Hun har byens flotteste hage

Hun har byens flotteste hage

 

Maren Rismyhr er premiert for å ha én av byens flotteste hager. Premien fikk den overraskede vinneren overlevert sist uke.

Skrevet av:

Maren Rismyhr er kanskje mer kjent for å være Rødt-politiker enn å ha grønne fingre, men nå er hun altså premiert for det siste.

- Jeg synes det er helt fantastisk, sier en strålende fornøyd Rismyhr.

Hun er bosatt i  Ammerudgrenda - i et av de såkalte atriumhusene. Rundt hele hjørnerekkehuset er det planter, blomster og til og med grønnsaker, urter og bær.

Flotte hager

Hvert år utlyser Oslo kommune premier til byens flotteste hager og grøntanlegg. Dette har kommunen gjort i 90 år.  Innbyggerne oppfordres til å foreslå ulike bedrifter, institusjoner, organisasjoner og hageeiere som bidrar til å skape større trivsel og bedre helse gjennom hagene sine.

Rismyhr visste hennes hage hadde blitt foreslått, men ikke helt hva det gikk ut på.

Falt i smak

Hagen hennes falt altså i smak hos juryen.

«Forhage ved atriumhus: Denne hagen hører til et atriumhus i borettslag. Huset omringes av stauder og busker, som blomstrer hele sommeren. Fargemessig er hagen vakkert satt sammen med fine høydeforskjeller. Den er i stadig forvandling. Planter flyttes, noen deles, noen fjernes og nye kommer til. Fra alle kanter kan den oppleves av forbipasserende,» skriver juryen.

Gjenbruk

Etter Rismyhr gikk av med pensjon har hun hatt mye bedre tid i hagen. I høst har likevel valgkampen tatt mesteparten av tiden hennes. Flere steder har hun tatt borettslagets fellesområde i bruk. I tillegg har hun brukt alt av plass inne i atriet. Mange av plantene på fellesområdet er «resirkulert» fra atriet.

Det finnes rett og slett litt av alt i hagen hennes.

Varaordfører Aud Kvalbein delte ut premiene under tilstelningen på Tøyen hovedgård i botanisk hage sist uke. 

To av fire

Til sammen ble altså fire bidrag premiert, mens et par til fikk diplomer. I tillegg til Rismyhrs hage på Ammerud fikk Universitetet i Oslo premie  for sitt parkanlegg med matpakkeplasser, og et ektepar i Høgåsveien 96 fikk premie for sin privathage.

Den siste premierte hagen befinner seg også i Groruddalen. I Nordalveien 38 på Risløkka ligger Rolf Kristiansens praktfulle villahage, som juryen også valgte å premiere.

«Bekk, broer og vann skiller denne hagen fra de aller fleste andre. Den ligger åpent til mot veien og har mange små, avskjermede rom innenfor. Her finnes mange trær og busker. Utfordringen med å dyrke planter i skygge og manglende lys er løst utmerket gjennom et plantevalg for slike forhold,» skriver juryen om Kristiansens hage.

I tillegg ble det delt ut diplom til ytterligere to hageeiere.

 

Siste nytt i Kultur

Ønsker brukte klær <BR>til skoleballet

Ønsker brukte klær
til skoleballet

Avgangselevene ved Frydenberg ungdomsskole arrangerer byttedag førstkommende mandag i forbindelse med årets skoleball. Har du en ballkjole eller en dress du kanskje bare har brukt én gang som andre kan få glede av?

Juleshow på isen

Juleshow på isen

Tradisjonen tro vil Oslo Skøiteklubb (OSK) også i år innta isen i Furuset Forum med sitt fantastiske juleshow.

Øker lesegleden

Øker lesegleden

  • Skole

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

 
Krohg og damene

Krohg og damene

  • Kunst

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

  • Hest

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

  • konsert

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

 
En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

  • konsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Skapte nye minner

Skapte nye minner

  • jul

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

Lansering i en pub

Lansering i en pub

  • Pilen

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

 
Nok er nok <BR>for Standing Rock

Nok er nok
for Standing Rock

  • Pilen

Den siste tiden har det vært snakket mye om Standing Rock, og at de amerikanske mydighetene skal «innvadere» Dakota/Lakota/siouxindianernes reservat. De skal nemlig legge et veldig omdiskutert oljerør gjennom indianerreservatet Standing Rock i Nord-Dakota i USA.

20 år med teater

20 år med teater

  • Teater

Hellerud teaterverksted startet opp i 1996. Sist uke feiret de med noen av glansstykkene på Haugerud seniorsenter.

Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

  • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!