Headinger på timeplanen

Headinger på timeplanen

EN ANNERLEDES SKOLEHVERDAG: Rektor Trine Øiseth og assisterende rektor Espen Sandnes Frøystveit ser frem til å tilby fotball toppidrett på Valle Hovin. Opptaket baseres blant annet på ferdighet, noe disse to håpefulle headerne viser i massevis.

Valle Hovin videregående skole åpner dørene til høsten, og frister søkerne med toppidrett i studiespesialiseringen.

Når Valle Hovin videregående skole starter opp sitt aller første skoleår er det størst spenning knyttet til tilbudet «Studiespesialiserende med toppidrett», der fotballen spiller hovedrollen.

– Her er det 30 ledige plasser, og vi gjør et opptak basert på både ferdigheter og karakterer, forklarer assisterende rektor Espen Sandnes Frøystveit.

– Slik det ser ut nå, vil halvparten tas inn på ferdigheter og den andre halvparten på karakter.

Både gutter og jenter oppfordres til å søke til det Frøystveit håper og tror blir et fotballfaglig sterkt tilbud, midt i hjertet av Vålerengas nye storstue på Valle Hovin.

– Vi legger til grunn at søkerne er ambisiøse fotballspillere, og legger til rette for det. Blant annet vil VIF Fotball stille med sin solide kompetanse, i tillegg til at våre lærere skal ha fotballfaglig bakgrunn.

Selv om skolen ligger der den ligger, på langsiden av Vålerenga Stadion, understreker Frøystveit at det ikke er snakk om noen «Vålerenga-skole».

– Målet er å utvikle spillere fra hele Oslo, og gjøre de best mulig. Det er en enorm styrke for oss å ha samarbeidet med Vålerenga, men det er ikke noe VIF-tilbud.

Toppidrett som valgfag?

Men ikke alle er interessert i å være eller utvikle seg som fotballspillere. Espen Sandnes Frøystveit poengterer at Valle Hovin videregående naturligvis ikke bare skal handle om fotball.

– Man kan også søke vanlig studiespesialisering med toppidrett som valgfag på Vg1. Her står elevene fritt til å velge akkurat den idretten de vil, og hverdagen blir ganske lik den på toppidrettslinja, dog med litt mindre trening.

Valle Hovin VGS og VIFs ressurser brukes i stor grad på fotballinja, men Frøystveit understreker at de som velger toppidrett som valgfag også vil få et skreddersydd oppfølgingstilbud.

– Vi skal sikre at alle som velger den veien vil bli bedre i idretten sin. Men hvilke fagressurser som hentes inn avgjøres jo av hvilke idretter som velges, så vi har ikke noe konkret helt enda.

I tillegg finnes det også et alternativ for de som ikke satser på noen spesiell idrett.

– Vi er også en skole for de som bare er glade i idrett og bevegelse generelt, de kan velge «breddeidrett».

Kan forme skolemiljøet

Valle Hovin har heller ikke glemt de elevene som ikke ønsker å satse på idrett som valgfag.

– Vi tilbyr også helt vanlig studiespesialisering. Elevene får muligheten til å ta fatt på dette i helt nye og flotte fasiliteter, med alt av spesialrom, sier Espen Sandnes Frøystveit.

Han påpeker også at siden høstens elever blir det aller første kullet på Valle Hovin, så vil de har en nesten unik mulighet til å være med på å forme skolen.

– Elevene kommer til å bestemme mye av retningen. Vil de satse på skolerevy, så går vi den veien. Vil de lage debattklubber, så går vi den veien. Det første elevrådet får en del å drive med, for å si det sånn, sier han lurt.

Frøystveit innrømmer dog at han har en forventning om hvem som søker seg Valle Hovin videregående til høsten.

– Jeg tror vi får søknader fra de som ønsker å kombinere skole og idrett på høyt nivå, og generelt elever som er glade i både fag og en aktiv hverdag.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Deler 40-årsjubileet i to

Haugen skolekorps fyller rundt år:

Deler 40-årsjubileet i to

Haugen skolekorps har 40-årsjubileum i år. Det feiret de med konsert i Furuset kirke, men feiringen er ikke over.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

17-åring med <BR>viktig stemme

17-åring med
viktig stemme

 • Ungdom

Tre Oslo-ungdommer er valgt til FN-sambandets ungdomspanel, og en av dem er Bani Singh (17) fra Hellerud.

 
– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!