Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

PÅ HESTERYGGEN: Varaordfører Khamshajiny Gunaratnam stilte sporty opp hos Alna ridesenter. Her med daglig leder på ridesenteret Lene Kragh. Foto: Rikke Stener

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Skrevet av:

En ridetur er god terapi for både kropp og sjel. Enten det er en skrittetur i skog og mark, i sprang over et hinder, eller i en fortrolig samtale med nesa i hestepelsen, så er hesten unik. Dette ville Alna ridesenter i Groruddalen, hvor Østmarka Rytterklubb har tilholdssted, formidle når Varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Kamzy) var på besøk.

Det var veldig koselig at Kamzy ville ta turen. Vi er glade for at vi får være med på slike ting og at vi blir satt litt på kartet, sier daglig leder hos Alna ridesenter, Lene Kragh.

I samarbeid med Norges Rytterforbund ville de fremme hest og ridning.

– Vi vil vise andre hvorfor hest er så viktig for folk, sier Kragh.

Annerledes arbeidsdag

Norges Rytterforbunds (NRYF) har en instagram-kampanje som ble satt i galopp da Kamzy satte seg i salen på Valentinsdagen. I forbindelse med at varaordføreren skulle ri for første gang, skulle hun også utfordre andre varaordførere til å gjøre akkurat det samme.

– Jeg hadde gledet meg til denne arbeidsdagen . Jeg så fram til å gjøre noe utenom det vanlige, sier Kamzy etter at hun er ferdig med rideturen.

Nå håper hun at varaordførere i andre kommuner skal ta utfordringen.

Man skal ikke tvinge folk opp på hesten, men det skal ikke stå noe i veien for at alle kan prøve. Natur, dyreliv og frivillighet er viktig.

– Kom deg opp på hesten, oppfordrer Kamzy.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!