Grorud-rockerne

Grorud-rockerne

 

«Made in China» er beviset på at rocka gutter også kan være sympatiske som bare søren. Det er faktisk mulig. Innerst inne er de visstnok fire helt normale gutter fra Grorud. Som skal opptre under selveste Øyafestivalen.

Skrevet av:

- Vi er faktisk bare fire vanlige gutter fra Grorud. Uff, det der hørtes veldig klisjé ut men, det er sant. Vi ser på tv på søndager og drikker øl på fredager, ler Øyvind Strøm, vokalist og gitarist i Made in China.

Det er troverdig. Dette er fire helt normale gutter på 18 og 19 år. Øyvind Strøm, Jonathan Kleven, Simon Dahl og Haakon Hildisch. Men de har tross alt stått på noen scener rundt omkring i Oslo, og rundet 130 konserter. Nationalteateret, Granittrock, Parkteateret, klubben Blå. Og kolonihagen på Etterstad. Der startet de plantesesongen med noen sanger.

- Good times. Tenk å ha backstage i en hage, det er ikke verst. Vi har vært med på mye rart, men vi sier ja til det vi får. Å spille er gøy uansett hvor vi er, fortsetter Strøm, og resten av gutta nikker enige.

Nå er de aktuelle for Øyafestivalen. Onsdag 11. august går de på scenen i Skateparken.

- Det er jo ikke akkurat hovedscenen på Øya, men det store er at det faktisk er i forbindelse med Øya. Det er Juvenile Rock Club som arrangerer konsertene i Skateparken, men allikevel, det er litt Øya også. Vi har spilt der tidligere så det blir gøy, sier de fire gutta.

Og kommer det ikke masse folk skal de ikke skylde på Øyafestivalens arrangører.

- Det er opp til oss på hver eneste konsert. Kommer det ikke folk er det oss det står på, det er vi som må gjøre en bra jobb.

Beina godt plantet på jorda altså.

 

Kompiser

Made in China er kompiser og ikke bare bandmedlemmer i samme band.

- Det hadde ikke funket hvis vi ikke hadde vært gode venner, sier Hildisch.

De er en gjeng på 12 stykker som henger sammen, og disse fire har havnet i samme band. Dette er kompiser på både godt og vondt. Det blir aldri kjedelig å henge ut hverandre litt.

- Simon (Dahl) ber om smurfepastiller før konserter, det er liksom hans greie, flirer Strøm.

- Hei, ikke la det gå ut over meg her, hadde det ikke vært for meg hadde dere ikke visst at dere hadde et band. Og det var én gang!, svarer Dahl.

Kleven ser skyldig ut.

- Det er Simon (Dahl) som er flinkest til å holde styr på ting. Jonathan (Kleven) derimot vet aldri når vi har øving, enda vi har hatt det til samme tid hver uke i snart tre år, gliser Hildisch.

Kompiser som erter hverandre, det er faktisk ganske gøy å høre på disse gutta. De kjenner hverandre godt og har tydeligvis hver sin greie. Men de står sammen og skal ta bandet sitt så langt det går.

- Dette skal ikke bli en ungdomsgreie, vi vil fortsett så lenge vi kan. Vi trives så godt og elsker det vi driver med. Men Haakon drar på folkehøgskole til høsten så vi må finne en måte å løse det på. Men slutten blir det ikke, smiler Strøm.

 

 

Lovord

Som om det ikke var nok med at gutta både er flinke, engasjerte, utadvente, rocka og koselige, vil jeg forhøre meg litt med andre rundt dem om det faktisk er så flott som det virker. Og det er det.

- Jeg har vært på Fyrhuset i åtte år og aldri sett et band her som øver så bra som det Made in China gjør. Dette er ålreite gutter med god kjemi innad i bandet. De tar opp ting med de andre om det er noe og ordner opp seg imellom. Dette er stå-på karer og noen utrolig hyggelige gutter, og det er viktig i denne bransjen. Disse når langt hvis de fortsetter, skryter leder på Fyrhuset Steffen Rogne.

Hos Juvenile Rock Club som booket dem inn til Øyafestivalen er de også imponerte.

- Vi var fire stykker som skulle finne hvilke band vi ville booke, og to av oss hadde sett disse gutta før. De har potensiale som et up- and coming-band, og de fortjener denne sjansen, virkelig, sier Ellinor Caspersen fra Juvenile.

 

Sommer

Onsdag denne uken hadde bandt sin første øving etter litt ferie. Hildisch har vært på USA-tur, så da ble det et aldri så lite opphold. Men hva gjør gutta når det er ferie og skolefri? Er bandet alt?

- Nei vi ser jo på tv og møter kompiser og sånn...Herregud, nå innså jeg nettopp hvor lite vi faktisk gjør utenom bandet, bandet er jo det eneste vi har, ler Strøm.

Men på en varm sommerdag når det ikke er bandøving, hva gjør dere da? Sitter inne og ser på tv?

- Nei jeg har faktisk et longboard, så noe har jeg og gjøre. Simon (Dahl) gjør det samme og Jonathan (Kleven) har skateboard, sier Strøm.

- Jeg HAR et skateboard jeg også, ler Hildisch. Han bruker det visst ikke så mye.

Og når det gjelder hva som er typisk sommer er det bading , grilling og øl som gjelder. Eventuelt dupping.

- Det er egentlig bare Øyvind (Strøm) som liker å bade, vi andre er litt for kravstore når det gjelder temperatur. Vi dupper vi, smiler Dahl.

- Hovedøya og Stemmern er ordentlig sommer. Også leikebua til Myhre, det må vi ikke glemme, det er sommer det, ler gutta. Intern humor.

 

 

Normale gutter

Plutselig har over en time gått og gutta må komme seg på bandøving. Og endelig får vi beviset på at dette er helt normale 18 og 19 år gamle gutter. For bilen som kjørte dem opp til Akers Avis er borte.

- Hvordan skal vi komme oss til Fyrhuset a?

- Vi går jo bare, er ikke langt.

- Nei det er tull, vi går ikke. Vi får noen til å hente oss a! Vi ringer en kompis. Kan ikke moren din komme?

- Nei vi går bare.

- Hvorfor har ingen lappen her. Dere som er 19, hint hint!!

- Seriøst, det er ikke langt å gå.

- Jo, det er kjempelangt. Vi ringer noen.

Så trasker de av gårde ut av hagen til Akers Avis, med instrumentene sine på ryggen. Hva diskusjonen endte med vet jeg ikke, men de kom seg nok fram. For dette er gutter som vil, og som brenner for det de gjør. Herlig er det.

 

For å høre noen av guttas sanger kan du klikke her

 

4 sommerspørsmål

- Hvordan spiser dere jordbærene deres?

- Så fort som mulig! Hmm, det er godt med vaniljeis til da, og fløte og sukker. Jo mer jo bedre! Også må man spise hele jordbæret, det er rock.

- Hvor er det beste sommerstedet i dalen?

- Det er jo Fyrhuset. Funker året rundt, og når det er stengt på sommeren sitter vi bare utenfor, det går like fint. Vi har mange minner derfra, både innendørs og utendørs.

- Hvilken sommerslager liker dere best?

- Er «Gutta» med Jokke en sommerslager? - Nei! - Hmm, da blir det vanskelig, gruble gruble. Jo! «Vil ha dig i mörkret his mig» med Drömhus. Det er sommerslager det!

- Hvor varmt skal vannet være før dere hopper uti?

- Der er vi forskjellige. Øyvind bader uansett, men Jonathan må ha 25 grader og oppover. Haakon skal helst ha jacuzzi. Øyvind bader og vi andre er vel egentlig flinkere til å duppe.

Made In Cina på Myspace 

Made In China på Urørt

 

Siste nytt i Kultur

VM-fest på Ammerudhjemmet

VM-fest på Ammerudhjemmet

  • Ammerudhjemmet

I anledning starten på VM i ski og at Ammerudhjemmet har fått seg bålpanne, samlet de beboerne ute for en liten fest med toddy og kaffe rundt bålet.

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

 
Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

 
Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!