I samtale med ordføreren

I samtale med ordføreren

VIKTIGE SPØRSMÅL: Marion Antonie Risa intervjuer ordfører Marianne Borgen. Bak sitter miljøterapeut Anita Johansen på Bjerke nærmiljøsenter.

Marion Antonie Risa startet sin egen avis i slutten av 2014. Sist uke inviterte hun ordfører Marianne Borgen til Bjerke nærmiljøsenter for å bli bedre kjent med henne.

Skrevet av:

Marion Antonie Risa bor i Bydel Bjerke, nærmere bestemt Årvoll. Hun lå på sykehus fra 2013 til 2014, og det var i den perioden hun fikk ideen om å starte sin egen avis som har fått navnet Ervald avisa – navnet kommer fra Ervald dagsenter på Bjerke nærmiljøsenter.

– Jeg ønsket å komme meg litt ut og det er slik jeg fikk ideen om å starte en avis. Det er en nyhetsavis og en portrettavis med en del intervjuer. For ikke å glemme at avisa har en egen matside og strikkeside, sier hun.

Selv er Risa frilansjournalist og sjefsredaktør. Sammen med miljøterapeut Anita Johansen på Bjerke nærmiljøsenter, som er sekretær i avisa, har hun hittil gitt ut fem utgaver.

– Jeg har intervjuet bydelsdirektøren i Bydel Bjerke, Zahid Ali og Ole Ivars. Og nå nylig intervjuet jeg Håvard Bakke, smiler Risa.

Snakke om funksjonshemmede

Avisa kommer ut én gang i året, men i fjor klarte de to utgaver for da hadde de med en juleavis også. Risa tar ofte kontakt med kjente personer og ifølge seg selv er det «toppen av kremen» å få ordføreren til Bjerke nærmiljøsenter.

– Jeg er opptatt av å skrive om ting som er viktig for alle. Marianne var åpen og ærlig på alle spørsmålene. Jeg fikk svar på alt det jeg lurte på.

– Det var fint å intervjue henne og jeg koste meg. Dette er en oppgave som passer meg helt perfekt, smiler Risa.

– Hvorfor ønsker du å intervjue Oslos ordfører?

– Fordi jeg ønsker å snakke med henne om funksjonshemmede og multihandikappede, slik at jeg kan skrive om det og få det ut.

Viktige spørsmål

Inne på et av rommene på Bjerke nærmiljøsenter tar Risa fram et ark med spørsmål som hun har til ordføreren. Alt fra hvordan det er å være ordfører til hva slags juletradisjoner hun har og om hun kunne tenke seg å vise fram Rådhuset til funksjonshemmede og multihandikappede blir stilt.

– Jeg synes det Marion gjør er kjempefint og flott. Hun tar opp spørsmål som er viktig for hele byen, ikke bare for de med funksjonshemming. Alle spørsmålene var veldig viktige og hyggelige, sier Marianne Borgen.

– Jeg inviterte de tilbake til meg, slik at jeg kan lytte litt til henne neste gang. Jeg må si at dette var hyggelig og nyttig, men jeg vil lytte mer, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!