Grorud-rockerne

Grorud-rockerne

 

«Made in China» er beviset på at rocka gutter også kan være sympatiske som bare søren. Det er faktisk mulig. Innerst inne er de visstnok fire helt normale gutter fra Grorud. Som skal opptre under selveste Øyafestivalen.

Skrevet av:

- Vi er faktisk bare fire vanlige gutter fra Grorud. Uff, det der hørtes veldig klisjé ut men, det er sant. Vi ser på tv på søndager og drikker øl på fredager, ler Øyvind Strøm, vokalist og gitarist i Made in China.

Det er troverdig. Dette er fire helt normale gutter på 18 og 19 år. Øyvind Strøm, Jonathan Kleven, Simon Dahl og Haakon Hildisch. Men de har tross alt stått på noen scener rundt omkring i Oslo, og rundet 130 konserter. Nationalteateret, Granittrock, Parkteateret, klubben Blå. Og kolonihagen på Etterstad. Der startet de plantesesongen med noen sanger.

- Good times. Tenk å ha backstage i en hage, det er ikke verst. Vi har vært med på mye rart, men vi sier ja til det vi får. Å spille er gøy uansett hvor vi er, fortsetter Strøm, og resten av gutta nikker enige.

Nå er de aktuelle for Øyafestivalen. Onsdag 11. august går de på scenen i Skateparken.

- Det er jo ikke akkurat hovedscenen på Øya, men det store er at det faktisk er i forbindelse med Øya. Det er Juvenile Rock Club som arrangerer konsertene i Skateparken, men allikevel, det er litt Øya også. Vi har spilt der tidligere så det blir gøy, sier de fire gutta.

Og kommer det ikke masse folk skal de ikke skylde på Øyafestivalens arrangører.

- Det er opp til oss på hver eneste konsert. Kommer det ikke folk er det oss det står på, det er vi som må gjøre en bra jobb.

Beina godt plantet på jorda altså.

 

Kompiser

Made in China er kompiser og ikke bare bandmedlemmer i samme band.

- Det hadde ikke funket hvis vi ikke hadde vært gode venner, sier Hildisch.

De er en gjeng på 12 stykker som henger sammen, og disse fire har havnet i samme band. Dette er kompiser på både godt og vondt. Det blir aldri kjedelig å henge ut hverandre litt.

- Simon (Dahl) ber om smurfepastiller før konserter, det er liksom hans greie, flirer Strøm.

- Hei, ikke la det gå ut over meg her, hadde det ikke vært for meg hadde dere ikke visst at dere hadde et band. Og det var én gang!, svarer Dahl.

Kleven ser skyldig ut.

- Det er Simon (Dahl) som er flinkest til å holde styr på ting. Jonathan (Kleven) derimot vet aldri når vi har øving, enda vi har hatt det til samme tid hver uke i snart tre år, gliser Hildisch.

Kompiser som erter hverandre, det er faktisk ganske gøy å høre på disse gutta. De kjenner hverandre godt og har tydeligvis hver sin greie. Men de står sammen og skal ta bandet sitt så langt det går.

- Dette skal ikke bli en ungdomsgreie, vi vil fortsett så lenge vi kan. Vi trives så godt og elsker det vi driver med. Men Haakon drar på folkehøgskole til høsten så vi må finne en måte å løse det på. Men slutten blir det ikke, smiler Strøm.

 

 

Lovord

Som om det ikke var nok med at gutta både er flinke, engasjerte, utadvente, rocka og koselige, vil jeg forhøre meg litt med andre rundt dem om det faktisk er så flott som det virker. Og det er det.

- Jeg har vært på Fyrhuset i åtte år og aldri sett et band her som øver så bra som det Made in China gjør. Dette er ålreite gutter med god kjemi innad i bandet. De tar opp ting med de andre om det er noe og ordner opp seg imellom. Dette er stå-på karer og noen utrolig hyggelige gutter, og det er viktig i denne bransjen. Disse når langt hvis de fortsetter, skryter leder på Fyrhuset Steffen Rogne.

Hos Juvenile Rock Club som booket dem inn til Øyafestivalen er de også imponerte.

- Vi var fire stykker som skulle finne hvilke band vi ville booke, og to av oss hadde sett disse gutta før. De har potensiale som et up- and coming-band, og de fortjener denne sjansen, virkelig, sier Ellinor Caspersen fra Juvenile.

 

Sommer

Onsdag denne uken hadde bandt sin første øving etter litt ferie. Hildisch har vært på USA-tur, så da ble det et aldri så lite opphold. Men hva gjør gutta når det er ferie og skolefri? Er bandet alt?

- Nei vi ser jo på tv og møter kompiser og sånn...Herregud, nå innså jeg nettopp hvor lite vi faktisk gjør utenom bandet, bandet er jo det eneste vi har, ler Strøm.

Men på en varm sommerdag når det ikke er bandøving, hva gjør dere da? Sitter inne og ser på tv?

- Nei jeg har faktisk et longboard, så noe har jeg og gjøre. Simon (Dahl) gjør det samme og Jonathan (Kleven) har skateboard, sier Strøm.

- Jeg HAR et skateboard jeg også, ler Hildisch. Han bruker det visst ikke så mye.

Og når det gjelder hva som er typisk sommer er det bading , grilling og øl som gjelder. Eventuelt dupping.

- Det er egentlig bare Øyvind (Strøm) som liker å bade, vi andre er litt for kravstore når det gjelder temperatur. Vi dupper vi, smiler Dahl.

- Hovedøya og Stemmern er ordentlig sommer. Også leikebua til Myhre, det må vi ikke glemme, det er sommer det, ler gutta. Intern humor.

 

 

Normale gutter

Plutselig har over en time gått og gutta må komme seg på bandøving. Og endelig får vi beviset på at dette er helt normale 18 og 19 år gamle gutter. For bilen som kjørte dem opp til Akers Avis er borte.

- Hvordan skal vi komme oss til Fyrhuset a?

- Vi går jo bare, er ikke langt.

- Nei det er tull, vi går ikke. Vi får noen til å hente oss a! Vi ringer en kompis. Kan ikke moren din komme?

- Nei vi går bare.

- Hvorfor har ingen lappen her. Dere som er 19, hint hint!!

- Seriøst, det er ikke langt å gå.

- Jo, det er kjempelangt. Vi ringer noen.

Så trasker de av gårde ut av hagen til Akers Avis, med instrumentene sine på ryggen. Hva diskusjonen endte med vet jeg ikke, men de kom seg nok fram. For dette er gutter som vil, og som brenner for det de gjør. Herlig er det.

 

For å høre noen av guttas sanger kan du klikke her

 

4 sommerspørsmål

- Hvordan spiser dere jordbærene deres?

- Så fort som mulig! Hmm, det er godt med vaniljeis til da, og fløte og sukker. Jo mer jo bedre! Også må man spise hele jordbæret, det er rock.

- Hvor er det beste sommerstedet i dalen?

- Det er jo Fyrhuset. Funker året rundt, og når det er stengt på sommeren sitter vi bare utenfor, det går like fint. Vi har mange minner derfra, både innendørs og utendørs.

- Hvilken sommerslager liker dere best?

- Er «Gutta» med Jokke en sommerslager? - Nei! - Hmm, da blir det vanskelig, gruble gruble. Jo! «Vil ha dig i mörkret his mig» med Drömhus. Det er sommerslager det!

- Hvor varmt skal vannet være før dere hopper uti?

- Der er vi forskjellige. Øyvind bader uansett, men Jonathan må ha 25 grader og oppover. Haakon skal helst ha jacuzzi. Øyvind bader og vi andre er vel egentlig flinkere til å duppe.

Made In Cina på Myspace 

Made In China på Urørt

 

Siste nytt i Kultur

Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

Klare for nytt suksessår

Furuset bibliotek og aktivitetssenter

Klare for nytt suksessår

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

 
Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!