Kjemper om måltidet

Kjemper om måltidet

 

Da Signe Nyhuus-Eriksen var pa trille- tur med sin seks maneder gamle sønn, fikk hun øye pa en sulten sommerfugl og en blomsterbie som sloss om samme blomst.

 

Nyhuus-Eriksen var raskt ute med kameraet, og knipset en del bilder av de to sultne dyreartene som ville ha samme blomst. Pa bildet koser sommerfuglen seg, en bloddrapesvermer, pa en blomst mens en ivrig og sulten blomsterbie lusker rett bak.

- Jeg hadde ekstra god tid til a ta bildet, for jeg var pa trilletur med sønnen min Torstein (6 mndr). Plutselig fikk jeg blinkskuddet, sier hun fornøyd.

Bildet er tatt i Danmark, nærmere bestemt ved feriehuset i Sjælland ved Nykøping, der hun har feriert siden hun var liten.

- Vi har vært der hvert ar siden jeg var syv, og vi var der med hele familien, sier hun.

Hobbyfotograf

Signe liker godt a ta bilder. Hun kom pa tredjeplass i fjorarets fotokonkurranse med et bilde av sin sønn og sin datter i en fargerik gang i Arhus.

- Jeg liker veldig godt a ta bilder, jeg fikk et godt kompaktkamera til jul for to ar siden av min mann, og har tatt mange bilder etter det. Det er utrolig moro, smiler hun.

Hun synes det er flott at bildene hennes blir satt pris pa, og var med i konkurransen for første gang i fjor.

- I fjor hadde jeg ikke prøvd noe slikt før. Det har gitt mersmak, og foto har blitt en stor interesse, sier hun.

Dansk sommer

Familien pleier a tilbringe en god del av sommerferien i Danmark.

- Det er deilig a være norsk i Danmark. Vi bruker mye tid pa bading og ga pa loppemarked. Vi har venner her nede som synes det er stas at nordmenn kommer, og kjøper julegaver til oss hvert ar. De har ogsa arrangert en julefeiring for oss - midt pa sommeren, smiler Nyhuus- Eriksen.

Akkurat na er hun hjemme med minstemann pa Rødtvet. Familien flyttet til Rødtvet fra Haugenstua i fjor høst.

- Vi har holdt oss i dalen, jeg er veldig glad i a ta bilder her. Det er sa mye fin arkitektur og natur, forteller hun.

Fengende

Hun forteller at hun liker a ta bilder av det som fenger eller interesserer.

- Jeg liker godt a ta bilder av naturen, og de fine blokkene og turomradene her. Det er spennende med natur og kultur, sier hun.

Signe er opprinnelig fra Gvarv i Telemark der hun driver et eget galleri med sin mann.

- Vi driver «Galleri Nyhuus» med bade lokale og internasjonale kunstnere. Ellers sa jobber jeg som bibliotekar pa Nasjonalbiblioteket. Det er en spennende jobb, for jeg jobber i handskriftavdelingen med originalverkene, sier hun.

-Ellers sa er jeg mye med de tre barna vare, Josefine (4), Halvor (6) og Torstein.

Trøstepremier

I tillegg til Signe Nyhuus-Eriksen, er det flere flinke fotografer som sender inn gode bilder til avisen.

Sommerbilde-juryen 2012 har plukket ut tre andre bilder som fortjener trøstepremie. Mia Dahl Bakken har tatt et morsomt bilde av sin sønn Kristian, som ser ut til a være veldig fascinert av en barnebok.

Hun kan vente seg en t-skjorte i posten. Ardis Margrete Gjerding fra Stovner har tatt et fargerikt bilde av en sommerfugl pa en lilla blomst, og kan ogsa kose seg med en t-skjorte.

Det samme kan Frøydis Cederkvist Stenerud, som har knipset bilde av en bjørn med en smokk. Er det en mammadalt, mon tro? Fortsett a sende inn flotte bilder - neste uke kares en ny ukesvinner.

Siste nytt i Kultur

Digg med DUGG på mandag

Stovner-ungdommens egen eplesaft er klar:

Digg med DUGG på mandag

  • DUGG

Sebastian, Ayoub og Thomas inviterer til lansering av epledrikken DUGG under FN-dagen på Stovner. Over 3000 epler er plukket og presset - og alle inntekter går til Redd Barna.

Avsluttet markeringen <BR>av Karl XII

Avsluttet markeringen
av Karl XII

Groruddalen historielag arrangerte tredje og siste del på 300-årsmarkeringen for Karl XIIs angrep på Norge med foredrag på Ellingsrud gård.

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

 
Sammen mot krig og konflikt

Sammen mot krig og konflikt

Søndag 24. oktober er årets TV-aksjon. Alle basene rundt omkring i Groruddalen håper så mange som mulig vil være med å gå med bøsse.

Indiske rytmer på Veitvet

Indiske rytmer på Veitvet

Gulvet på kulturhuset Veitvet ble ryddet og gjort klart til indisk dans i helgen.

Informerer elevene <BR>om TV-aksjonen

Informerer elevene
om TV-aksjonen

Leder Satha Sritharan for TV-aksjonen på Stovner og frivillig Samira Hashi tok turen til Stasjonsfjellet skole for å informere og rekruttere elevene.

 
Magisk lysvandring <BR>langs Alnaelva

Magisk lysvandring
langs Alnaelva

Mange møtte opp for å være med på årets lysvandring langs Alnaelva sist torsdag, og lyssettingen imponerte turgåerne.

Unge programledere

Unge programledere

Tre 12-åringer på Veitvet bruker fritiden til å lage radio- og videprogram på nett. Neste mål er å gjennomføre verdens lengste direktesendte webshow.

Jobber for demokratiet

Ambisiøse Drenusha (23)

Jobber for demokratiet

  • Ambisjoner

Drenusha Suka (23) fra Stovner har vært aktiv i Europeisk Ungdom i tre år. Nå har hun kommet igjennom nåløyet - og er valgt inn i hovedstyret på nasjonalt nivå.

 
Nykommere <BR>rett til topps

Sommerbildet 2016:

Nykommere
rett til topps

  • Sommerbildet 2016

Tradisjonen tro er finalistene alltid en god blanding av faste travere og friskt blod. Men onsdag kveld ble det skrevet historie: Aldri før har to debutanter tatt 1. og 2. plassen i samme fotofinale.

Kraftfull kveld med <BR>Michael Winger

Kraftfull kveld med
Michael Winger

Tirsdag 18. oktober er det «En kraftfull kveld» i Grorud samfunnshus. Fokuset er rettet mot åndeverden.

Trives på Rockefabrikken

Trives på Rockefabrikken

Ungdom i alderen 11 til 17 år har tilbrakt høstferien på Stovner Rockefabrikk. Gabriella (12) og Camilla (12) setter pris på å få muligheten til å drive med noe de liker.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!