Hærverk på juletreet
– for tredje gang

Hærverk på juletreet <BR>– for tredje gang

DEMONTERER LYSENE: Medlem i Oslo Lions/Tveita-Vålerenga og med i juletrekomiteen, Rolf Syversen, har satt opp nye lys på juletreet utenfor Tveita skole tre ganger, siden noen tar lysene.

Lions Club Oslo/Tveita-Vålerenga har i samarbeid med Tveita senter gitt et juletre til Tveita skole i flere år, men i år får ikke treet stå å lyse i fred.

Skrevet av:

For tredje gang har medlem i Oslo Lions/Tveita-Vålerenga og med i juletrekomiteen, Rolf Syversen, tatt turen til Tveita skole for å henge opp nye lys på juletreet.

Det er noen som demonterer lysene. Vi får spørsmål om hvorfor juletreet er mørkt, og det er trist at det ikke kan få lyse om kvelden, sier Syversen.

Han synes det er synd at noen velger å ødelegge en hyggelig gest, men har en anelse om hvem som kan stå bak.

– Det er tredje gang det skjer nå. Jeg tror ikke det ligger noe religiøst bak eller at noen tar i bruk lysene. Jeg tror det rett og slett er guttestreker.

Gleder nærmiljøet

Klubben og sentret har spandert et tre til Tveita skole og et tre til Godlia skole i mange år. Selv har Syversen vært med på det i fire år.

– Vi står for juletrefot og lysanlegget, mens Tveita senter er med å sponse juletreet.

– At noen ønsker å ødelegge har vi aldri opplevd tidligere. På Godlia skole har treet fått stå i fred, og det håper vi nå gjelder treet på Tveita også. La lysene leve i julehøytiden, oppfordrer han.

I tillegg til treet har de hengt opp en banner, hvor det står god jul fra Lions Club Oslo/Tveita-Vålerenga og Tveita senter. De setter opp juletre for å gjøre noe hyggelig for skolene og for å synliggjøre seg i miljøet.

– Vi ønsker å glede de som bor her, og ikke minst elevene, sier president Roger Yttervik i Lions Club Oslo/Tveita-Vålerenga.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!