Furuset bibliotek og aktivitetshus – ett år:

– Ingen tvil om at huset er en suksess

– Ingen tvil om at huset er en suksess

FEIRER FELLESSKAPET: Knut Røli (Ap), leder i Alna bydelsutvalg, daglig leder Stine Greni på FUBIAK, byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV) er alle stolte over Furuset bibliotek og aktivitetshus.

Sist onsdag var det nøyaktig ett år siden Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) åpnet. Suksessen huset har opplevd siden starten er det mange som ønsket å feire.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.03.2017 kl 20:44

Fra biblioteket og aktivitetshuset åpnet opp på Furuset har de hatt nærmere 300.000 besøkende, over 500 egne arrangementer og over 300 arrangementer i regi av andre. Dette ble feiret med lokalmiljøet som bidrar til å fylle huset med liv og alle som er viktige for at FUBIAK er det stedet det er.

– Det er en stor glede å stå her i dag. For nøyaktig ett år siden sto jeg her og så utover på mange av de samme menneskene. Jeg hadde sommerfugler i magen og var veldig spent, sier daglig leder Stine Greni.

Hun sender en takk til alle som bruker FUBIAK og til alle som har gjort huset til sitt eget.

Ingen av oss var forberedt på disse 2000 menneskene som rant inn her hver eneste dag etter vi åpnet, sier hun.

Traff på konseptet

Med nye tilbud og aktiviteter som har kommet etter hvert, har huset forandret seg dag for dag.

– Det er ingen tvil om at huset har blitt en suksess. Jeg står med samme følelse i dag som jeg gjorde for ett år siden, for ingen vet hvordan FUBIAK vil se ut om fem år fram i tid, smiler daglig leder.

Greni er takknemlig over eierne og brukerne de har. For ikke å glemme alle som framsnakker biblioteket og aktivitetshuset.

– Vi traff på konseptet og jeg håper vi kan fortsette å være åpne for nye ting, sier hun.

Sammen med ordfører Marianne Borgen (SV) og byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen (Ap), sikret Knut Røli (Ap), leder i Alna bydelsutvalg, seg en plass lengst fram på feiringen av 1-årsjubileumet.

– Dette er et resultat av et unikt partnerskap mellom Kulturetaten og Bydel Alna, sier Røli.

Blitt en inspirasjonskilde

– Den suksessen som oppleves her, er vi alle en del av. Det er takke være de som jobber her, og ikke minst alle som bidrar med å fylle huset med liv. FUBIAK har et stort hjerte, sier han.

Rina Mariann Hansen er også en av dem som var med på åpningen for ett år siden og lurte på hva dette skulle bli.

– Alle dere brukere er biblioteket. Dette er fellesskap på sitt beste. Selv elsker jeg bibliotekene. Det er et ubetinget gode med flere bibliotek, sier hun.

Ettårsdager er noe av det morsomste man kan være med på. En ettåring sier ikke nei, og det er det som er grunnen til at FUBIAK er hva det er i dag. Ingen ideer blir avvist og ingen forslag blir sagt nei til.

Til neste år skal byrådet legge en ny plan for bibliotekene. Da er det ifølge byråden viktig å ha steder som Furuset bibliotek og aktivitetshus til inspirasjon.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!