Hvor ble det av Bøhler?

Hvor ble det av Bøhler?

GRAFFITI-HYLLEST: Fikk du med deg dette? Noen få dager i mai i fjor kunne man se navnet til Jan Bøhler langs t-banesporet mellom Økern og Risløkka t-banestasjoner.

I mai i fjor kunne man se navnet til Jan Bøhler pryde t-banesporet mellom Risløkka og Økern. Kanskje noen rakk å få med seg dette kunstverket, hvis ikke er det i hvert fall for sent nå..

Skrevet av:

Men hva skjedde? Vannposten personlig har tredd inn i detektivrollen for å finne ut av dette mysteriet. Og hvem er vel bedre å kontakte enn hovedpersonen selv, som for øvrig er ganske så detaljert i forklaringen på når han først fikk nyss om denne hendelsen.

– Jeg fikk først vite om det ved et besøk hos Akers Avis Groruddalen, (alltid først ute, si) og på omtrent samme tid fortalte Aslak Borgersrud, kjent fra Gatas Parlament, som nå er journalist i Dagsavisen, meg det. Jeg har også nevøer som følger med på Instagram som senere har fortalt om det, sier Jan Bøhler.

Han har ikke sett «piece’n» live, bare på bilde. Men det stopper ham ikke i å skryte av de som står bak det hele.

Jeg synes de som har lagd dette er dyktige og talentfulle, og jeg har likt gatekunst helt siden jeg fikk fasaden på Trosterud Fritidsklubb utsmykket med dette på 1980-tallet, sier han.

Hvis vi går tilbake til den detaljerte forklaringen over hvem som satte ordet på gata om graffitien av hans navn, er de alle enige om én ting.

– De forklarer alle at det gir «kred» i miljøet, smiler Bøhler.

Ja, man kan vel si at det er ganske kult å få navnet sitt «hedret» på denne måten. Ikke at Vannposten personlig vet noe om det, har jo ikke akkurat opplevd det selv.. Men likevel er det et problem med denne graffitien.

– Det er ikke lov å tagge på annen manns eiendom uten tillatelse. Jeg har gått inn for at vi skal ha flere lovlige vegger å tagge og lage piecer eller bilder på. Taggingen av mitt navn gjør meg bare mer ivrig på det, sier Bøhler.

Hyllesten til Ap-mannen som var på østsiden av t-banesporet mellom Økern og Risløkka er nå fjernet. Kulturhistoriker Ida Tolgensbakk var en av dem som rakk å få et bilde av det hele, som hun har lagt ut på Wikipedia. Og naturligvis gikk turen videre til henne.

– Noen spurte meg om jeg hadde sett piecen og noen dager senere så jeg den selv. Da var det bare å gå av banen og ut i masse buskas for å ta bilde. Noe jeg er glad for at jeg gjorde, for den sto der bare noen dager, sier Tolgensbakk.

Hun skulle gjerne visst hvem som har laget den, og målet med å legge ut bilde var akkurat det.

– Jeg ønsker å komme i kontakt med de som står bak, men det målet har jeg dessverre ikke oppnådd. Det er noe jeg er oppriktig skuffet over, sier hun.

Kulturhistorikeren skulle gjerne visst historien bak og hvem Hans er, ikke minst hvordan det går med han. Til høyre på bildet kan man nemlig se at det står «God bedring, Hans».

– Det kan være en direkte hyllest eller det kan være sarkasme, man vet jo aldri og det er egentlig det som er litt gøy med graffiti.

Jeg har valgt å se på det som en snodig liten hyllest til Jan Bøhler. Dette er jo stort. Det er tydelig at det er lagt ned litt tid her.

Graffiti er noe Tolgensbakk har blitt mer opptatt av etter å ha brukt det i forskning.

– Det er en omstridt kunstform, men selv vil jeg si at den var veldig pen og gjorde seg på den biten av Økern som ellers er ganske grå, avslutter hun.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!