Har eldres
helse i fokus

Har eldres <BR>helse i fokus

TA VARE PÅ EGEN HELSE: Seniorveiler Kristine Gram, Rødtvet seniorsenters kokk Daniele Bacci og seniorveilleder Eva Bjørnson samarbeider om hvordan eldre skal ta vare på egen helse i alderdommen.

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2017 kl 14:15

Seniorveiledere Kristine Gram og Eva Bjørnson i Bydel Grorud samarbeider med Rødtvet seniorsenters kokk Daniele Bacci om hvordan eldre skal ta vare på egen helse i alderdommen.

Mens kokken står for sunn og riktig mat, skal seniorveilederne fortelle om betydningen av fysisk aktivitet, mat og drikke, sosialt nettverk og sikkerhet og trygghet i hjemmet.

– Det er viktig at eldre forstår hvor stor innvirkning de har på sin egen helse. Det er mye man gjøre, sier Kristine Gram.

Foredraget med middag er på Rødtvet seniorsenter onsdag 26. april. Målet er å nå ut til enda flere enn det faste publikumet som kommer på foredragene seniorsentret arrangerer.

Det å være i sosiale relasjoner og spise sunn og riktig mat har stor betydning for oss mennesker, sier hun.

Ivareta egen helse

Selv om det er sunn mat som blir servert på seniorsentret, ønsker de frivillige å få mer informasjon om hvordan maten skal tilberedes på egenhånd.

– Vi skal ta for oss ulike temaer innen helse og om hvordan man kan ivareta egen helse. Tilrettelegging i hjemmet og trygg medisinbruk, er også noe vi har tenkt til å snakke litt om, sier Eva Bjørnson.

Seniorveilederne er innom Rødtvet seniorsenter på de faste bruketreffene en gang i måneden, og ellers ved etterspørsel.

– Alle eldre som har et spørsmål eller noe de lurer på, kan kontakte oss, sier Bjørnson.

Seniorsentret kokk har laget en meny bestående av fjellørret og kokt potet til foredraget. Det er ingredienser Gram og Bjørnson mener er viktige.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.