Headinger på timeplanen

Headinger på timeplanen

EN ANNERLEDES SKOLEHVERDAG: Rektor Trine Øiseth og assisterende rektor Espen Sandnes Frøystveit ser frem til å tilby fotball toppidrett på Valle Hovin. Opptaket baseres blant annet på ferdighet, noe disse to håpefulle headerne viser i massevis.

Valle Hovin videregående skole åpner dørene til høsten, og frister søkerne med toppidrett i studiespesialiseringen.

Skrevet av:

Når Valle Hovin videregående skole starter opp sitt aller første skoleår er det størst spenning knyttet til tilbudet «Studiespesialiserende med toppidrett», der fotballen spiller hovedrollen.

– Her er det 30 ledige plasser, og vi gjør et opptak basert på både ferdigheter og karakterer, forklarer assisterende rektor Espen Sandnes Frøystveit.

– Slik det ser ut nå, vil halvparten tas inn på ferdigheter og den andre halvparten på karakter.

Både gutter og jenter oppfordres til å søke til det Frøystveit håper og tror blir et fotballfaglig sterkt tilbud, midt i hjertet av Vålerengas nye storstue på Valle Hovin.

– Vi legger til grunn at søkerne er ambisiøse fotballspillere, og legger til rette for det. Blant annet vil VIF Fotball stille med sin solide kompetanse, i tillegg til at våre lærere skal ha fotballfaglig bakgrunn.

Selv om skolen ligger der den ligger, på langsiden av Vålerenga Stadion, understreker Frøystveit at det ikke er snakk om noen «Vålerenga-skole».

– Målet er å utvikle spillere fra hele Oslo, og gjøre de best mulig. Det er en enorm styrke for oss å ha samarbeidet med Vålerenga, men det er ikke noe VIF-tilbud.

Toppidrett som valgfag?

Men ikke alle er interessert i å være eller utvikle seg som fotballspillere. Espen Sandnes Frøystveit poengterer at Valle Hovin videregående naturligvis ikke bare skal handle om fotball.

– Man kan også søke vanlig studiespesialisering med toppidrett som valgfag på Vg1. Her står elevene fritt til å velge akkurat den idretten de vil, og hverdagen blir ganske lik den på toppidrettslinja, dog med litt mindre trening.

Valle Hovin VGS og VIFs ressurser brukes i stor grad på fotballinja, men Frøystveit understreker at de som velger toppidrett som valgfag også vil få et skreddersydd oppfølgingstilbud.

– Vi skal sikre at alle som velger den veien vil bli bedre i idretten sin. Men hvilke fagressurser som hentes inn avgjøres jo av hvilke idretter som velges, så vi har ikke noe konkret helt enda.

I tillegg finnes det også et alternativ for de som ikke satser på noen spesiell idrett.

– Vi er også en skole for de som bare er glade i idrett og bevegelse generelt, de kan velge «breddeidrett».

Kan forme skolemiljøet

Valle Hovin har heller ikke glemt de elevene som ikke ønsker å satse på idrett som valgfag.

– Vi tilbyr også helt vanlig studiespesialisering. Elevene får muligheten til å ta fatt på dette i helt nye og flotte fasiliteter, med alt av spesialrom, sier Espen Sandnes Frøystveit.

Han påpeker også at siden høstens elever blir det aller første kullet på Valle Hovin, så vil de har en nesten unik mulighet til å være med på å forme skolen.

– Elevene kommer til å bestemme mye av retningen. Vil de satse på skolerevy, så går vi den veien. Vil de lage debattklubber, så går vi den veien. Det første elevrådet får en del å drive med, for å si det sånn, sier han lurt.

Frøystveit innrømmer dog at han har en forventning om hvem som søker seg Valle Hovin videregående til høsten.

– Jeg tror vi får søknader fra de som ønsker å kombinere skole og idrett på høyt nivå, og generelt elever som er glade i både fag og en aktiv hverdag.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!