I kveld: gla'jazz på Høybråten

I  kveld: gla'jazz på Høybråten

SPILLER I KVELD: Magnolia Jazzband gjester Jazz på Vardeheim i kveld.

I kveld blir det gla'jazz og muntre toner i New Orleans-stil når Jazz på Vardeheim slår på stortromma og åpner dørene for velkjente Magnolia Jazzband.

- Dette er en jazzkveld vi virkelig gleder oss til. Magnolia Jazzband er et av landets mest populære band og trekker jevnt over fulle hus på sine konserter. Vi er veldig glade over å ha fått fatt i dem, og har stor tro på at vi vil få en kjempekveld med masse god musikk og godt humør, sier Jan G. Haanæs.

Han er leder for Groruddalens eneste jazzklubb, Jazz på Vardeheim, på Høybråten. I kveld, fredag, inviterer de alle musikkinteresserte groruddøler til storkveld på Vardeheim med Magnolia Jazzband.

Musikalsk fusjon

Der blir det jazz i New Orleans-stil. Jazzstilen fikk sitt navn da den ble oppdaget av musikkforskere på 1940-tallet. Musikkformen bandt sammen tradisjonell jazzmusikk og rhythm and blues. New Orleans-musikere har alltid kombinert musikalske genre fritt, og dette er et av kjernepunktene i jazzens utvikling. I kirkene svingte gospelrytmene, og «brassbands» (messingblåsere) spilte rytmisk musikk ved begravelser og parader. Sammen med elementer fra blues og ragtime, utviklet New Orleans-jazzen seg, med sitt helt spesielle «beat».

Gla'jazz

Magnolia Jazzband er først og fremst kjent for sin New Orleans-inspirerte swingende gladjazz. Mange kjente musikere (blant annet King Oliver og Louis Armstrong) utvandret fra New Orleans omkring 1920, men de som ble tilbake i hjembyen beholdt også en helt spesiell egenart, og den dag i dag finner man fortsatt et musikalsk og kulturelt mangfold i New Orleans.

Magnolia Jazzband er en meget verdig representant for dagens spillestil, den innfødte New Orleans-jazz, som har blues og gospel som utgangspunkt og det er den musikken som vil stå i fokus under kveldens konsert.

Topp musikere

Magnolia Jazzband ble stiftet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas og har med det en solid fartstid. Bandet består utelukkende av topp musikere fra norsk jazzverden og kommer til Vardeheim med Gunnar Gotaas (trombone), Børre Frydenlund (banjo/gitar/vokal), Håkon Gjesvik (piano), Sebastian Haugen Markussen (kontrabass), Anders Bjørnstad (trompet), Peter Opsvik (saksofon) og Torstein Ellingsen (trommer). Som band har Magnolia Jazzband til sammen gitt ut 11 plater.

Lurt å komme tidlig

Dørene på Vardeheim åpner klokka 20.00, mens konserten begynner klokka 21.00. Det kan imidlertid være lurt å være litt ekstra tidlig ute denne gangen. På grunn av bandets store popularitet regner man nemlig med ekstra mye publikum på Vardeheim i kveld.

Siste nytt i Kultur

Hverdagshelten inviterte <BR>til fest på hjemmet

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager bruker pengene hun mottak sammen med prisen «Groruddalens hverdagshelt 2016» på fest for beboerne og ansatte på Furusethjemmet.

Bygg fordelingskryss <BR>mellom tre tunneler

Debatten rundt den planlagte Manglerudtunnelen med utløp i Breivollveien, som så skal gjøres om til en del av E6, pågår for fullt.

 
Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!