Jubler over egen isutstilling

Jubler over egen isutstilling

JUBEL: Femåringene bak utstillingen «Is» står stolte og jubler foran skulpturene. Bak: Amanda (t.v.), Kasper, Emre og Daanya. Foran: Elina (t.v), Ayman, Tryggvi, Amalie og Siri.

Hvert år har Teisenparken barnehage et årlig tema som de bruker ekstra tid på. Over vinteren har ungene i barnehagen laget en utstilling av is som representerer Syd- og Nordpolen.

Skrevet av:

Prosjektet er det femåringene i barnehagen som står for og utstillingen har fått det passende navnet «Is». De er snart klare for å begynne på skolen, og prosjektet er laget på en måte som gjør at de kan stille mer forberedt til en fremtidig skolestart.

– Vi har lekt at vi har vært pingviner og har lært en pingvindans med sang til. Det er også pingvinpappaen som passer på eggene og pingvinbarna, sier Daanya (5).

Når man spør om prosjektet har vært morsomt er alle barna samstemte og nikker på hodet i det de sier «ja» i kor.

Det har vært veldig gøy å lære om dette. Etter vi tegnet, klippet og laminerte tegningene puttet vi de i vann sånn at det fryste, sier Kasper (5).

Hver vinter lager Teisenparken barnehage utstillinger som innebærer snø og is, men de prøver å ha ulike temaer.

Klipping av bånd

Utstillingen er noe barna i barnehagen har jobbet mye med. Siri (5) ble den heldige vinneren til å klippe over det røde båndet og åpne utstillingen.

Det morsomste vi har lært er at pingvinene og isbjørnene aldri møter hverandre. Det er rart og det visste jeg ikke fra før, sier Siri.

Før de begynte på de ulike oppgavene har barna vært på besøk hos Frammuseet på Bygdøy. Deretter var det bare å sette i gang.

– Barna begynte å jobbe med isutstillingen i november. Vi hadde en liten pause i desember, men så har de igjen jobbet for fullt i januar og februar, sier Eili Changez som jobber som pedagogisk barnepleier.

Jobber med jorden

Det gjennomgående temaet til barnehagen er Jorden. De har hatt prosjekter med ulike kontinenter, og nå var det polene som sto for tur under vinterårstiden.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!