Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

UT PÅ TUR: Gjengen fra Økern dagsenter satte seg godt til rette i kjerra før de tok en runde i nærområdet.

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 15:38

Se bildet større

GLAD I HESTER: Astrid Pettersen har tidligere hatt to hester, og et besøkt inn i stallen sier hun ikke nei til.

Alna ridesenter har startet opp prosjektet «Hest for aktive eldre». Da Økern dagsenter besøkte ridesentret tok det ikke lang tid før Astrid Pettersen sto å klappet på den ene hesten. Hun har tidligere hatt to hester og at hest er et dyr hun setter pris på, er hun ikke beskjeden med å vise.

Jeg er veldig glad i hester og har selv hatt to veddeløpshester. De er så gode. Det er det jeg liker med hester, smiler hun.

Det er ikke første gang hun besøker Alna ridesenter.

– Her har jeg vært før og sist gang var i fjor sommer. Det er stas å komme hit. En tur hit er noe jeg måtte være med på, sier Pettersen.

Tilbud for eldre

Alna ridesenter har søkt midler gjennom organisasjonen hest og helse og prosjektet er finansiert av Extrastiftelsen.

– Vi har mange tilbud her, men manglet tilbud for de eldre. Det ville vi gjøre noe med, sier ergoterapeut og prosjektansvarlig Annika Meltzer fra Alna ridesenter.

Det er fire sykehjem som har rullert siden mars, da de startet opp tilbudet.

– Vi deler opp slik at alle får muligheten. Noen har hatt hest selv og da blir det spennende å komme ut og gjøre noe sammen, sier hun.

– De fleste eldre i dag har vokst opp i nærheten av naturen og noen har vokst opp på gård. Tilbudet er veldig populært og det er morsomt at vi får det til.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.