har han smakt på alle mulige slags matretter.

- Asiamat er også godt, men vi prøver jo alt mulig. Det er veldig fint å ha denne muligheten til å smake på litt forskjellig, og vi var her i fjor også, forteller Umakathan.

- Jeg begynner å bli litt mett nå, men det er plass til enda mer i magen. Det er jo så godt, ler Selvaratah.

Over all forventning

Matfestivalen har alltid vært en del av Veitvet & Sletteløkka-uka, men først i år kræsjer ikke tidspunktet for festivalen med ramadan. Det tror leder i FAU, Thor Møkkelgjerd, kan være årsaken til det overraskende, gode oppmøtet.

- Oppmøtet er over all forventning. Det har ikke vært så mye på mange år, så det er en glede å se at det er så folksomt. Nytt med året er at det også koster 10 kroner i inngang mot at man kan spise så mye man vil. Det er for å forsikre oss om at de som kommer er seriøse. Alle har betalt med glede, så det har ikke vært noe problem, sier han.

Foreldre til elever på skolen har laget all maten og tatt den med til matfestivalen.

- Maten kommer i store mengder. Mesteparten har vi samlet i aulaen, bortsett fra tamilsk og indisk. Det pleier å være så mye at de har fått egne klasserom, smiler Møkkelgjerd.

Tomme matkjeler

Amarjiit Singh representerer indisk mat, og har laget mat i nesten seks timer.

- Jeg fikk hjelp etter hvert, da. Men det er mye mat som skal lages, nå er det jo snart tomt her, ler han.

Møkkelgjerd innrømmer at indisk og tamilsk mat er hans egne favoritter.

- Jeg smaker jo på alt, men det er favorittene. Den maten er liksom så godt krydra, smiler han.

Kumaraswamy Thayananthan og Teyakumar Pakhmanfan opplevde nesten helt tomme kjeler bare en halvtime etter dørene ble åpnet.

- Vi serverer tamilsk mat, og det er visst veldig populært. Vi har vært med hvert eneste år, og synes det er bra at så mange forskjellige kulturer kan samarbeide om dette. Det er jo en måte å bli kjent med hverandre på og få et innblikk i andre kulturer, forteller Thayananthan.

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.