Gode tall for Tonsenmessa

Gode tall for Tonsenmessa

FORNØYD MANN: Komitéleder Roy Oliver Jahnsen setter pris på alle som deltar på Tonsenmessa.

Mange tok turen innom den årlige Tonsenmessa i Tonsen kirke sist helg. Ifølge komitéleder Roy Oliver Jahnsen har de aldri fått inn så mye allerede første dagen, som de gjorde i år.

Skrevet av:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:25

Inntektene som samles inn går til soknediakonen og diagonalt arbeid i kirka. Målet er å få inn 100.000 kroner. Det er et mål komitélederen følte seg ganske trygg på allerede på fredagen.

– Det har vært mange innom her. Vi fikk inn 60.000 kroner allerede første dagen, og det har aldri startet så bra før, smiler han.

Tonsenmessa har blitt arrangert i mange år og har blitt en fast og god tradisjon for nærmiljøet. Jahnsen kan ramse opp flere grunner til hvorfor messa er så populær.

– SuperKidz står for underholdning, det er god kafeteria, fine gevinster og det blir som en varmestue. Samtidig er det hyggelig og mange kommer for det sosiale, sier han.

Bær fra Lillomarka

Lotteri, håndarbeid, bruktbord, loppebord, syltetøy, kaker, diverse julesaker og mange glade mennesker fylte Tonsen kirke.

– Vi har også åresalg. Det er alltid voldsomt populært, smiler Jahnsen.

Anne Mari Tjeldnes og Ketil Weie har vært frivillige i Tonsen kirke i mange år. De synes Tonsenmessa er en fin ting og skryter av kirka.

– De får det til her. Dette er et veldig bra opplegg. Vi selger selvlaget syltetøy. Det er fast bidrag fra får side, sier Tjeldnes.

Bærene har de plukket i Lillomarka og de anbefaler alle til å plukke bær i Groruddalen.

– Det er mye bra man kan plukke her. Vi har 70 glass med fire sorter. Dette er kortreist syltetøy, smiler Weie.

Siste nytt i Kultur

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

 
Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

 
Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Elevene heklet vennskapsbånd

Elevene heklet vennskapsbånd

Refstad skole markerer alltid BlimE-dagen med dans, men i år har de tatt det litt lenger og heklet en lenke som gikk rundt skolen to ganger.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Allsang-generalen tilbake

Allsang-generalen tilbake

Kreftsyke Rolf Nicolaisen tar alltid utgangspunkt i et tema når han arrangerer sine allsang-konserter. Når han nå omsider kommer tilbake til Grorud med «Allsang i kjerka» er temaet «livsglede».

Kåret til årets tegning

Kåret til årets tegning

Fra 7. klasse på Nordtvet skole ble tegningen til Tiaba Banaras Iqbal (12) kåret til årets vinner i Lions tegnekonkurranse. Det er noe som kom overraskende på.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!