Inn i varmen på Linderudkollen

Inn i varmen på Linderudkollen


NYTTÅRSGLIS: Dorthe Nygaard viser stolt fram sitt eget syltetøy som hun selger på Linderudkollen sportsstue som hun og mannen Oddbjørn driver.


På Linderudkollen sportsstue har det vært ganske stille i romjula på grunn av det milde været. Tar man allikevel turen møter man Dorthe Nygaard og hennes hjemmelagde syltetøy.

Tekst:

Publisert:

Dorthe Nygaard driver Linderudkollen sportsstue sammen med mannen sin Oddbjørn Nygaard. De jobber stort sett hele jula og nyttårshelga – men hun fortviler ikke av den grunn.

– Folk kommer alltid innom med et smil om munnen. De har senket skuldrene og har mer tid etter julaften. Det gjør det hyggelig for oss som jobber her, smiler hun.

Ekteparet stengte sportsstua mandagen denne uka for å gjøre rent til det nye året. Men allerede tirsdag var det åpent igjen.

Eget syltetøy

På nyttårsaften fikk de kost seg med venner og familie – dog etter å ha holdt sportsstua åpent til klokka 16.

– Noen ganger hender det at folk kommer i siste liten rett over klokka 16, og vi er ikke så strenge at vi lukker døra. Men det er godt å lene seg litt tilbake å ha fri, sier hun.

Blant boller og kaker står det fargerike glass med syltetøy. Det er noe Dorthe har laget selv.

– Det er syltetøy med alt jeg får tak i. I år modnet alt samtidig, så da måtte jeg fyke rundt som pisket skinn, ler hun.

– Jeg pleier å plukke bærne i marka og i hagen til venner.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.