Hele Groruddalens
allsang-general er død

Hele Groruddalens <BR>allsang-general er død

Rolf Nicolaisen

Rolf Nicolaisen og allsang. Det er to sider av samme sak. Nå er det over. Rolf Nicolaisen begraves fra Grorud kirke førstkommende onsdag, hans moderkirke og arena for den populære konsertserien «Allsang i kjerka».

Skrevet av:

Oppdatert:
30.01.2017 kl 15:37

Vi fikk det triste budskapet på fredag: Rolf hadde sovnet inn. Våre tanker gikk umiddelbart tilbake til den siste allsang-kvelden i Grorud kirke. Det var i slutten av november. Rolf hadde samlet sin faste gjeng: Pianist Per Karang, Rødtvet skoles sangkor med dirigent Ellen Leikvang Blegen og egen familie. I tillegg hadde han med seg Drammens-duoen Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik som gjesteartister. De har fulgt Rolf på ulike arrangementer opp gjennom årene.

Mange hadde møtt fram, og det ble en flott konsert, men også litt vemodig. Rolf ga som vanlig alt, men la ikke skjul på at formen var dårlig etter mange år med kreftsykdom.
– Hvordan synes du det gikk? spurte han oss etterpå.
– Veldig bra, etter forholdene, svarte vi.

Rolf ga seg aldri, og alle vi som har fulgt ham vet at han var nøye på detaljene. Han tok ikke lett på det, det var også derfor «Allsang i kjerka»-konsertene ble så populære. Alle konsertene var bygget opp rundt et tema – med sanger som «matchet». I november var temaet «livsglede».

Da Rolf Nicolaisen som 65-åring ble pensjonist etter mange år som kulturleder ved Ammerudhjemmet, ble han utfordret av menighetsrådet på Grorud til å fortsette noe av virksomheten på frivillig basis. Dermed ble «Allsang i kjerka» født, men som på Ammerudhjemmet – og gjennom hele hans karriere – var dette mer enn sang og musikk. Det var noe dypere. Trivsel ja, men gjennom arrangementer som dette ga man deltakerne livskvalitet – i bred forstand.

Rolf sa det slik en gang: – Det er viktig å ha noe meningsfylt å drive med. Når man samtidig gleder andre blir det ikke bedre. Å skape positivitet i hverdagen har stor betydning.

Han erfarte gjennom et langt liv at sang binder folk sammen, og når gamle folk synger gamle sanger som minner dem om barndommen – ja, da oppstår det «magi».

Det er mange i Groruddalen som hadde et forhold til Rolf Nicolaisen. «Allsang i kjerka» er nevnt, likeså Ammerudhjemmet der han bygde opp et rikt kulturtilbud med Ammerud-dagene som årlige høydepunkt. Hans brede kontaktflate medførte også besøk av artister i nasjonal toppklasse, som Arve Tellefsen, Jørn Hoel og ikke minst Jenny Jenssen. Med stort pågangsmot og et energinivå langt over det vanlige ble det skapt resultater i den lokale andedam, enten andedammen lå her eller et annet sted. Ja, for Rolf har satt spor etter seg mange steder.

Rolf Nicolaisen vokste opp på Kalbakken. I ung alder ble han med i det kristne ungdomsmiljøet på Grorud. Her ble han raskt allsang-leder, og våre eldre lesere kan sikkert se for seg en spennende tid i de årene, da Groruddalen vokste fram, fra slutten av 50-årene og utover på 60-tallet. Det «kokte» av ungdommelig entusiasme i de nye boligområdene, og midt oppe i det hele fant vi Rolf – «Groruds Elvis» som han ble kalt, senere ble det «Rocke-presten», «Gitar-Rolf» og «Allsang-generalen». Gitaren har fulgt ham hele veien, og hjemstedet har alltid vært Grorud og Groruddalen – selv om han og familien av praktiske hensyn måtte flytte til en leilighet på Ensjø for et par år siden, men jevnlig tok han turen opp «for å puste inn Grorud-lufta», som han sa.

Rolf Nicolaisen begraves fra Grorud kirke onsdag 1. februar klokka 14.00.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!