Inn i varmen på Linderudkollen

Inn i varmen på Linderudkollen


NYTTÅRSGLIS: Dorthe Nygaard viser stolt fram sitt eget syltetøy som hun selger på Linderudkollen sportsstue som hun og mannen Oddbjørn driver.


På Linderudkollen sportsstue har det vært ganske stille i romjula på grunn av det milde været. Tar man allikevel turen møter man Dorthe Nygaard og hennes hjemmelagde syltetøy.

Tekst:

Publisert:

Dorthe Nygaard driver Linderudkollen sportsstue sammen med mannen sin Oddbjørn Nygaard. De jobber stort sett hele jula og nyttårshelga – men hun fortviler ikke av den grunn.

– Folk kommer alltid innom med et smil om munnen. De har senket skuldrene og har mer tid etter julaften. Det gjør det hyggelig for oss som jobber her, smiler hun.

Ekteparet stengte sportsstua mandagen denne uka for å gjøre rent til det nye året. Men allerede tirsdag var det åpent igjen.

Eget syltetøy

På nyttårsaften fikk de kost seg med venner og familie – dog etter å ha holdt sportsstua åpent til klokka 16.

– Noen ganger hender det at folk kommer i siste liten rett over klokka 16, og vi er ikke så strenge at vi lukker døra. Men det er godt å lene seg litt tilbake å ha fri, sier hun.

Blant boller og kaker står det fargerike glass med syltetøy. Det er noe Dorthe har laget selv.

– Det er syltetøy med alt jeg får tak i. I år modnet alt samtidig, så da måtte jeg fyke rundt som pisket skinn, ler hun.

– Jeg pleier å plukke bærne i marka og i hagen til venner.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.