Hun har byens flotteste hage

Hun har byens flotteste hage

 

Maren Rismyhr er premiert for å ha én av byens flotteste hager. Premien fikk den overraskede vinneren overlevert sist uke.

Tekst:

Publisert:

Maren Rismyhr er kanskje mer kjent for å være Rødt-politiker enn å ha grønne fingre, men nå er hun altså premiert for det siste.

- Jeg synes det er helt fantastisk, sier en strålende fornøyd Rismyhr.

Hun er bosatt i  Ammerudgrenda - i et av de såkalte atriumhusene. Rundt hele hjørnerekkehuset er det planter, blomster og til og med grønnsaker, urter og bær.

Flotte hager

Hvert år utlyser Oslo kommune premier til byens flotteste hager og grøntanlegg. Dette har kommunen gjort i 90 år.  Innbyggerne oppfordres til å foreslå ulike bedrifter, institusjoner, organisasjoner og hageeiere som bidrar til å skape større trivsel og bedre helse gjennom hagene sine.

Rismyhr visste hennes hage hadde blitt foreslått, men ikke helt hva det gikk ut på.

Falt i smak

Hagen hennes falt altså i smak hos juryen.

«Forhage ved atriumhus: Denne hagen hører til et atriumhus i borettslag. Huset omringes av stauder og busker, som blomstrer hele sommeren. Fargemessig er hagen vakkert satt sammen med fine høydeforskjeller. Den er i stadig forvandling. Planter flyttes, noen deles, noen fjernes og nye kommer til. Fra alle kanter kan den oppleves av forbipasserende,» skriver juryen.

Gjenbruk

Etter Rismyhr gikk av med pensjon har hun hatt mye bedre tid i hagen. I høst har likevel valgkampen tatt mesteparten av tiden hennes. Flere steder har hun tatt borettslagets fellesområde i bruk. I tillegg har hun brukt alt av plass inne i atriet. Mange av plantene på fellesområdet er «resirkulert» fra atriet.

Det finnes rett og slett litt av alt i hagen hennes.

Varaordfører Aud Kvalbein delte ut premiene under tilstelningen på Tøyen hovedgård i botanisk hage sist uke. 

To av fire

Til sammen ble altså fire bidrag premiert, mens et par til fikk diplomer. I tillegg til Rismyhrs hage på Ammerud fikk Universitetet i Oslo premie  for sitt parkanlegg med matpakkeplasser, og et ektepar i Høgåsveien 96 fikk premie for sin privathage.

Den siste premierte hagen befinner seg også i Groruddalen. I Nordalveien 38 på Risløkka ligger Rolf Kristiansens praktfulle villahage, som juryen også valgte å premiere.

«Bekk, broer og vann skiller denne hagen fra de aller fleste andre. Den ligger åpent til mot veien og har mange små, avskjermede rom innenfor. Her finnes mange trær og busker. Utfordringen med å dyrke planter i skygge og manglende lys er løst utmerket gjennom et plantevalg for slike forhold,» skriver juryen om Kristiansens hage.

I tillegg ble det delt ut diplom til ytterligere to hageeiere.

 

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.