I kveld: gla'jazz på Høybråten

I kveld: gla'jazz på Høybråten

SPILLER I KVELD: Magnolia Jazzband gjester Jazz på Vardeheim i kveld.

I kveld blir det gla'jazz og muntre toner i New Orleans-stil når Jazz på Vardeheim slår på stortromma og åpner dørene for velkjente Magnolia Jazzband.

- Dette er en jazzkveld vi virkelig gleder oss til. Magnolia Jazzband er et av landets mest populære band og trekker jevnt over fulle hus på sine konserter. Vi er veldig glade over å ha fått fatt i dem, og har stor tro på at vi vil få en kjempekveld med masse god musikk og godt humør, sier Jan G. Haanæs.

Han er leder for Groruddalens eneste jazzklubb, Jazz på Vardeheim, på Høybråten. I kveld, fredag, inviterer de alle musikkinteresserte groruddøler til storkveld på Vardeheim med Magnolia Jazzband.

Musikalsk fusjon

Der blir det jazz i New Orleans-stil. Jazzstilen fikk sitt navn da den ble oppdaget av musikkforskere på 1940-tallet. Musikkformen bandt sammen tradisjonell jazzmusikk og rhythm and blues. New Orleans-musikere har alltid kombinert musikalske genre fritt, og dette er et av kjernepunktene i jazzens utvikling. I kirkene svingte gospelrytmene, og «brassbands» (messingblåsere) spilte rytmisk musikk ved begravelser og parader. Sammen med elementer fra blues og ragtime, utviklet New Orleans-jazzen seg, med sitt helt spesielle «beat».

Gla'jazz

Magnolia Jazzband er først og fremst kjent for sin New Orleans-inspirerte swingende gladjazz. Mange kjente musikere (blant annet King Oliver og Louis Armstrong) utvandret fra New Orleans omkring 1920, men de som ble tilbake i hjembyen beholdt også en helt spesiell egenart, og den dag i dag finner man fortsatt et musikalsk og kulturelt mangfold i New Orleans.

Magnolia Jazzband er en meget verdig representant for dagens spillestil, den innfødte New Orleans-jazz, som har blues og gospel som utgangspunkt og det er den musikken som vil stå i fokus under kveldens konsert.

Topp musikere

Magnolia Jazzband ble stiftet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas og har med det en solid fartstid. Bandet består utelukkende av topp musikere fra norsk jazzverden og kommer til Vardeheim med Gunnar Gotaas (trombone), Børre Frydenlund (banjo/gitar/vokal), Håkon Gjesvik (piano), Sebastian Haugen Markussen (kontrabass), Anders Bjørnstad (trompet), Peter Opsvik (saksofon) og Torstein Ellingsen (trommer). Som band har Magnolia Jazzband til sammen gitt ut 11 plater.

Lurt å komme tidlig

Dørene på Vardeheim åpner klokka 20.00, mens konserten begynner klokka 21.00. Det kan imidlertid være lurt å være litt ekstra tidlig ute denne gangen. På grunn av bandets store popularitet regner man nemlig med ekstra mye publikum på Vardeheim i kveld.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

 • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!