Jobber for ungdommen

Jobber for ungdommen

GRORUD-PATRIOT: Jeanette Krosby ønsker at ungdommen i Groruddalen skal få de samme mulighetene som hun selv har hatt.

Som prosjektleder for kompetanse og utvikling for ungdom i bydel Grorud, har Jeanette Krosby (24) mye på agendaen. Men det stopper ikke der.

Skrevet av:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:41

24-åringen som flyttet fra Veitvet til Ammerud og som nå bor på Kalbakken, kommer alltid til å ha hjertet sitt i bydel Grorud. Allerede på barneskolen hang hun støtt og stadig på Ammerudklubben – hvor det hele startet.

Der var jeg hele tiden. Jeg spilte biljard og var med i en dansegruppe. Som 13-åring begynte jeg å jobbe i ungdomsrådet og ble etter hvert leder. Jeg ble valgt inn via Ammerudklubben, og sånn ble jeg kjent med Habib Tahir (fra bydel Grorud), sier Jeanette Krosby.

Når man fyller 19 år får man ikke sitte i ungdomsrådet lenger. Derfor gikk det noen år før Krosby fant veien tilbake.

– Habib hentet meg inn igjen for å fortsette samarbeidet. Slik fikk jeg muligheten til å være med på ungdomsmøtene og skrive protokoller. Det utviklet seg til at jeg administrerte alle prosjektene ungdomsrådet ville arbeide med. De trengte noen som kunne administrere, og det er sånn jobben min ble skapt, smiler hun.

Står bak ungdomsrådet

Som prosjektleder for kompetanse og utvikling for ungdom i bydel Grorud består arbeidet til 24-åringen av å undersøke forslagene ungdomsrådet kommer med og hjelpe dem med å gjennomføre sine ideer og prosjekter.

Jeg er personen bak ungdomsrådet – som deres rådgivende organ. Jeg prøver å gi de så mye kompetanse som mulig, slik at de klarer å gjennomføre, sier Krosby.

Ved å se til Danmark og Sverige, har de begynt med et dialogprosjekt.

– Det er noe vi ønsket å innføre her. Hovedfokuset er forebygging av radikalisering, ekstremisme og hatkriminalitet. Det er ikke et problem i Groruddalen eller vår bydel, men vi ønsker å være føre var og få ungdommene til å prate sammen.

Tar opp tabulagte temaer

Som en del av dialogprosjektet har de vært på en del studieturer, hvor noen voksne og noen ungdommer fra ungdomsrådet er med.

– Hittil har vi vært i København, Malmø og i Paris. Vi har reist litt rundt, og hovedmålet med turene er å samle inn så mye informasjon vi kan om dialogarbeid, sier prosjektlederen.

Dialogmøter er noe de ønsker å fortsette med, og ungdomsrådet er allerede godt i gang. På møtene er fokuset å snakke om tabulagte temaer.

– Ungdommene får påstander som de må ta stilling til, og dette gjør vi i form av lek. På et av møtene opplevde jeg noe som jeg synes er ganske morsomt. Politiet var blant annet invitert, og ungdommene stilte seg som regel på motsatt side av dem. Men argumentene ungdommene kom med fikk flere fra politiet til å bytte side, sier hun.

Knytter bånd på tvers

Ungdommene arrangerer alt selv, mens hennes rolle er det praktiske rundt. Hun beskriver arbeidet som kjempeviktig.

– Vi ser at ungdommene som er med på turene og dialogmøtene endrer holdninger. De får en aha-opplevelse. Ikke at de har dårlige holdninger på forhånd, men de får opp øynene litt for ting de ikke har tenkt over tidligere. Og når de opplever dette, sprer de det videre.

Hun er også opptatt av at ungdommene skal bli kjent på tvers. Her i Groruddalen er det litt sånn at de fra Romsås henger med de fra Romsås og de fra Ammerud henger med de fra Ammerud.

– Vi vil at de skal møtes.

Hektisk hverdag

Hun er født og oppvokst her, og stedet betyr mye.

Jeg bor her ennå. De tilbudene vi har til ungdommen nå, er samme tilbud jeg har fått. På den måten vet jeg hvor mye det har betydd for meg og hvor mye det har gitt meg. Dette ønsker jeg å føre videre, sier Krosby.

Med flere prosjekter på gang som prosjektleder for kompetanse og utvikling for ungdom i bydelen, er hun også prosjektleder i Krosby Kjøtt, som er familiebedrift. I tillegg tar hun bachelor i markedsføringsledelse, som hun er ferdig med til sommeren.

– Jeg driver egentlig med litt for mange ting. Foreldrene mine driver egen bedrift her i Stanseveien. Der har jeg jobbet i mange år, men nå har også de ansatt meg som prosjektleder, sier 24-åringen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!