Hekler og syr fram julestemningen

Hekler og syr fram julestemningen

KLARE FOR MARKED: Bente Gudmundsen, Gerd Jenny Aanerud og Inger Mørken Kløw fra Groruddalen revmatikerforening gleder seg til årets julemarked i Grorud samfunnshus.

Om under to uker er det tid for Groruddalen revmatikerforenings årlige julemarked i Grorud samfunnshus.

Skrevet av:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:20

Den aktive revmatikerforeningen har hatt julemarked siden 1998. Det hele startet som loppemarked, men gikk fort over til å handle om jula. Selv om det hovedsakelig handler om å få inn midler til foreningen, er det noe eget med stemningen rundt julemarkedet.

– Det er mye glade folk. Julemarked består av mye nye ting. Det er håndarbeid og mer kvalitet, smiler styremedlem og leder i idégruppa Inger Mørken Kløw.

Julemarkedet er lørdag 19. og søndag 20. november. Nytt i år er putetrekk som de har sydd, dukkeklær og heklede sitteunderlag som legges i lomma og tas med på tur.

– Strikkede bomullskluter og oppvaskkluter er også nytt. Vi har mange fine, gode og praktiske ting. Det går i pynte- og bruksting, sier hun.

God blanding av kunder

Tingene som var nytt i fjor, kjører de også i år.

– Julekort, esker til ha sjokolade i, bokmerker og slike ting. Sånn at det ikke bare blir strikkede sokker, selv om det er veldig populært, sier Mørken Kløw.

– Ellers går det i julekaker. Det er det mange som kommer for å kjøpe. Vi startet med eplesaft for noen år siden, og det har vist seg å være veldig populær. Det samme gjelder syltetøy, sier hun.

Det er god blanding av faste kunder og folk som er ute på tur som kommer innom Grorud samfunnshus når revmatikerforeningen har julemarked.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!