Inspirert av kaffekanna

Inspirert av kaffekanna

INSPIRERT PÅ KONTORET: Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte ut et bilde hvor hun har malt kaffekanna hun har stående på kontoret sitt.

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:39

Billedkunstneren har malt utsikten fra der hun sitter, eller rettere sagt har hun tatt utgangspunkt i kaffekanna si.

Det er rett og slett den bilde er inspirert av. Jeg synes den har så fint design, men så måtte jeg finne en bakgrunn og det ble utsikten fra vinduet mitt, sier Birgit Jakobsen.

Sammen med flere av grafikerne og malerne holder hun til i andreetasje på Shoddyfabrikken.

– Jeg er opprinnelig grafiker, men de siste årene har jeg bare malt, sier hun.

Bildene hun har med på utstillingen er fra forskjellige årganger.

– Jeg har drevet mye med geometrisk formede bilder. Det er hyggelig med åpent verksted. Man kommer i prat med folk, spesielt folk som maler selv kommer innom, sier Jakobsen.

Forelsket i området

I førsteetasje på Shoddyfabrikken holder Norske grafikere verksted til. De har tidligere holdt til på Helsfyr, men flyttet for tre år siden.

Noen av oss begynte å få utleie her, og så kom resten etter. Her ville vi være. Vi ble og fortsatt er forelsket i stedet. Omgivelsene spiller en veldig stor rolle, sier grafiker Marianne Gihle.

At det er godt samhold på huset, er noe de er takknemlige for.

– Vi har en del felles areal hvor vi spiser og koser oss sammen. Jeg setter pris på det tverrfaglige samarbeidet.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.