Kjemper om måltidet

Kjemper om måltidet

 

Da Signe Nyhuus-Eriksen var pa trille- tur med sin seks maneder gamle sønn, fikk hun øye pa en sulten sommerfugl og en blomsterbie som sloss om samme blomst.

Skrevet av:

 

Nyhuus-Eriksen var raskt ute med kameraet, og knipset en del bilder av de to sultne dyreartene som ville ha samme blomst. Pa bildet koser sommerfuglen seg, en bloddrapesvermer, pa en blomst mens en ivrig og sulten blomsterbie lusker rett bak.

- Jeg hadde ekstra god tid til a ta bildet, for jeg var pa trilletur med sønnen min Torstein (6 mndr). Plutselig fikk jeg blinkskuddet, sier hun fornøyd.

Bildet er tatt i Danmark, nærmere bestemt ved feriehuset i Sjælland ved Nykøping, der hun har feriert siden hun var liten.

- Vi har vært der hvert ar siden jeg var syv, og vi var der med hele familien, sier hun.

Hobbyfotograf

Signe liker godt a ta bilder. Hun kom pa tredjeplass i fjorarets fotokonkurranse med et bilde av sin sønn og sin datter i en fargerik gang i Arhus.

- Jeg liker veldig godt a ta bilder, jeg fikk et godt kompaktkamera til jul for to ar siden av min mann, og har tatt mange bilder etter det. Det er utrolig moro, smiler hun.

Hun synes det er flott at bildene hennes blir satt pris pa, og var med i konkurransen for første gang i fjor.

- I fjor hadde jeg ikke prøvd noe slikt før. Det har gitt mersmak, og foto har blitt en stor interesse, sier hun.

Dansk sommer

Familien pleier a tilbringe en god del av sommerferien i Danmark.

- Det er deilig a være norsk i Danmark. Vi bruker mye tid pa bading og ga pa loppemarked. Vi har venner her nede som synes det er stas at nordmenn kommer, og kjøper julegaver til oss hvert ar. De har ogsa arrangert en julefeiring for oss - midt pa sommeren, smiler Nyhuus- Eriksen.

Akkurat na er hun hjemme med minstemann pa Rødtvet. Familien flyttet til Rødtvet fra Haugenstua i fjor høst.

- Vi har holdt oss i dalen, jeg er veldig glad i a ta bilder her. Det er sa mye fin arkitektur og natur, forteller hun.

Fengende

Hun forteller at hun liker a ta bilder av det som fenger eller interesserer.

- Jeg liker godt a ta bilder av naturen, og de fine blokkene og turomradene her. Det er spennende med natur og kultur, sier hun.

Signe er opprinnelig fra Gvarv i Telemark der hun driver et eget galleri med sin mann.

- Vi driver «Galleri Nyhuus» med bade lokale og internasjonale kunstnere. Ellers sa jobber jeg som bibliotekar pa Nasjonalbiblioteket. Det er en spennende jobb, for jeg jobber i handskriftavdelingen med originalverkene, sier hun.

-Ellers sa er jeg mye med de tre barna vare, Josefine (4), Halvor (6) og Torstein.

Trøstepremier

I tillegg til Signe Nyhuus-Eriksen, er det flere flinke fotografer som sender inn gode bilder til avisen.

Sommerbilde-juryen 2012 har plukket ut tre andre bilder som fortjener trøstepremie. Mia Dahl Bakken har tatt et morsomt bilde av sin sønn Kristian, som ser ut til a være veldig fascinert av en barnebok.

Hun kan vente seg en t-skjorte i posten. Ardis Margrete Gjerding fra Stovner har tatt et fargerikt bilde av en sommerfugl pa en lilla blomst, og kan ogsa kose seg med en t-skjorte.

Det samme kan Frøydis Cederkvist Stenerud, som har knipset bilde av en bjørn med en smokk. Er det en mammadalt, mon tro? Fortsett a sende inn flotte bilder - neste uke kares en ny ukesvinner.

Siste nytt i Kultur

Moden CD-utgivelse

Moden CD-utgivelse

Seniorkoret «Rustne røster» holder koken. At gjennomsnittsalderen ligger sånn omtrent midt mellom 60 og 80 år blant sangerne, er intet hinder for å synge for full hals. Nå har koret til og med gitt ut sin første CD.

Adventsstemning i kirka

Adventsstemning i kirka

Sangkoret Vox klarte nok en gang å bringe fram den helt spesielle adventsstemningen de er så kjent for, da de holdt sin faste i Rødtvet kirke bare noen uker før selve julen.

Samler butikksjefene <BR>til julelunsj

Samler butikksjefene
til julelunsj

Tradisjonen tro inviterte senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg, samtlige butikksjefer ved senteret til hyggelig julelunsj. Han kunne samtidig slå fast at senteret er i en positiv utvikling.

 
Iris (5) ga sin <BR>ønskeliste til nissen

Iris (5) ga sin
ønskeliste til nissen

Køen var lang foran julenissens «midlertidige kontor» da det ble arrangert «Jul på Veitvet». Ikke så rart, for nissefar tok imot ønskelister i forbindelse med jul.

Ønsker brukte klær <BR>til skoleballet

Ønsker brukte klær
til skoleballet

Avgangselevene ved Frydenberg ungdomsskole arrangerer byttedag førstkommende mandag i forbindelse med årets skoleball. Har du en ballkjole eller en dress du kanskje bare har brukt én gang som andre kan få glede av?

Juleshow på isen

Juleshow på isen

Tradisjonen tro vil Oslo Skøiteklubb (OSK) også i år innta isen i Furuset Forum med sitt fantastiske juleshow.

 
Øker lesegleden

Øker lesegleden

  • Skole

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

Krohg og damene

Krohg og damene

  • Kunst

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

  • Hest

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

 
Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

  • konsert

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

  • konsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Skapte nye minner

Skapte nye minner

  • jul

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!