ANNONSE

Har eldres
helse i fokus

Har eldres <BR>helse i fokus

TA VARE PÅ EGEN HELSE: Seniorveiler Kristine Gram, Rødtvet seniorsenters kokk Daniele Bacci og seniorveilleder Eva Bjørnson samarbeider om hvordan eldre skal ta vare på egen helse i alderdommen.

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2017 kl 14:15

Seniorveiledere Kristine Gram og Eva Bjørnson i Bydel Grorud samarbeider med Rødtvet seniorsenters kokk Daniele Bacci om hvordan eldre skal ta vare på egen helse i alderdommen.

Mens kokken står for sunn og riktig mat, skal seniorveilederne fortelle om betydningen av fysisk aktivitet, mat og drikke, sosialt nettverk og sikkerhet og trygghet i hjemmet.

– Det er viktig at eldre forstår hvor stor innvirkning de har på sin egen helse. Det er mye man gjøre, sier Kristine Gram.

Foredraget med middag er på Rødtvet seniorsenter onsdag 26. april. Målet er å nå ut til enda flere enn det faste publikumet som kommer på foredragene seniorsentret arrangerer.

Det å være i sosiale relasjoner og spise sunn og riktig mat har stor betydning for oss mennesker, sier hun.

Ivareta egen helse

Selv om det er sunn mat som blir servert på seniorsentret, ønsker de frivillige å få mer informasjon om hvordan maten skal tilberedes på egenhånd.

– Vi skal ta for oss ulike temaer innen helse og om hvordan man kan ivareta egen helse. Tilrettelegging i hjemmet og trygg medisinbruk, er også noe vi har tenkt til å snakke litt om, sier Eva Bjørnson.

Seniorveilederne er innom Rødtvet seniorsenter på de faste bruketreffene en gang i måneden, og ellers ved etterspørsel.

– Alle eldre som har et spørsmål eller noe de lurer på, kan kontakte oss, sier Bjørnson.

Seniorsentret kokk har laget en meny bestående av fjellørret og kokt potet til foredraget. Det er ingredienser Gram og Bjørnson mener er viktige.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE