Hun har byens flotteste hage

Hun har byens flotteste hage

 

Maren Rismyhr er premiert for å ha én av byens flotteste hager. Premien fikk den overraskede vinneren overlevert sist uke.

Maren Rismyhr er kanskje mer kjent for å være Rødt-politiker enn å ha grønne fingre, men nå er hun altså premiert for det siste.

- Jeg synes det er helt fantastisk, sier en strålende fornøyd Rismyhr.

Hun er bosatt i  Ammerudgrenda - i et av de såkalte atriumhusene. Rundt hele hjørnerekkehuset er det planter, blomster og til og med grønnsaker, urter og bær.

Flotte hager

Hvert år utlyser Oslo kommune premier til byens flotteste hager og grøntanlegg. Dette har kommunen gjort i 90 år.  Innbyggerne oppfordres til å foreslå ulike bedrifter, institusjoner, organisasjoner og hageeiere som bidrar til å skape større trivsel og bedre helse gjennom hagene sine.

Rismyhr visste hennes hage hadde blitt foreslått, men ikke helt hva det gikk ut på.

Falt i smak

Hagen hennes falt altså i smak hos juryen.

«Forhage ved atriumhus: Denne hagen hører til et atriumhus i borettslag. Huset omringes av stauder og busker, som blomstrer hele sommeren. Fargemessig er hagen vakkert satt sammen med fine høydeforskjeller. Den er i stadig forvandling. Planter flyttes, noen deles, noen fjernes og nye kommer til. Fra alle kanter kan den oppleves av forbipasserende,» skriver juryen.

Gjenbruk

Etter Rismyhr gikk av med pensjon har hun hatt mye bedre tid i hagen. I høst har likevel valgkampen tatt mesteparten av tiden hennes. Flere steder har hun tatt borettslagets fellesområde i bruk. I tillegg har hun brukt alt av plass inne i atriet. Mange av plantene på fellesområdet er «resirkulert» fra atriet.

Det finnes rett og slett litt av alt i hagen hennes.

Varaordfører Aud Kvalbein delte ut premiene under tilstelningen på Tøyen hovedgård i botanisk hage sist uke. 

To av fire

Til sammen ble altså fire bidrag premiert, mens et par til fikk diplomer. I tillegg til Rismyhrs hage på Ammerud fikk Universitetet i Oslo premie  for sitt parkanlegg med matpakkeplasser, og et ektepar i Høgåsveien 96 fikk premie for sin privathage.

Den siste premierte hagen befinner seg også i Groruddalen. I Nordalveien 38 på Risløkka ligger Rolf Kristiansens praktfulle villahage, som juryen også valgte å premiere.

«Bekk, broer og vann skiller denne hagen fra de aller fleste andre. Den ligger åpent til mot veien og har mange små, avskjermede rom innenfor. Her finnes mange trær og busker. Utfordringen med å dyrke planter i skygge og manglende lys er løst utmerket gjennom et plantevalg for slike forhold,» skriver juryen om Kristiansens hage.

I tillegg ble det delt ut diplom til ytterligere to hageeiere.

 

Siste nytt i Kultur

Kor på Lindeberg

Kor på Lindeberg

25 til 30 barn kommer hver torsdag i black-boxen på Lindeberg skole for lek, sang og samvær.

Ny korsjanse på Høybråten

Ny korsjanse på Høybråten

  • konsert

I slutten av september hadde Høybråten Sangforening cd-slipp på Vardeheim. For de som gikk glipp av det hele byr det seg nå en ny mulighet.

En lokal transportåre

T-banen fyller 50 år:

En lokal transportåre

  • t-banen

I 50 år har t-banen kjørt mennesker til og fra Oslo sentrum. Nå skal jubileet feires med fokus på lokal tilhørighet.

 
Lindeberg-containeren <BR>på plass i Kambodsja

Lindeberg-containeren
på plass i Kambodsja

Containeren som ble bygget om til verdens første mobile dyreklinikk, og som skal hjelpe minehundene til Norsk Folkehjelp i Kambodsja, har nå ankommet.

FN-dag med meditasjon

FN-dag med meditasjon

  • FN-dag

Den anerkjente ambassadøren for fred, Sri Sri Ravi Shankar, er i Oslo for å formidle visdom, musikk og meditasjon på selveste FN-dagen som er i dag, mandag 24. oktober.

Ja til ulv i Norge

Ja til ulv i Norge

  • Pilen

Den 15. oktober møtte jeg opp foran Stortinget for å stille opp på demonstrasjonen Ulvens Dag organiserte for å stoppe massemordet av ulven

 
Rotary-guvernøren <BR>på besøk til Grorud

Rotary-guvernøren
på besøk til Grorud

  • Rotary

Grorud Rotary fikk besøk av sin distriktguvernør.

Samler 75-åringene <BR>på Høybråten

Samler 75-åringene
på Høybråten

Forrige uke ble alle 75-åringene Høybråten sanitetsforening kunne finne invitert til eldrefest på Huset Vårt.

Utskiftinger på kunstutstillingen

Utskiftinger på kunstutstillingen

Årvoll Lions hadde i helgen sin årlige kunstutstilling. Det er som regel faste kunstnere som stiller ut, men i år har klubben også fått tak i noen nye.

 
Ringer inn til jubileumsfest

Ringer inn til jubileumsfest

  • Jubileum

Fossum kirke sto ferdig for 40 år siden. Det skal feires på søndag. May Grimdalen håper på godt oppmøte fra hele bydelen.

Digg med DUGG på mandag

Stovner-ungdommens egen eplesaft er klar:

Digg med DUGG på mandag

  • DUGG

Sebastian, Ayoub og Thomas inviterer til lansering av epledrikken DUGG under FN-dagen på Stovner. Over 3000 epler er plukket og presset - og alle inntekter går til Redd Barna.

Avsluttet markeringen <BR>av Karl XII

Avsluttet markeringen
av Karl XII

Groruddalen historielag arrangerte tredje og siste del på 300-årsmarkeringen for Karl XIIs angrep på Norge med foredrag på Ellingsrud gård.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!