Jobber for ungdommen

Jobber for ungdommen

GRORUD-PATRIOT: Jeanette Krosby ønsker at ungdommen i Groruddalen skal få de samme mulighetene som hun selv har hatt.

Som prosjektleder for kompetanse og utvikling for ungdom i bydel Grorud, har Jeanette Krosby (24) mye på agendaen. Men det stopper ikke der.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:41

24-åringen som flyttet fra Veitvet til Ammerud og som nå bor på Kalbakken, kommer alltid til å ha hjertet sitt i bydel Grorud. Allerede på barneskolen hang hun støtt og stadig på Ammerudklubben – hvor det hele startet.

Der var jeg hele tiden. Jeg spilte biljard og var med i en dansegruppe. Som 13-åring begynte jeg å jobbe i ungdomsrådet og ble etter hvert leder. Jeg ble valgt inn via Ammerudklubben, og sånn ble jeg kjent med Habib Tahir (fra bydel Grorud), sier Jeanette Krosby.

Når man fyller 19 år får man ikke sitte i ungdomsrådet lenger. Derfor gikk det noen år før Krosby fant veien tilbake.

– Habib hentet meg inn igjen for å fortsette samarbeidet. Slik fikk jeg muligheten til å være med på ungdomsmøtene og skrive protokoller. Det utviklet seg til at jeg administrerte alle prosjektene ungdomsrådet ville arbeide med. De trengte noen som kunne administrere, og det er sånn jobben min ble skapt, smiler hun.

Står bak ungdomsrådet

Som prosjektleder for kompetanse og utvikling for ungdom i bydel Grorud består arbeidet til 24-åringen av å undersøke forslagene ungdomsrådet kommer med og hjelpe dem med å gjennomføre sine ideer og prosjekter.

Jeg er personen bak ungdomsrådet – som deres rådgivende organ. Jeg prøver å gi de så mye kompetanse som mulig, slik at de klarer å gjennomføre, sier Krosby.

Ved å se til Danmark og Sverige, har de begynt med et dialogprosjekt.

– Det er noe vi ønsket å innføre her. Hovedfokuset er forebygging av radikalisering, ekstremisme og hatkriminalitet. Det er ikke et problem i Groruddalen eller vår bydel, men vi ønsker å være føre var og få ungdommene til å prate sammen.

Tar opp tabulagte temaer

Som en del av dialogprosjektet har de vært på en del studieturer, hvor noen voksne og noen ungdommer fra ungdomsrådet er med.

– Hittil har vi vært i København, Malmø og i Paris. Vi har reist litt rundt, og hovedmålet med turene er å samle inn så mye informasjon vi kan om dialogarbeid, sier prosjektlederen.

Dialogmøter er noe de ønsker å fortsette med, og ungdomsrådet er allerede godt i gang. På møtene er fokuset å snakke om tabulagte temaer.

– Ungdommene får påstander som de må ta stilling til, og dette gjør vi i form av lek. På et av møtene opplevde jeg noe som jeg synes er ganske morsomt. Politiet var blant annet invitert, og ungdommene stilte seg som regel på motsatt side av dem. Men argumentene ungdommene kom med fikk flere fra politiet til å bytte side, sier hun.

Knytter bånd på tvers

Ungdommene arrangerer alt selv, mens hennes rolle er det praktiske rundt. Hun beskriver arbeidet som kjempeviktig.

– Vi ser at ungdommene som er med på turene og dialogmøtene endrer holdninger. De får en aha-opplevelse. Ikke at de har dårlige holdninger på forhånd, men de får opp øynene litt for ting de ikke har tenkt over tidligere. Og når de opplever dette, sprer de det videre.

Hun er også opptatt av at ungdommene skal bli kjent på tvers. Her i Groruddalen er det litt sånn at de fra Romsås henger med de fra Romsås og de fra Ammerud henger med de fra Ammerud.

– Vi vil at de skal møtes.

Hektisk hverdag

Hun er født og oppvokst her, og stedet betyr mye.

Jeg bor her ennå. De tilbudene vi har til ungdommen nå, er samme tilbud jeg har fått. På den måten vet jeg hvor mye det har betydd for meg og hvor mye det har gitt meg. Dette ønsker jeg å føre videre, sier Krosby.

Med flere prosjekter på gang som prosjektleder for kompetanse og utvikling for ungdom i bydelen, er hun også prosjektleder i Krosby Kjøtt, som er familiebedrift. I tillegg tar hun bachelor i markedsføringsledelse, som hun er ferdig med til sommeren.

– Jeg driver egentlig med litt for mange ting. Foreldrene mine driver egen bedrift her i Stanseveien. Der har jeg jobbet i mange år, men nå har også de ansatt meg som prosjektleder, sier 24-åringen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.