Inspirert av kaffekanna

Inspirert av kaffekanna

INSPIRERT PÅ KONTORET: Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte ut et bilde hvor hun har malt kaffekanna hun har stående på kontoret sitt.

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:39

Billedkunstneren har malt utsikten fra der hun sitter, eller rettere sagt har hun tatt utgangspunkt i kaffekanna si.

Det er rett og slett den bilde er inspirert av. Jeg synes den har så fint design, men så måtte jeg finne en bakgrunn og det ble utsikten fra vinduet mitt, sier Birgit Jakobsen.

Sammen med flere av grafikerne og malerne holder hun til i andreetasje på Shoddyfabrikken.

– Jeg er opprinnelig grafiker, men de siste årene har jeg bare malt, sier hun.

Bildene hun har med på utstillingen er fra forskjellige årganger.

– Jeg har drevet mye med geometrisk formede bilder. Det er hyggelig med åpent verksted. Man kommer i prat med folk, spesielt folk som maler selv kommer innom, sier Jakobsen.

Forelsket i området

I førsteetasje på Shoddyfabrikken holder Norske grafikere verksted til. De har tidligere holdt til på Helsfyr, men flyttet for tre år siden.

Noen av oss begynte å få utleie her, og så kom resten etter. Her ville vi være. Vi ble og fortsatt er forelsket i stedet. Omgivelsene spiller en veldig stor rolle, sier grafiker Marianne Gihle.

At det er godt samhold på huset, er noe de er takknemlige for.

– Vi har en del felles areal hvor vi spiser og koser oss sammen. Jeg setter pris på det tverrfaglige samarbeidet.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.