ANNONSE

Jubilant med hjerte
for Groruddalen

Jubilant med hjerte <BR>for Groruddalen

Maren Rismyhr er sterkt engasjert i sitt lokalmiljø i utvidet forstand. En av hennes mange kampsaker gjennom en årrekke er Aker sykehus. Hun er sitter også i bydelsutvalget i Grorud bydel. Fredag 17. mars 2017 fylte hun 70 år.

Fredag fylte hun år. 70 år for å være presis. Akers Avis Groruddalen har møtt lokalpolitikeren og ildsjelen Maren Rismyhr. Vi får et innblikk i et liv kjennetegnet av naturglede og politisk engasjement.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2017 kl 23:30

3 på:

Favorittsted i Groruddalen?
Har flere, men ”Utsikten” på Ravnkollen ligger i toppsjiktet.

Det beste med hele Groruddalen?
Ujålete, usnobbete, en dal for vanlige folk

Beste minne i Groruddalen?

Da min yngste sønn ble født på Aker.

Maren Rismyhr kommer til avishuset med hjelmsveis og behov for et par rugsprø. Den aktive jubilanten har nettopp kommet fra treningsstudio med sykkelen. Hun har dedikert fem tiår til politikken, og har en så lang CV at det er umulig å ta fatt i alt her. I dag fyller hun 70 år. Det skal feires – men ikke mye, ifølge jubilanten selv.

– Dagen er som de fleste andre dager. Likevel er 70 år en milepæl. Nå er jeg gammel. Men det synes jeg er kult. Man blir gjerne klokere med alderen, sier hun.

Maren Rismyhr er en nøysom person, lite opptatt av det hun kaller pynt og fjas. Familien har en rød, gammel Skoda, men hun benytter for det meste sykkelen. Drømmen om å bli fridd til og stå hvit brud, var heller ikke viktig for henne.

Frieri, brudepynting og store bryllupsfester var skikkelig umoderne på 70-tallet.

– I hvert fall i mine kretser. Det så vi på som borgerlig. Vi tok heller en kort visitt hos byfogden, sier hun med et smil.

I dag er hun gift, har to voksne sønner, en svigerdatter og et barnebarn – og fyller altså 70 år.

– Du vet at det å fylle 70 år er stort?

– Det er kanskje det. Vi er ikke så opptatt av å feire slikt i vår familie. Vi tar det enkelt. Men jeg har blitt lovet av min svigerdatter som er fra Japan, at hun skal lage sukiyaki på lørdag. Det er en kjent japansk rett som jeg aldri har smakt. Så det skal jeg spise sammen med mine to sønner, mann, svigerdatter og barnebarnet, Yui.

– Det kan vel kanskje bli noen andre overraskelser også, men på selve dagen er det ikke store planer. Vi blir nok noen som samler oss på Kafé Steinbra til kaffe og bløtkake, smiler hun.

Livet som pensjonist

Selv om det ikke er mye på programmet på selve dagen, sliter ikke groruddølen med å finne på ting ellers. Hun jobber iherdig for å gjenåpne Aker sykehus, for lokal-partiet Rødt Grorud og Groruddalens befolkning generelt. I tillegg trener hun fire ganger i uka, leser avisa lenge og lager varm lunsj nesten hver dag.

– Etter at jeg ble pensjonist tillater jeg meg disse godene hver dag. Etter mange år i skoleverket med 15 minutters lunsjpause og tørr matpakke, tar jeg litt igjen nå, smiler hun.

Det burde være flere parsellhager i Grorud bydel. Jeg håper min hage-glede kan spres videre, og at vi kan få til mer av dette.

Hagen, blomster og naturen er også noen av lokalpolitikerens store interesser. Etter at hun på 80-tallet flyttet fra Romsås til Ammerudgrenda, har hagen stadig vokst rundt atriumhuset. Hennes hage er en oase som mange kommer for å oppleve. For noen år siden vant hun den store hageprisen: «Vakreste hage i Oslo».

– Jeg har begynt å gjøre klar småplantene mine. Jeg er glad i hagen og dyrker gjerne egne grønnsaker om sommeren. Det burde være flere parsellhager i Grorud bydel. Jeg håper min hage-glede kan spres videre, og at vi kan få til mer av dette.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE