Jul på gården

Jul på gården

KREATIVE BARN: Endre (7), Elma (4) og Ella (5) lagde den ene tingen etter den andre på juleverkstedet på Nordtvet gård.

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:47

På jakt etter noe å gjøre første advent, tok moren til Elma og Endre, Eva Maria Lorange, en titt på kulturprogrammet i avisa for å se hva som skjer. Der fant hun ut at Nordtvet gård har førjulshygge med forskjellige aktiviteter.

– Det er hyggelig å være her. Akkurat nå lager jeg en nisse. Det er morsomt å lage ting, smiler Elma.

– Jeg er veldig glad i hester og før vi gikk inn fikk jeg ri på en ponni, smiler hun.

Venninnen Ella trives også med å være på juleverksted, men det er ikke det første juleverkstedet hun er på.

– Jeg har vært på et til. Der lagde jeg malerier. Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg skal gi bort det jeg lager eller beholde det selv, sier hun.

Mye som skjer

Det er første gangen de er med på førjulshygge på Nordtvet gård.

Vi har tidligere bodd i sentrum, så vi er ikke helt kjent med alle tilbudene her ennå. Det er fint at det skjer mye, smiler Eva Maria Lorange.

– Jeg visste ikke om dette før nå. Egentlig hadde vi tenkt å ta en runde innom flere steder, men får se hvor mye vi rekker, sier hun.

Førjulshygge på Nordtvet gård er et samarbeid mellom venneforeningen, rideklubben og Grorud treskjærelag. Det er en lang tradisjon de har hatt i mange år. På stabburet er det juleverksted og i kafeen er det servering av saft og julegrøt.

Mer tid til barna

Arrangørene merker på oppmøte at de ikke er alene om å ha et arrangement første søndagen i advent.

Det pleier å være stappfullt her og kø i trappa, men det er mange her i dag også. Jeg synes det er greit at det ikke blir for fullt, da får vi tid til å hjelpe alle og ha det hyggelig selv, sier medlem Bodil Andersen i Nordtvet gårds venneforening.

Samtidig som de har juleverksted for barna inne, er det rundridning utenfor.

– Etterpå skal vi rope på nissen og alle barna får gave. Det er det 12. året vi arrangerer dette, så det har blitt en god og fin tradisjon, smiler hun.

– Det er førjulshygge på gården som gir meg julestemning. Jeg setter veldig pris å være en del av det, sier Andersen.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.