ANNONSE

Inn i varmen på Linderudkollen

Inn i varmen på Linderudkollen


NYTTÅRSGLIS: Dorthe Nygaard viser stolt fram sitt eget syltetøy som hun selger på Linderudkollen sportsstue som hun og mannen Oddbjørn driver.


På Linderudkollen sportsstue har det vært ganske stille i romjula på grunn av det milde været. Tar man allikevel turen møter man Dorthe Nygaard og hennes hjemmelagde syltetøy.

Tekst:

Publisert:

Dorthe Nygaard driver Linderudkollen sportsstue sammen med mannen sin Oddbjørn Nygaard. De jobber stort sett hele jula og nyttårshelga – men hun fortviler ikke av den grunn.

– Folk kommer alltid innom med et smil om munnen. De har senket skuldrene og har mer tid etter julaften. Det gjør det hyggelig for oss som jobber her, smiler hun.

Ekteparet stengte sportsstua mandagen denne uka for å gjøre rent til det nye året. Men allerede tirsdag var det åpent igjen.

Eget syltetøy

På nyttårsaften fikk de kost seg med venner og familie – dog etter å ha holdt sportsstua åpent til klokka 16.

– Noen ganger hender det at folk kommer i siste liten rett over klokka 16, og vi er ikke så strenge at vi lukker døra. Men det er godt å lene seg litt tilbake å ha fri, sier hun.

Blant boller og kaker står det fargerike glass med syltetøy. Det er noe Dorthe har laget selv.

– Det er syltetøy med alt jeg får tak i. I år modnet alt samtidig, så da måtte jeg fyke rundt som pisket skinn, ler hun.

– Jeg pleier å plukke bærne i marka og i hagen til venner.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE