Gode tall for Tonsenmessa

Gode tall for Tonsenmessa

FORNØYD MANN: Komitéleder Roy Oliver Jahnsen setter pris på alle som deltar på Tonsenmessa.

Mange tok turen innom den årlige Tonsenmessa i Tonsen kirke sist helg. Ifølge komitéleder Roy Oliver Jahnsen har de aldri fått inn så mye allerede første dagen, som de gjorde i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:25

Se bildet større

FRIVILLIGE: Liv Mundal, Anne Mari Tjeldnes og Ketil Weie synes Tonsenmessa er en fin og sosial ting.

Inntektene som samles inn går til soknediakonen og diagonalt arbeid i kirka. Målet er å få inn 100.000 kroner. Det er et mål komitélederen følte seg ganske trygg på allerede på fredagen.

– Det har vært mange innom her. Vi fikk inn 60.000 kroner allerede første dagen, og det har aldri startet så bra før, smiler han.

Tonsenmessa har blitt arrangert i mange år og har blitt en fast og god tradisjon for nærmiljøet. Jahnsen kan ramse opp flere grunner til hvorfor messa er så populær.

– SuperKidz står for underholdning, det er god kafeteria, fine gevinster og det blir som en varmestue. Samtidig er det hyggelig og mange kommer for det sosiale, sier han.

Bær fra Lillomarka

Lotteri, håndarbeid, bruktbord, loppebord, syltetøy, kaker, diverse julesaker og mange glade mennesker fylte Tonsen kirke.

– Vi har også åresalg. Det er alltid voldsomt populært, smiler Jahnsen.

Anne Mari Tjeldnes og Ketil Weie har vært frivillige i Tonsen kirke i mange år. De synes Tonsenmessa er en fin ting og skryter av kirka.

– De får det til her. Dette er et veldig bra opplegg. Vi selger selvlaget syltetøy. Det er fast bidrag fra får side, sier Tjeldnes.

Bærene har de plukket i Lillomarka og de anbefaler alle til å plukke bær i Groruddalen.

– Det er mye bra man kan plukke her. Vi har 70 glass med fire sorter. Dette er kortreist syltetøy, smiler Weie.

Siste nytt i Kultur

Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

 
Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.