Hun har byens flotteste hage

Hun har byens flotteste hage

 

Maren Rismyhr er premiert for å ha én av byens flotteste hager. Premien fikk den overraskede vinneren overlevert sist uke.

Skrevet av:

Maren Rismyhr er kanskje mer kjent for å være Rødt-politiker enn å ha grønne fingre, men nå er hun altså premiert for det siste.

- Jeg synes det er helt fantastisk, sier en strålende fornøyd Rismyhr.

Hun er bosatt i  Ammerudgrenda - i et av de såkalte atriumhusene. Rundt hele hjørnerekkehuset er det planter, blomster og til og med grønnsaker, urter og bær.


Flotte hager

Hvert år utlyser Oslo kommune premier til byens flotteste hager og grøntanlegg. Dette har kommunen gjort i 90 år.  Innbyggerne oppfordres til å foreslå ulike bedrifter, institusjoner, organisasjoner og hageeiere som bidrar til å skape større trivsel og bedre helse gjennom hagene sine.


Rismyhr visste hennes hage hadde blitt foreslått, men ikke helt hva det gikk ut på.

Falt i smak

Hagen hennes falt altså i smak hos juryen.

«Forhage ved atriumhus: Denne hagen hører til et atriumhus i borettslag. Huset omringes av stauder og busker, som blomstrer hele sommeren. Fargemessig er hagen vakkert satt sammen med fine høydeforskjeller. Den er i stadig forvandling. Planter flyttes, noen deles, noen fjernes og nye kommer til. Fra alle kanter kan den oppleves av forbipasserende,» skriver juryen.


Gjenbruk

Etter Rismyhr gikk av med pensjon har hun hatt mye bedre tid i hagen. I høst har likevel valgkampen tatt mesteparten av tiden hennes. Flere steder har hun tatt borettslagets fellesområde i bruk. I tillegg har hun brukt alt av plass inne i atriet. Mange av plantene på fellesområdet er «resirkulert» fra atriet.


Det finnes rett og slett litt av alt i hagen hennes.

Varaordfører Aud Kvalbein delte ut premiene under tilstelningen på Tøyen hovedgård i botanisk hage sist uke. 

To av fire


Til sammen ble altså fire bidrag premiert, mens et par til fikk diplomer. I tillegg til Rismyhrs hage på Ammerud fikk Universitetet i Oslo premie  for sitt parkanlegg med matpakkeplasser, og et ektepar i Høgåsveien 96 fikk premie for sin privathage.

Den siste premierte hagen befinner seg også i Groruddalen. I Nordalveien 38 på Risløkka ligger Rolf Kristiansens praktfulle villahage, som juryen også valgte å premiere.

«Bekk, broer og vann skiller denne hagen fra de aller fleste andre. Den ligger åpent til mot veien og har mange små, avskjermede rom innenfor. Her finnes mange trær og busker. Utfordringen med å dyrke planter i skygge og manglende lys er løst utmerket gjennom et plantevalg for slike forhold,» skriver juryen om Kristiansens hage.

I tillegg ble det delt ut diplom til ytterligere to hageeiere.

 

Siste nytt i Kultur

Stovner hyllet sine helter

Hyllet sine helter

 • Stovnergalla

Den første Stovnergallaen gikk av stabelen i helga. Da var blant andre ordføreren på plass på Rommen Scene - til stort show med god underholdning - for å hylle dem som yter det lille ekstra i hverdagen i bydelen.

Haugen skolekorps 40 år

40 år med korps

 • Skolekorps

Haugen skolekorps har 40-årsjubileum i år. Det feiret de med konsert i Furuset kirke, men feiringen er ikke over.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

 
17-åring med <BR>viktig stemme

17-åring med
viktig stemme

 • Ungdom

Tre Oslo-ungdommer er valgt til FN-sambandets ungdomspanel, og en av dem er Bani Singh (17) fra Hellerud.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!