Hekler og syr fram julestemningen

Hekler og syr fram julestemningen

KLARE FOR MARKED: Bente Gudmundsen, Gerd Jenny Aanerud og Inger Mørken Kløw fra Groruddalen revmatikerforening gleder seg til årets julemarked i Grorud samfunnshus.

Om under to uker er det tid for Groruddalen revmatikerforenings årlige julemarked i Grorud samfunnshus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:20

Den aktive revmatikerforeningen har hatt julemarked siden 1998. Det hele startet som loppemarked, men gikk fort over til å handle om jula. Selv om det hovedsakelig handler om å få inn midler til foreningen, er det noe eget med stemningen rundt julemarkedet.

– Det er mye glade folk. Julemarked består av mye nye ting. Det er håndarbeid og mer kvalitet, smiler styremedlem og leder i idégruppa Inger Mørken Kløw.

Julemarkedet er lørdag 19. og søndag 20. november. Nytt i år er putetrekk som de har sydd, dukkeklær og heklede sitteunderlag som legges i lomma og tas med på tur.

– Strikkede bomullskluter og oppvaskkluter er også nytt. Vi har mange fine, gode og praktiske ting. Det går i pynte- og bruksting, sier hun.

God blanding av kunder

Tingene som var nytt i fjor, kjører de også i år.

– Julekort, esker til ha sjokolade i, bokmerker og slike ting. Sånn at det ikke bare blir strikkede sokker, selv om det er veldig populært, sier Mørken Kløw.

– Ellers går det i julekaker. Det er det mange som kommer for å kjøpe. Vi startet med eplesaft for noen år siden, og det har vist seg å være veldig populær. Det samme gjelder syltetøy, sier hun.

Det er god blanding av faste kunder og folk som er ute på tur som kommer innom Grorud samfunnshus når revmatikerforeningen har julemarked.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Hverdagshelten inviterte <BR>til fest på hjemmet

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager bruker pengene hun mottak sammen med prisen «Groruddalens hverdagshelt 2016» på fest for beboerne og ansatte på Furusethjemmet.

Bygg fordelingskryss <BR>mellom tre tunneler

Debatten rundt den planlagte Manglerudtunnelen med utløp i Breivollveien, som så skal gjøres om til en del av E6, pågår for fullt.

 
Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!