Kjemper om måltidet

Kjemper om måltidet

 

Da Signe Nyhuus-Eriksen var pa trille- tur med sin seks maneder gamle sønn, fikk hun øye pa en sulten sommerfugl og en blomsterbie som sloss om samme blomst.

Skrevet av:

 

Nyhuus-Eriksen var raskt ute med kameraet, og knipset en del bilder av de to sultne dyreartene som ville ha samme blomst. Pa bildet koser sommerfuglen seg, en bloddrapesvermer, pa en blomst mens en ivrig og sulten blomsterbie lusker rett bak.

- Jeg hadde ekstra god tid til a ta bildet, for jeg var pa trilletur med sønnen min Torstein (6 mndr). Plutselig fikk jeg blinkskuddet, sier hun fornøyd.

Bildet er tatt i Danmark, nærmere bestemt ved feriehuset i Sjælland ved Nykøping, der hun har feriert siden hun var liten.

- Vi har vært der hvert ar siden jeg var syv, og vi var der med hele familien, sier hun.

Hobbyfotograf

Signe liker godt a ta bilder. Hun kom pa tredjeplass i fjorarets fotokonkurranse med et bilde av sin sønn og sin datter i en fargerik gang i Arhus.

- Jeg liker veldig godt a ta bilder, jeg fikk et godt kompaktkamera til jul for to ar siden av min mann, og har tatt mange bilder etter det. Det er utrolig moro, smiler hun.

Hun synes det er flott at bildene hennes blir satt pris pa, og var med i konkurransen for første gang i fjor.

- I fjor hadde jeg ikke prøvd noe slikt før. Det har gitt mersmak, og foto har blitt en stor interesse, sier hun.

Dansk sommer

Familien pleier a tilbringe en god del av sommerferien i Danmark.

- Det er deilig a være norsk i Danmark. Vi bruker mye tid pa bading og ga pa loppemarked. Vi har venner her nede som synes det er stas at nordmenn kommer, og kjøper julegaver til oss hvert ar. De har ogsa arrangert en julefeiring for oss - midt pa sommeren, smiler Nyhuus- Eriksen.

Akkurat na er hun hjemme med minstemann pa Rødtvet. Familien flyttet til Rødtvet fra Haugenstua i fjor høst.

- Vi har holdt oss i dalen, jeg er veldig glad i a ta bilder her. Det er sa mye fin arkitektur og natur, forteller hun.

Fengende

Hun forteller at hun liker a ta bilder av det som fenger eller interesserer.

- Jeg liker godt a ta bilder av naturen, og de fine blokkene og turomradene her. Det er spennende med natur og kultur, sier hun.

Signe er opprinnelig fra Gvarv i Telemark der hun driver et eget galleri med sin mann.

- Vi driver «Galleri Nyhuus» med bade lokale og internasjonale kunstnere. Ellers sa jobber jeg som bibliotekar pa Nasjonalbiblioteket. Det er en spennende jobb, for jeg jobber i handskriftavdelingen med originalverkene, sier hun.

-Ellers sa er jeg mye med de tre barna vare, Josefine (4), Halvor (6) og Torstein.

Trøstepremier

I tillegg til Signe Nyhuus-Eriksen, er det flere flinke fotografer som sender inn gode bilder til avisen.

Sommerbilde-juryen 2012 har plukket ut tre andre bilder som fortjener trøstepremie. Mia Dahl Bakken har tatt et morsomt bilde av sin sønn Kristian, som ser ut til a være veldig fascinert av en barnebok.

Hun kan vente seg en t-skjorte i posten. Ardis Margrete Gjerding fra Stovner har tatt et fargerikt bilde av en sommerfugl pa en lilla blomst, og kan ogsa kose seg med en t-skjorte.

Det samme kan Frøydis Cederkvist Stenerud, som har knipset bilde av en bjørn med en smokk. Er det en mammadalt, mon tro? Fortsett a sende inn flotte bilder - neste uke kares en ny ukesvinner.

Siste nytt i Kultur

Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

Klare for nytt suksessår

Furuset bibliotek og aktivitetssenter

Klare for nytt suksessår

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

 
Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!