Kjemper om måltidet

Kjemper om måltidet

 

Da Signe Nyhuus-Eriksen var pa trille- tur med sin seks maneder gamle sønn, fikk hun øye pa en sulten sommerfugl og en blomsterbie som sloss om samme blomst.

 

Nyhuus-Eriksen var raskt ute med kameraet, og knipset en del bilder av de to sultne dyreartene som ville ha samme blomst. Pa bildet koser sommerfuglen seg, en bloddrapesvermer, pa en blomst mens en ivrig og sulten blomsterbie lusker rett bak.

- Jeg hadde ekstra god tid til a ta bildet, for jeg var pa trilletur med sønnen min Torstein (6 mndr). Plutselig fikk jeg blinkskuddet, sier hun fornøyd.

Bildet er tatt i Danmark, nærmere bestemt ved feriehuset i Sjælland ved Nykøping, der hun har feriert siden hun var liten.

- Vi har vært der hvert ar siden jeg var syv, og vi var der med hele familien, sier hun.

Hobbyfotograf

Signe liker godt a ta bilder. Hun kom pa tredjeplass i fjorarets fotokonkurranse med et bilde av sin sønn og sin datter i en fargerik gang i Arhus.

- Jeg liker veldig godt a ta bilder, jeg fikk et godt kompaktkamera til jul for to ar siden av min mann, og har tatt mange bilder etter det. Det er utrolig moro, smiler hun.

Hun synes det er flott at bildene hennes blir satt pris pa, og var med i konkurransen for første gang i fjor.

- I fjor hadde jeg ikke prøvd noe slikt før. Det har gitt mersmak, og foto har blitt en stor interesse, sier hun.

Dansk sommer

Familien pleier a tilbringe en god del av sommerferien i Danmark.

- Det er deilig a være norsk i Danmark. Vi bruker mye tid pa bading og ga pa loppemarked. Vi har venner her nede som synes det er stas at nordmenn kommer, og kjøper julegaver til oss hvert ar. De har ogsa arrangert en julefeiring for oss - midt pa sommeren, smiler Nyhuus- Eriksen.

Akkurat na er hun hjemme med minstemann pa Rødtvet. Familien flyttet til Rødtvet fra Haugenstua i fjor høst.

- Vi har holdt oss i dalen, jeg er veldig glad i a ta bilder her. Det er sa mye fin arkitektur og natur, forteller hun.


Fengende

Hun forteller at hun liker a ta bilder av det som fenger eller interesserer.

- Jeg liker godt a ta bilder av naturen, og de fine blokkene og turomradene her. Det er spennende med natur og kultur, sier hun.

Signe er opprinnelig fra Gvarv i Telemark der hun driver et eget galleri med sin mann.

- Vi driver «Galleri Nyhuus» med bade lokale og internasjonale kunstnere. Ellers sa jobber jeg som bibliotekar pa Nasjonalbiblioteket. Det er en spennende jobb, for jeg jobber i handskriftavdelingen med originalverkene, sier hun.

-Ellers sa er jeg mye med de tre barna vare, Josefine (4), Halvor (6) og Torstein.

Trøstepremier

I tillegg til Signe Nyhuus-Eriksen, er det flere flinke fotografer som sender inn gode bilder til avisen.

Sommerbilde-juryen 2012 har plukket ut tre andre bilder som fortjener trøstepremie. Mia Dahl Bakken har tatt et morsomt bilde av sin sønn Kristian, som ser ut til a være veldig fascinert av en barnebok.

Hun kan vente seg en t-skjorte i posten. Ardis Margrete Gjerding fra Stovner har tatt et fargerikt bilde av en sommerfugl pa en lilla blomst, og kan ogsa kose seg med en t-skjorte.

Det samme kan Frøydis Cederkvist Stenerud, som har knipset bilde av en bjørn med en smokk. Er det en mammadalt, mon tro? Fortsett a sende inn flotte bilder - neste uke kares en ny ukesvinner.

Siste nytt i Kultur

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

 
Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

 
Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

 
Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

 • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!