Ny låt fra Tommy Klemp:

Hip-hop-hyllest til gode fedre

Hip-hop-hyllest til gode fedre

 

Ellingsrud-rapperen er ute med ny låt. En raplåt hvor han hyller gode fedre.

Skrevet av:

Tommy har alltid likt musikk. I ni års alderen kom han over hip-hop-sjangeren via en kassett. Da var det gjort.

– Jeg lider av munndiaré, sier lokalartisten lattermildt.

Da han var 13 år skrev han sin første vers på Ellingsrud ungdomsskole.

– Å skrive tekster er en fin øvelse å korte ned tankene på, og få sagt det jeg vil på en litt mer presis måte, smiler han.

I dag er han ute med en ny låt - «Pappa», som er en hyllest til gode fedre. Tommy ble selv stefar for ni år siden, og far for snart seks år siden.

– Jeg tør å påstå at jeg er blant de gode fedrene. For meg handler «gode fedre» om å stille opp, sier Tommy.

Beaten til «Pappa» var opprinnelig laget til en ung jente fra Ellingsrud som ville rappe.

– Damien som har produsert låten, lagde den til henne. Men, da hun ikke ville rappe likevel, spurte jeg om å få bruke beaten. Innen hip-hop hyller man ofte mødre. Men jeg har ikke hørt noen hylle fedre - i hvert fall ikke i Norge. Derfor valgte jeg å skrive en «pappa-låt» - dedikert til gode fedre.

Forandret

Det å bli far har forandret Tommy - både på et personlig og musikalsk plan.

– Da jeg startet var jeg veldig interessert i damer, og inspirert av hip-hop fra Bay Area fra vestkysten i Amerika. Mine tekster var flyktigere og drømmende - musikken hard med mye bass. Jeg var ung og inspirert av Too Short og Above the law, så mitt kvinnesyn i tekstene mine var ikke det beste. Når man spiller på familiefestivaler og nærmiljødager så er det ikke så stilig. Det er faktisk ganske flaut.

– Men så ble jeg familiefar. Jeg har nok blitt mer lykkelig i livet. Jeg skriver ikke så negativt lenger, men mye mer oppløftende. Hvis jeg ikke føler jeg må, så prøver jeg å unngå å banne. Jeg ønsker å være et forbilde. Jeg ønsker å kunne spille musikken foran barn.

Siste nytt i Kultur

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!