Hun har byens flotteste hage

Hun har byens flotteste hage

 

Maren Rismyhr er premiert for å ha én av byens flotteste hager. Premien fikk den overraskede vinneren overlevert sist uke.

Skrevet av:

Maren Rismyhr er kanskje mer kjent for å være Rødt-politiker enn å ha grønne fingre, men nå er hun altså premiert for det siste.

- Jeg synes det er helt fantastisk, sier en strålende fornøyd Rismyhr.

Hun er bosatt i  Ammerudgrenda - i et av de såkalte atriumhusene. Rundt hele hjørnerekkehuset er det planter, blomster og til og med grønnsaker, urter og bær.

Flotte hager

Hvert år utlyser Oslo kommune premier til byens flotteste hager og grøntanlegg. Dette har kommunen gjort i 90 år.  Innbyggerne oppfordres til å foreslå ulike bedrifter, institusjoner, organisasjoner og hageeiere som bidrar til å skape større trivsel og bedre helse gjennom hagene sine.

Rismyhr visste hennes hage hadde blitt foreslått, men ikke helt hva det gikk ut på.

Falt i smak

Hagen hennes falt altså i smak hos juryen.

«Forhage ved atriumhus: Denne hagen hører til et atriumhus i borettslag. Huset omringes av stauder og busker, som blomstrer hele sommeren. Fargemessig er hagen vakkert satt sammen med fine høydeforskjeller. Den er i stadig forvandling. Planter flyttes, noen deles, noen fjernes og nye kommer til. Fra alle kanter kan den oppleves av forbipasserende,» skriver juryen.

Gjenbruk

Etter Rismyhr gikk av med pensjon har hun hatt mye bedre tid i hagen. I høst har likevel valgkampen tatt mesteparten av tiden hennes. Flere steder har hun tatt borettslagets fellesområde i bruk. I tillegg har hun brukt alt av plass inne i atriet. Mange av plantene på fellesområdet er «resirkulert» fra atriet.

Det finnes rett og slett litt av alt i hagen hennes.

Varaordfører Aud Kvalbein delte ut premiene under tilstelningen på Tøyen hovedgård i botanisk hage sist uke. 

To av fire

Til sammen ble altså fire bidrag premiert, mens et par til fikk diplomer. I tillegg til Rismyhrs hage på Ammerud fikk Universitetet i Oslo premie  for sitt parkanlegg med matpakkeplasser, og et ektepar i Høgåsveien 96 fikk premie for sin privathage.

Den siste premierte hagen befinner seg også i Groruddalen. I Nordalveien 38 på Risløkka ligger Rolf Kristiansens praktfulle villahage, som juryen også valgte å premiere.

«Bekk, broer og vann skiller denne hagen fra de aller fleste andre. Den ligger åpent til mot veien og har mange små, avskjermede rom innenfor. Her finnes mange trær og busker. Utfordringen med å dyrke planter i skygge og manglende lys er løst utmerket gjennom et plantevalg for slike forhold,» skriver juryen om Kristiansens hage.

I tillegg ble det delt ut diplom til ytterligere to hageeiere.

 

Siste nytt i Kultur


– Det er helt rått!

Golden Core ute med sitt første album:


– Det er helt rått!

Den unge duoen fra Ammerud har spilt sammen i omtrent tre år. Nå er de ute med sitt første album – «Norwegian stoner machine».

Vellykket vernissasje

Vellykket vernissasje

  • Kunst

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

 
Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

Klare for nytt suksessår <BR>på Furuset

Klare for nytt suksessår
på Furuset

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

 
Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!